Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 934
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 120

Дали е така? Аз ли трябва да ви събера 2+2? Ако не беше ИП, чувалите с трупове по детските площадки, масовият мор и прочие, населението едва ли щеше да е толкова психирано, наплашено, травмирано. Как се очаква после това население с чисто сърце да тръгне да посещава фитнеси, театри, концерти? Всяко действие влече след себе си последствия. И увереността, че мен няма да ме засегне, си е чиста арогантност. Тепърва ще има засегнати, едва преминава първичния трус. Но предстоят множество вторични.

Че от какво е психирано, правителството обяви, че сме се справили прекрасно.
Месец и половина мрънкане, че били затворени фитнесите и въпроси кога ще ги отворят, и накрая - ама психирани сме. Не се връзват нещата.

# 3 121
Реториката на "буря с невиждана ярост" и "тирове с трупове" е изящна като ковашки чук, но явно работи.

# 3 122
Ми ако не беше тя хептен никой нямаше да обърне внимание. То и сега - колко хора са без маски, а колко са с маски, ама под носа. Нормално човек диша през носа, а устата е затворена, та ако ще издиша или изкиха някой вирус, няма да е през затворената уста, а през носа. И така ефектът намалява наполовина, ама кой го е грижа?  изобщо, където няма съзнание си трябва принуда. 

# 3 123
Ми ако не беше тя хептен никой нямаше да обърне внимание. То и сега - колко хора са без маски, а колко са с маски, ама под носа. Нормално човек диша през носа, а устата е затворена, та ако ще издиша или изкиха някой вирус, няма да е през затворената уста, а през носа. И така ефектът намалява наполовина, ама кой го е грижа?  изобщо, където няма съзнание си трябва принуда. 
Те маските така или иначе паднаха, остават само в ГТ, така че....не се впрягайте.   Smiley
Аз с удоволствие ще я завра в дъното на някой шкаф и ще забравя за нея.

Да, ако не бяха подлудили хората с "Ауу, идва ужасТ ужасен, крийте се в дупките!", ситуацията щеше да е различна.
Без паника и трупове.

# 3 124
Ама няма логика -   през време на ИП  желаещите за фитнес реториката на Мутафчийски не ги плашеше, че и откровено не и вярваха, то не бяха въпроси кога, кога, пък сега като е отворено изведнъж реториката им подейства...

На мен маска в ГТ напълно ми стига, горе долу това е единственото място, дето хората по принуда се врат един в друг, което няма как да не посещавам.

# 3 125

Да, ако не бяха подлудили хората с "Ауу, идва ужасТ ужасен, крийте се в дупките!", ситуацията щеше да е различна.
Без паника и трупове.
Само така си мислиш.

# 3 126
  • Варна
Ама няма логика -   през време на ИП  желаещите за фитнес реториката на Мутафчийски не ги плашеше, че и откровено не и вярваха, то не бяха въпроси кога, кога, пък сега като е отворено изведнъж реториката им подейства...
Ами не е така. Фактът, че двама са викали "кога ще отворите фитнесите, мен не ме е страх" не означава, че всички останали са им пригласяли. Имат си клиенти, но не е както преди. Същото важи и за ресторантите, моловете, хотелите и т.н., предполагам.

# 3 127
О, Ирис, зад здравия разум на всеки човек, къде повече, къде по-малко, се крие едно примитивно животно, което тича да се скрие в пещерата при вида на светкавиците. Образно казано.

# 3 128
  • София
С фитнесите беше като с парковете - изведнъж половината население се оказаха туристи и физкултурници, не могат да живеят без фитнес, парк и Витоша. После какво стана - всяко чудо за три дни.

# 3 129
О, Ирис, зад здравия разум на всеки човек, къде повече, къде по-малко, се крие едно примитивно животно, което тича да се скрие в пещерата при вида на светкавиците. Образно казано.

И добре, че е така, а не тича да се изпъчи на хълма.

# 3 130
Във фитнесите не знам има ли хора или не, обаче в неделя на Гребната в Пв беше фул.....карахме колелета с моя мъж.Ами, то не можеш да караш спокойно....отвсякъде изскачат дечурлига с тротинетки/колеленца, хората си ходят и по велоалеята, щото на пешеходната няма място, пенсионери също щъкат .....а велосипедистите сякаш бяха поне 1000.
Усещането ми беше, че миналата и по-миналата години, хората бяха в пъти по-малко....

# 3 131
  • Варна
Много преувеличавате, ама не е сефте, та какво се чудя... На всички им било жизнено важно нещо си. Ми не, просто останалите не са счели за нужно да заявят обратното.

# 3 132
Колкото и завоалирано да се опитваш да обидиш някои от пишещите тук, не ти се получава. Wink

# 3 133
Да бе, психирали се хората от труповете. На Витошка преди 2 седмици нямаше свободни места в заведенията. Уикенда след това дори крайпътните заведения по пътя за Боровец бяха пълни. По парковете, доколкото чувам, е лудница. Вчера за пръв път отидох в парк, някъде към 21 вечера, не е като да нямаше хора. Доволно деца имаше и по площадките. Не виждам причина само фитнесите да са изключение от всеобщия ентусиазъм, че вирус няма. Ето и учителките от ДГ - защо да не отидат на туризъм в Сърница. Ходило им се, отишли.

# 3 134
  • Варна
Тази история с учителките и Сърница на мен ми е съмнителна. Два дни след заразяване кой тест показва положителен резултат? Досега разправяха, че без симптоми няма как да има +, сега не стига, че няма симптоми, ами и толкова скоро след евентуална среща с носител... Звучи ми невероятно.

Общи условия

Активация на акаунт