Португалия - 3

• 51 869
  • 726
  •   1
Отговори
# 720
В Назаре бях на почивка, 2015-2016 ли беше? и отново бих се върнала там.
Малко е,но с типичен португалски вайб.Имаше туристи,но без да става навалица и да е шумно.

В Порто,Лагос,Фаро не съм била,но при следващото ни пътуване няма да пропуснем.Затова искаме кола,товарим се ние с децата и лека полека обикаляме.

# 721
Аз съм взимал кола в Лисабон, ама беше доста отдавна. Ходихме до Фатима, Томар, Баталя, Синтра...
Просто взимаш кола и обикаляш, нищо особено няма.

# 722
  • София
Да, като всяко взимане на кола под наем. Няколко пъти сме ползвали, Лисабон, от летището и надолу към Алгарв и обратно. Нямам спомен дали имаше локации за взимане в града, но сякаш от летището е по-добре.

# 723
Зачетох се в темата, понеже Португалия ми е слабост Grinning.
Аз си харесвам Лисабон и от доста време се отбивам поне за ден там почти всяка година и всеки път намирам по нещо ново.
Надявам се да не се повтарям, но ще си позволя да отбележа две места, които не са сред най-основните забележителности, но които на мен много ми допаднаха и могат да се видят при второ или последващо посещение на града:
Palacio Fronteira
LX Factory
Съжалявам,  че не съм посетила тези места. Изглеждат страхотни!
Едното от тях ме подсети за заека от рециклирани материали в Порто. Не всеки отива да го види, но на мен и на децата страшно много ни хареса. Заслужва си разходката пеша до там. Препоръчвам!

# 724
Заекът така и не го видях, но пичът (Bordalo II) има инсталации на доста места. Котката в Лисабон и пеликаните до входа на Санта Жушта, пилето в Коимбра до университета, рибата във Фуншал, тюленът в Камара де лобош.
Та пичът от боклуци е направил чудеса в Португалия, и не само там.
Не съм се сетила да препоръчвам стрийт арт, но ако има фенове - Bordalo II, потърсете го.

# 725
Тъкмо и аз щях да кажа за котката в Лисабон, много е голяма и шарена. Но не е в центъра, а чак при Океанариума.

# 726

Общи условия

Активация на акаунт