Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 6

 • 55 873
 • 739
 •   1
Отговори
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 8 865Това е тема за всички спортуващи, които искат да споделят
как се хранят в ежедневието си.
Тема за храненето, фокусирано не в килограмите, а в добрата форма.


Хранителни дневници на спортуващи, в които споделяме опитите си да постигнем добра форма. Без да говорим за диети, та дори за здравословно хранене, а просто за това за това как сме се хранили днес или вчера, какви са плановете ни за утре. Какво искаме да променим, съответно от какво сме доволни. Каква е връзката между храненето и тренировките в нашето ежедневие.**************************

Моля, не давайте непоискани съвети и не критикувайте, освен ако критиката изрично не е поискана.
Просто споделяйте своя опит и търсения.

Предходни теми:
Първа тема
Втора тема - Какво променяте в режима си на хранене и тренировки през лятото?
Трета тема - Имате ли вече план и нови стратегии за добра форма през 2019 година?
Четвърта тема - Как се отрази зимният сезон на храненето и тренировките ви?
Какви изводи си направихте?
Пета тема - Какви са краткосрочните и дългосрочните ви цели

Въпрос на темата - Какви "уроци" научихте през изминалата 2019г и какво ново ще предприемете през 2020 година?

# 1
 • Мнения: 2 656
Благодаря за темата. Следя менютата.

# 2
 • Мнения: X
Благодаря за темата!!!
Равносметката ми за 2019 "по темата" е, че се научих на повече търпение, на последователност, на чуваемост.
Също така проумях, че ако нещо работи при Х, това не значи, че ще работи при мен, У или Z. Убедих се, че крайностите са нещо кофти. Дадох си сметка, че няма смисъл да се храня/ тренирам по зададен от някой друг ролеви модел.
Как ще продължа през 2020? Ще практикувам наученото, което се надявам и да надграждам; ще следвам начина на хранене и трениране, които доказано са "моите" и работят при мен; ще съм все така последователна и надявам се търпелива.

Да се похваля, че отново започнах да пия поне по 2.5 литра вода на ден; отчитам четвърта тренировка за годината, храната е добре- и като количество, и като качество.
Стартът е по- добър от планирания.

# 3
 • Мнения: 6 421
Здравейте! Hug
Минавам да ви поздравя с новата година, макар че съм много пасивна в темата (май по-скоро изобщо не пиша?!), но пък чета съвсем редовно и сте ми голямо вдъхновение и извор на мъдрост. Simple Smile))))
Бъдете здрави и все по-красиви! Kissing Heart

# 4
 • Мнения: 1 639
През 2019 г. се научих на повече системност в тренировките. Преди бях склонна повече да "бъхтя", да се претоварвам, да сменям непрекъснато (и понякога доста хаотично) тренировки и упражнения. Благодарение на Белчо Христов разбрах, че систематичността и планираният подход са изключително важни. Връзката "мозък-мускул", докато тренираш - също!
Другият ми урок беше свързан с храненето. Никога не съм броила калории и макроси, но през 2019 започнах да го правя, а ефектът далече надхвърли очакванията ми.
През 2020 продължавам в същия дух и със същия треньор. Конкретната ми цел е да постигна и поддържам максимално добра външна форма, вътрешно равновесие и баланс в живота Blush На 47 години това е много по-важно от плочките, задното бедро, изваяните рамене или вирнатото дупе Grinning

И менюто днес:
Сутринта правих кардио (45 минути бързо ходене на пътека с 10 градуса наклон)  и корем. Пропуснах протеина, не ми се пиеше.
Закусих час по-късно с пълнозърнеста филийка с извара и три дайджестив бисквити.
Обяд - крем супа от тиква с джинджифил и пилешки бонфилета на скара.
След обяд - ще си изпия протеина от сутринта и може би малко парченце черен шоколад с кафето.
Вечеря - фритата с праз, шунка, белтъци и жълтъци (3 към 1), печени червени чушки, извара и малко сирене. Зелена салата.

# 5
 • Мнения: 3 354
И аз благодаря за темата!

Може би най-важният урок на 2019г. за мен беше, че от гледна точка на храненето най-добре ми се отразява следенето на калории - не само от гледна точка на отслабване или поддържане на тегло, а защото тогава се храня много по-здравословно и балансирано.

И вторият урок е свързан с тренировките - когато усетя, че започвам да ям повече, да не опитвам да "наваксвам" с тренировки, а, напротив - съвсем съзнателно да намаля интензивността и честотата им. Защото при мен, особено през зимата, се получаваше един затворен кръг - ниските температури, мрачното време, празниците, липсата на особен избор на плодове и зеленчуци, принципно ме карат да ям повече. И естествено решавах, че ще компенсирам, като тренирам по-често и по-тежко, съответно апетитът ми се увеличаваше неимоверно. Тренирам, ям, пак тренирам, ям още повече, съответно килограмите се качват, изпитвам вина и неудовлетвореност...

Тази година е малко по-различно - тренирам леко, апетитът ми е в нормални граници, поддържам тегло, чувствам се добре.

Конкретни планове за 2020г. като че ли нямам. Ще я карам месец за месец. Целта на този месец е следене на калории, поддържане на тегло, повече гребен тренажор и ходене, без силови тренировки.

# 6
 • Велико Търново
 • Мнения: 8 592
Добро утро!Благодаря ти, Ани за новата тема!
Урокът на миналата година е по отношението на количество изядена храна-надявам се, че накрая съм се преборила с лакомията BlushПисала съм и друг път, че аз преяждам с извара, дроб и т.н. все храни, които са ми от режима.

Планове за 2020-от днес започвам отново персонални  тренировки за три месеца/коледния подарък от мъжа ми Mr. Green/ и храната ще е от режима на Юли. Убедена съм, че ако няма волности от моя страна ще си постигна целта.

Храната днес: извара+грейпфрут за закуска
обяд-пекох телешко месо около 130 грама+салата , след обед-350 грама Скир, вечеря 18.30-пилешки гърди печени на фурна+салата.

# 7
 • Murcia, Spain/Ruse
 • Мнения: 416
Честита новата година на всички!
От днес започнах пак броенето на калории, при все че не съм спирала както и да тренирам, но вече изкушенията са нс минимум🤣🤣

# 8
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 8 865
Като ви чета и в някои отговори разпознавам себе си.  Heart Eyes
... проумях, че ако нещо работи при Х, това не значи, че ще работи при мен, У или Z. Убедих се, че крайностите са нещо кофти. Дадох си сметка, че няма смисъл да се храня/тренирам по зададен от някой друг ролеви модел.
.... разбрах, че систематичността и планираният подход са изключително важни. Връзката "мозък-мускул", докато тренираш - също!
Другият ми урок беше свързан с храненето. Никога не съм броила калории и макроси, но през 2019 започнах да го правя, а ефектът далече надхвърли очакванията ми.
....следенето на калории - не само от гледна точка на отслабване или поддържане на тегло, а защото тогава се храня много по-здравословно и балансирано.

Урокът на миналата година е по отношението на количество изядена храна-надявам се, че накрая съм се преборила с лакомията Blush
Това са и моите изводи едно към едно  Hug Hug

Конкретната ми цел за 2020 съвпада с на Ветрена - да постигна и поддържам максимално добра външна форма, вътрешно равновесие и баланс в живота Blush
Много ми се иска това да излезе на преден план пред плочките, задното бедро, изваяните рамене или вирнатото дупе Grinning Защото признавам си, на мен все още те са ми важни  Blush, а знам, че другото е по-добрият подход   Hug Hug

# 9
 • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
 • Мнения: 1 998
Какви уроци ли? Научих се да бъда малко по-егоист. До последната 1/3 на изминалата година ако трябваше да избера дали да направя доволен някой от семейството или да направя себе си щастлива, винаги избирах първото. По отношение на тренировки, по отношение на хранене, на всичко.
Та научих, че да си егоист е хубаво нещо, особено когато иде реч за хранене и спорт. И трябва да бъдем по малко егоисти, никой няма помисли за нас, ако ние самите не го направим първо.
Урок номер 2: на сила хубост не става. Да, вдигането на тежести, кардио и т.н. на някои хора им харесват, аз бях ...ОК, не ги мразех, но не бях и особено ентусиазирана... абе ОК беше, по- скоро харесвах резултата от тях и си мислех, че с нищо друго няма да го постигна. Голяма заблуда. В момента изглеждам и се чувствам уникално добре, по-добре от когато и да било, само като правя неща, които ми харесват. Днес ходих на клас по катерене, класа е час и половина и аз питах може ли да се върна в залата и да се пробвам сама, не ми стигна, честно! Няма такъв кеф! Същото е и с плуването - просто се забавлявам и наслаждавам, нямам цел, няма напрежение, просто си почивам.
И като казах това до тук, мисля, че през годините прекалено много съм се напрягала - режими, броене и накрая я сваля 2кг, я не. И се мъча и съм нещастна. Просто намалих порциите, пак си ям всичко, което ми се яде, ям готвено и се забавлявам когато тренирам - това е моята рецепта и моят научен урок за 2019.

Отчет днес:
Обяд: въпросния "пай", ще го отчета още веднъж и край Grinning
Вечеря преди катеренето - сандвич с хамон
Тренировката ми е катерене
Ох, нямам търпение утре пак да отида, толкова беше яко!

# 10
 • Велико Търново
 • Мнения: 8 592
Добро утро!
TDI,много се радвам, че се чувстваш така добре Hug Благородно ти завиждам за катеренето, едни приятели са собственици на Уолтопия и като знам какъв им е огромен бизнеса със стени по света, но тук яявно не е много популярно.

Аз обожавам фитнеса и тежестите.Първата тренировка мина страхотно, мислех да му кажа да работим с по-малко килограми, но си замълчах и накрая едвам излязох от залата, но какъв глад ме гонеше после.
Тренировката беше крака-започнахме с лег преса, 75 кг. , хакен клек с 20 кг., напади с дъмбели с 10 кг. ,любимия ми Сиси клек-без тежести 50, с диск 20 кг.-2х50 повторения, бедрено разгъване на машина, разтваряне на абдуктор машина с всичките тежести, които са на машината около 50кг. мисля и затваряне на аддуктор машина пак така-3 серии до отказ, задно бедро на машина с 3 сериих10 кг.хо 20 поторения и прасец с 3 сериих40 кг.
Сега отивам за кардио и корем, но ще тряба да владея количествата храна, че иначе баш ще си стана за силов трибой Blush

Храната днес:
закуска извара+грейпфрут
обяд-150 пилешки гърди на фурна и салата от зеле и краставица
след обяд-Скир 350 грама и ще му сложа една лъжица протеин за вкус
вечеря-200 грама пилешки дроб, задушен.

# 11
 • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
 • Мнения: 1 998
Сис, знам ги Уолтопия, на няколко пъти в предната ми работа съм отганизирала транспорт от тях, но по заявка на получателя - получателя нейде си в Австралия, САЩ и т.н. ми е клиента демек и ми казва купих си един стена от Уолтопия прати и натовари един контейнер Grinning Тук не са от техните стани, гледах аз, оглеждах се за бранд, видях, че не е Уолтопия и го забравих какво беше...

# 12
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 8 865
Привет и от мен.
Вчера следният ми син имаше имен ден и реших, че ще е последното ми прегрешаване със сладко на вечеря поне до именния ми ден  Mr. Green, който е след 10 дни  Joy По принцип рядко се отпускам вечер да ям сладки неща, но от 20 декември ми се случва ежедневно  Crazy

# 13
 • На ръба..
 • Мнения: 2 141
Много позитивно и вдъхновяващо начало на темата!
И аз през изминалата година открих броенето на калории, следенето на макроси и как това допринася да се "види" ефекта от тренировките, години наред тренирах и сядах после на салата домат с моцарела, домат с краставица и много сирене и си мислех, че правя всичко, както трябва... е благодарение на вас момичета и на темата, открих правилната посока.
Не бях тренирала от 20-ти декември, на 05-ти като опитах да направя тренировка за цяло тяло се бях отчаяла, нямаше спомен от издръжливостта ми, не можех да вдигна кк, които до тогава вдигах с лекота. Сега 4 дена по - късно виждам, че нещата не са чак толкова зле, но целулита..този проклет целулит.. 2020 обявявам война на целулита
И се надявам да бъде също толкова богата на знание и търпение, както изминалата беше.

# 14
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 8 865
Вчера почивах и зареждах  Mr. Green Ама как заредих  Blush като за 10 дни напред ... а такива киселини имах, каквито от бременноста не съм имала  Twisted Evil Моята работа стана "ГГЗ"  Joy
Днес съм в ритъм:
З: овесени ядки с масло и сирене
О: пържола със салата и ориз с гъби
Сл.з: кисело мляко+сушени боровинки+ бадеми
Тренировка: протеин
Вечеря: пилешки воденички, задушени с червена,зелена чушка и моркови

Установих, че не трябва да падам на по-малко от 4 хранения на ден, защото ако минат повече от 4 часа без храна и озверявам.

Общи условия

Активация на акаунт