Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 928
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 210
Та според теб какво е трябвало да се направи?
Елементарно. Да затворят градината до изясняване на обстоятелствата и да обявят точно това. Защото има разлика между "Детската градина е затворена поради съмнения за зараза" и "Заразени учителки!!! Затваряме дестакат градина!!!"

# 3 211
  • София
Градината не е затворена, работи си, а учителките са в отпуска (явно до излизането на следващите тестове след няколко дни, за всеки случай). Не е само за да се "скрият от медиите" или "да видим дали ще ви наказваме, дотогава сте в отпуск".  Ако беше само майтап, а не са ходили никъде, нямаше да чуем, че след няколко дни ще им правят нови тестове. Освен аз нещо да не съм чула, но така ми се мярна тази сутрин - щели пак да ги тестват след няколко дни.

# 3 212
Не затварят градините, а слагат карантина на групите.

Между другото - много малко вероятно е да извадят пари от джоба си за тестове, ако наистина е било майтап.

# 3 213
Според мен родителите информирали - О.К., директорката извикала РЗИ, тествали учителките, които са в отпуска - също О.К. Не е правилно, да се пуска информация в обществото без да е доказана, трябвало е да изчакат всички тестове и тогава да кажат - заразени или не. Това за мен е основният проблем.

# 3 214
Та според теб какво е трябвало да се направи?
Елементарно. Да затворят градината до изясняване на обстоятелствата и да обявят точно това. Защото има разлика между "Детската градина е затворена поради съмнения за зараза" и "Заразени учителки!!! Затваряме дестакат градина!!!"

А родителите, дето не искат да си мълчат, къде ги остави? На тях кой да им нареди да не алармират медиите от страх да не се потули случаят? А самите медии? Те гръмнаха в края на краищата, не общината. Отново търсиш под вола теле - като напишеш нещо недомислено и като те засекат с въпрос и почват от девет дерета вода...  Още не си ми казала каква е твоята позиция по въпроса (предния ни спор).

# 3 215
  • София
Деми, ние не знаем дали учителите са били в отпуска. Софийският инспектор каза "не вярвам от петък толкова бързо..." Сега какво, и той ли е бил грешно информиран за майтапа? Учителките с тестовете със сигурност сега са в отпуска.
родителите няма как да си мълчат, сигурна съм, че и тук в ролята на родител никой няма да си мълчи.

# 3 216
Според мен родителите информирали - О.К., директорката извикала РЗИ, тествали учителките, които са в отпуска - също О.К. Не е правилно, да се пуска информация в обществото без да е доказана, трябвало е да изчакат всички тестове и тогава да кажат - заразени или не. Това за мен е основният проблем.
Именно това е основният проблем.

Черна Станция, нима родителите писаха в полунощ от профила на Фандъкова?

# 3 217
Не знам на кого са писали, но на някого са писали и е стигнало до Фандъкова. И тя е била длъжна да реагира, при това официално.

# 3 218
Ако официалната реакция не беше така малоумно изпълнена, щеше да е безценна.

# 3 219
  • София
Кое му е малоумното на изпълнението?

# 3 220
  • София
Кое му е малоумното на изпълнението?

Всяването на предварителна паника, примерно?

# 3 221
Написах преди 2-3 поста кое беше малоумното. И други съфорумки го написаха. Налага ли се повтаряне?

# 3 222
Според мен големият шум е от медиите, останалото ми е ОК.

# 3 223
  • София
Не виждам всяване на предварителна паника. При положение, че сигналът е дошъл от родителите, тези родители нямаше да си мълчат, и щеше да стане по-зле, ако директорът, общината си бяха затрайкали. Медиите щяха да гръмнат със заглавия "три положителни учителки, прикриват случая, родителите разтревожени".

Да, за мен се налага да се повтаря, защото съм си тъпичка и не разбрах. Трябва да ми се обясни кратко и ясно в едно-две изречения.

# 3 224
Интересно родителите, които отиват да си оставят децата дали трябваше да бъдат информирани, че  учителките са дали положителен тест, или не  - сигурно не,  да поизчакат така един-два дена преди да им кажат...

Всички родители на деца от групата на учителките са били информирани и е била осигурена възможност да се изследват както децата, така и те. Както и целия персонал.Това е начинът по който се реагира, а не да поизчакат няколко теста, да не би някой да е погрешен. Впрочем още не се знае дали са били фалшиви, защото три наведнъж...
В заключение - аз при такава директорка спокойно бих си дала детето, виж при учителката - шегаджийка, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт