Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 942
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 135
Защо да са два дни? Били са там още на пети сутринта.

# 3 136
Приблизително за толкова дни прояви симптоми и първият болен от Варна, който беше ходил на сватба в Бергамо.

# 3 137
  • Варна
Останах с впечатление, че става дума за събота и неделя. Ок, 3-4 дни, и то ако приемем, че са налетели на заразен още в първата минута и са си общували дълго и напоително с него. Теоретично възможно, но на практика не знам.

# 3 138
Винаги се е казвало, че инкубационният период най-често е 2 до 5 дни. След седмица вече шансът да се проявят симптоми е много малък, но карантината е 14 дни, защото все пак има шанс.

# 3 139
  • София
Софийският инспектор каза нещо такова - съмнява се, че от петЪК толкова бързо. Обаче петък е пети, така че е все тая.

# 3 140
  • София
Йорданка Фандъкова: Учителките продължават да твърдят пред директорката на детската градина във "Възраждане", че не са били в Сърница. Видяхме снимката, която е публикувана. Не съм разследващ орган. По-важно е друго - дали са били или са се пошегували, последствията са едни и същи. Това е безотговорно поведение. Към момента на 52-ма души персонал на градината са взети PCR проби. Надявам се, да се окаже, че данните от бързите тестове няма да се потвърдят, за да може от утре детската градина да работи нормално. Длъжни сме да предприемем мерки като за положителна проба, другото би било безотговорно. Действаме по протокол. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери началото на изграждането на нова детска градина в "Манастирски ливади - изток".  от ТУК
Голяма шега, голям майтап...

# 3 141
О, Ирис, зад здравия разум на всеки човек, къде повече, къде по-малко, се крие едно примитивно животно, което тича да се скрие в пещерата при вида на светкавиците. Образно казано.
Колкото и завоалирано да се опитваш да обидиш някои от пишещите тук, не ти се получава. Wink
Разбрала си ме съвършено погрешно. Това, което написах е обективен факт, който се отнася и за мен самата. Не мисля, че наличието на първа сигнална система у хората е отменено или че е нещо обидно.

# 3 142
  • Варна
Тая история тотално ми избяга. Кога са се пошегували, че са ходили в Сърница? Кое е първо - тестването или изказването? Тествали са ги, защото са казали това или са го казали, когато са излезли положителни? И положителни ли са изобщо, защото в статията се говори за потвърждение или отхвърляне на резултата. .

# 3 143
  • София
Как така ще се пошегуват? Това да не са пубери на по 12, че да се шегуват! Ако е шега вече заслужават някакво наказание, да изправят така хората на нокти. Но от друга страна по-добре стана - поне ще се разбере дали персоналът е чист.
Не вярвам да е шега, нали директорката им е казала да отидат на работа само с тест.

# 3 144
Ако тези патки наистина са се "пошегували", трябва да ги съдят за всяване на страх и паника - има такъв текст в НК, тъкмо за такива шегаджии.

# 3 145
  • Варна
А де? Ако са ги тествали и са излезли положителни може и някоя от тях да се е изцепила "ходихме в Сърница, от там е", в момент на стрес човек може да ги плещи всякакви, чак пък наказание.. . Леко ми иде в повече. Затова ми е интересно в какъв точно контекст е била казана "шегата". Ако пък са били там е абсурд да лъжат, че не са били, сигурно може много лесно да ги изобличат. И щом са им положителни пробите какво всяване на паника, по-добре да се установи, вместо да крият и да стане като в Доспат.

# 3 146
  • София
Тц, не го вярвам това. Отделно, защо за една шега да се овътрят да ходят да се тестват? Всичко е най-вероятно истина, ако директорката и Фандъкова казват истинските версии. Със сигурност се знае дали са били, най-малкото са ги хванали натясно от РЗИ да се обясняват.

# 3 147
Пускали снимки с тагове от Сърница - така родителите разбрали и съобщили на директорката. Третия абзац - https://btvnovinite.bg/bulgaria/trite-uchitelki-ot-gradina-v-sof … -tozi-uikend.html

# 3 148
Между другото, крачката от разумната предпазливост и отговорност към истеричния лов на вещици често е незебележима. Да не се получи така и с учителките.

# 3 149
  • София
Пускали снимки с тагове от Сърница - така родителите разбрали и съобщили на директорката. Третия абзац - https://btvnovinite.bg/bulgaria/trite-uchitelki-ot-gradina-v-sof … -tozi-uikend.html

И какво от това? Ей сега в този момент мога да си пусна снимка с таг Манхатън, Ню Йорк. Това означава ли, че съм там? А утре мога да си пусна от Карибите. Егати и доказателството, дето го размятат.

Общи условия

Активация на акаунт