Предположих, че няма да го ядеш суров...за това си писала сварен
Иначе и на мен ми е врътня ориза, че не ми се готви за една порция, пък трябва да е точен грамаж. Дая я назаем тази таблица, ако не е тайна.
Вариш веднъж 100г суров, мериш го колко е станал сварен и си изчисляваш. Още повече, че различните видове ориз имат и различни калории. Затова ми е супер удобна сканиращата функция на МФП - сканирам съответния етикет на ориза и ми дава калориите в точно този, който готвя.
Тука стана много сложно за русата ми главица! И аз го имам инсталиран, ама това не го знаех, че го има като опция.
А ориза аз си го варя едно към гьотере с вода и за това има ралики. Понеже не ми пречи дали е по хрупкав или по разкашкан, все си го ям.
ПС: да не ми се разсърди някой, просто съм си разсеяна... за това си питам да не стават грешки....