Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 ян. 2020, 09:33 ч.

Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 6

  • 8 282
  • 196
  •   2
Отговори
# 45
  • Мнения: 366
Сиска не се ли топиш с тоя режим. Аз ако ям толкова ще остана кожа и кости?!?

Ани имам теория за упражненията на Алексия. Гледайки я ми се струва, че пиниза е комбинация от две неща. Първо доста силни ръце, определено доста добре развити, според мен даже са непропорционално развити спрямо краката/смисъл, че краката са с по малка мускулатура/ и второ няма какво да й тежи, леки кости и малко необемисти крака. За съжаление и двете неща липсват при мен, но въпреки че стигнах само до опити с лежанката, имах мнохо хубава мускулна треска на корем, а това ми се случва рядко.

Аз напоследък развалих стриктния режим, хапвам си пълнени чушки, мусака, супи. И естествено месо с бавни въглехидрати, но си позволявам и други неща.
Кантара пак е надолу. Чудя се защо ли мъчих да качвам. Пак ще иде по дяволите.... Явно организма ми се чувства добре с малко килограми. Сега съм 56! Frowning
Но пък иначе се чувствам добре в кожата си. Релефа почна да се показва, като смъкна мазнините. А бе ще видим до къде ще докараме тази година. Ако топя така, може и за някое бикини фитнес състезание да се пробвам....Satisfied

# 46
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 4 460
Сиска Heart Eyes
Пънк, и аз си го помислих това за Алексия. Наистина има доста сила в горната й част.
Аз си починах три дни, хапнах доста добре, то с толкова поводи в къщи нямаше как да е по друг начин. Въглехидратите ми бяха доста повече от предвидените, но мисля, че нещата са под контрол. Претеглих се сутринта и нямам никаква промяна в теглото от миналия понеделник. Т.е калориите, които следя са ми ок за задържане, така че пордължавам по същия начин.
Днес
З: тиква+овесени ядки+протеин
О: пилешка пържола от бутче + сварена елда с гъби и моркови
Сл: скир+бадеми+боровинки
Тренировка: протеин
Вечеря: Чили кон карне + салата

# 47
  • Мнения: 366
Ани, ако се загледаш в някои от клипчетата на Алексия може да се вгледаш как ръката и е съвсем малко по тънка от бедрото.
Аз мислех да те питам, понеже си споделяла, че ако не тренираш известно време сваляш и предполаташ, че е от дехидратация на мускула. Не се бъркам, нали?
Мислих си по темата просто и ми светна една крушка. Моя треньор ме караше да пия протеин, като изках да качвам. Обясняваше ми, че протеина помагал на мускула да задържи вода и така да се напомпа по- бързо. Мислила ли си дали не е от това, тази промяна в теглото?

# 48
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 4 460
Аз мислех да те питам, понеже си споделяла, че ако не тренираш известно време сваляш и предполагаш, че е от дехидратация на мускула. Не се бъркам, нали?
Мислих си по темата просто и ми светна една крушка. Моя треньор ме караше да пия протеин, като изках да качвам. Обясняваше ми, че протеина помагал на мускула да задържи вода и така да се напомпа по- бързо. Мислила ли си дали не е от това, тази промяна в теглото?
Да, точно това мисля.
Колкото до протеина и задържането на вода - това вече не знам, но може и да има нещо вярно. Въпреки че, дори и да не тренирам, количеството ми протеин, което приемам не се променя. Но мускулът е в почивка и възстановяване, т.е липсва ефекта на напомпването и може би от това също "олеква"
Определено обаче задържането на вода си оказва голямо влияние.

Я да ви питам - вие как си следите теглото, колко пъти се мерите ?? Сутрин? Вечер? Ежедневно? Веднъж седмично??

# 49
  • Мнения: 366
Аз като се сетя, сутрин на гладно по пижама и след тоалетна. Гледам да е при еднакви обстоятелства, понеже и дрехи и вода, че дори и кафето дават отражение.
Но напоследък не се вманиачавам да се тегля, понеже свалям и хич не ми се нрави да го гледам тоя гаден кантар!
ПС: Ани ти и като не тренираш ли пиеш протеин?

# 50
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 4 460
Аз като се сетя, сутрин на гладно по пижама и след тоалетна. Гледам да е при еднакви обстоятелства, понеже и дрехи и вода, че дори и кафето дават отражение.
Но напоследък не се вманиачавам да се тегля, понеже свалям и хич не ми се нрави да го гледам тоя гаден кантар!
Правила ли си си хормонални изследвания?? При това количество храна, което ядеш, при положение, че от някъде си тръгнала с желание да сваляш кг-ми, а в един момент стигаш до там, че да искаш да чакваш, но не можеш, не си ли мислила за някой хормонален дисбаланс или разбутани хормони?? Не казвам, че е това само разсъждавам.

# 51
  • Мнения: 366
Аз като се сетя, сутрин на гладно по пижама и след тоалетна. Гледам да е при еднакви обстоятелства, понеже и дрехи и вода, че дори и кафето дават отражение.
Но напоследък не се вманиачавам да се тегля, понеже свалям и хич не ми се нрави да го гледам тоя гаден кантар!
Правила ли си си хормонални изследвания?? При това количество храна, което ядеш, при положение, че от някъде си тръгнала с желание да сваляш кг-ми, а в един момент стигаш до там, че да искаш да чакваш, но не можеш, не си ли мислила за някой хормонален дисбаланс или разбутани хормони?? Не казвам, че е това само разсъждавам.

Всъщност понеже майка ми е лекар, та тя първа почна да ми намила как съм си сбълкала хормоните. Та от там си превих изследвания на щитовидната жлеза. Принципно имам Хашимото, но за момента хормоните са си в норма. Ходих при един от най-добрите. Каза ми, че каквито и проблеми с теглото да имам не е от това, защото жлезата все още функционира нормално. Та мислила съм в тази насока, но вероятно много ми се е забързал метаболизма. Аз винаги съм се хранила много обилно, повече от мъжа ми и повечето мъже. От както почнах да спортувам, почнах да ям чиста храна, а без джънк няма как да стигна калориите, които приемах преди това.
А бе голам дерт ми е. Аз си се харесвам слаба, но ме притеснява здравословно колко е добре да съм толкова изчистена и за това и тръгнах да качвам.
Ако почна да ям повече джънк вероятно ще заступоря килата, но не ми се яде чесно казано. Хич не ми липсва.

# 52
  • Мнения: 521
Я да ви питам - вие как си следите теглото, колко пъти се мерите ?? Сутрин? Вечер? Ежедневно? Веднъж седмично??

Тегля се горе-долу през ден, винаги сутрин на гладно и жадно.
При мен теглото може да варира много. Обяснявам си го със задържане на вода, а и имам бавна перисталтика, та и това дава отражение. Често се случва в две последователни сутрини да имам 0.8-1 кг разлика в теглото при равни други условия.

Днес храната е следната:
Сутринта след тренировката пих протеин.
Закуска - филия пълнозърнест хляб, 80 г нискомаслена извара, 50 г пуешка шунка, 6 чери доматки с няколко капки зехтин, две бисквити дайджестив.
Обяд - зелена салата, 150 г печени пилешки гърди и 100 г сварен императорски ориз.
След обяд - печена тиква и протеин изолат.
Вечеря - 1 яйце и три белтъка на тиган, извара и салата от зеле, спанак и моркови.

# 53
  • Мнения: 366
Vetrena, как си мериш ориза, в сурово или сварено състояние?

# 54
  • Мнения: 521
Vetrena, как си мериш ориза, в сурово или сварено състояние?

Меря го в сварено състояние, но си имам една табличка, в която съм отбелязала от видовете ориз, които ползвам, какво количество варен отговаря на дадено количество суров. Примерно при императорския ориз съотношението е 1 : 2,4.

# 55
  • Мнения: 366
Vetrena, как си мериш ориза, в сурово или сварено състояние?

Меря го в сварено състояние, но си имам една табличка, в която съм отбелязала от видовете ориз, които ползвам, какво количество варен отговаря на дадено количество суров. Примерно при императорския ориз съотношението е 1 : 2,4.
То отношението зависи от количеството вода. За това поне на мен ми препоръча треньора да си го меря суров и после да готвя.
Ти 100 грама суров ли хапваш или сварен?

# 56
  • Мнения: 521
Vetrena, как си мериш ориза, в сурово или сварено състояние?

Меря го в сварено състояние, но си имам една табличка, в която съм отбелязала от видовете ориз, които ползвам, какво количество варен отговаря на дадено количество суров. Примерно при императорския ориз съотношението е 1 : 2,4.
То отношението зависи от количеството вода. За това поне на мен ми препоръча треньора да си го меря суров и после да готвя.
Ти 100 грама суров ли хапваш или сварен?

Сварен съм писала, Пънкарче Blush
На мен не ми е удобно да го меря суров, защото не готвя само за себе си. Варя по 200-300 г наведнъж. По тази причина си направих описаната таблица. Ползвам бял ориз, кафяв, червен, черен (императорски), бяло и кафяво басмати, жасминов... Всеки от тях изисква различно количество вода, така че съотношенията варират. Като си претегля сварения ориз, винаги знам на какво количество суров отговаря това и си го нагласям според конкретната необходимост.

# 57
  • Мнения: 366
Скрит текст:
Vetrena, как си мериш ориза, в сурово или сварено състояние?

Меря го в сварено състояние, но си имам една табличка, в която съм отбелязала от видовете ориз, които ползвам, какво количество варен отговаря на дадено количество суров. Примерно при императорския ориз съотношението е 1 : 2,4.
То отношението зависи от количеството вода. За това поне на мен ми препоръча треньора да си го меря суров и после да готвя.
Ти 100 грама суров ли хапваш или сварен?

Сварен съм писала, Пънкарче Blush
На мен не ми е удобно да го меря суров, защото не готвя само за себе си. Варя по 200-300 г наведнъж. По тази причина си направих описаната таблица. Ползвам бял ориз, кафяв, червен, черен (императорски), бяло и кафяво басмати, жасминов... Всеки от тях изисква различно количество вода, така че съотношенията варират. Като си претегля сварения ориз, винаги знам на какво количество суров отговаря това и си го нагласям според конкретната необходимост.

Satisfied Предположих, че няма да го ядеш суров...за това си писала сварен Stuck Out Tongue Closed Eyes

Иначе и на мен ми е врътня ориза, че не ми се готви за една порция, пък трябва да е точен грамаж. Дая я назаем тази таблица, ако не е тайна.

# 58
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 4 460
Пънк, написано е,че е в сварено състояние. Дори там, където си е написала менюто за ядене днес - пише че има 100г СВАРЕН императорски ориз.
И не си права, че в сварено състояние зависи от количеството вода. Белият ориз ще го свариш примерно 1:3 , императорския 1:2, кафевият също е с различна пропорция. Защото няма как да очакваш, че ако 100 г бял ориз го свариш  със 300 или 500г вода и то ще стане повече. Просто във втория случай или няма да поеме всичката вода или ще се разкашка и няма да става за ядене.
Треньорът ти е прав, че е най-добре да се мери в суров вид, но като готвиш за цялото семейство това е малко трудно. Примерно аз варя 300г ориз, който става примерно 900г сварен, което е 9 порции по 100г. сварен, което би трябвало да значи, че във всяка порция от 100г сварен ориз има 33,33г суров ориз. А как ще го въведеш като калории няма много голяма разлика. Понеже с ориза, елдата и бобовите съм го пробвала и знам, че е така.

# 59
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 4 460

Satisfied Предположих, че няма да го ядеш суров...за това си писала сварен Stuck Out Tongue Closed Eyes

Иначе и на мен ми е врътня ориза, че не ми се готви за една порция, пък трябва да е точен грамаж. Дая я назаем тази таблица, ако не е тайна.
Е ти пък, сега колко да е точно, нали нямаш проблем с 5г въглехидрат отгоре или отдолу.
Вариш веднъж 100г суров, мериш го колко е станал сварен и си изчисляваш. Още повече, че различните видове ориз имат и различни калории. Затова ми е супер удобна сканиращата функция на МФП - сканирам съответния етикет на ориза и ми дава калориите в точно този, който готвя.

Общи условия

Активация на акаунт