Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 47 100
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Lost in a fairytale ...
Ох, той цвета се постига, обаче поддръжката е кошмар Simple Smile

# 631
  • София
След 20 години опит в русата гама мога да кажа че ако естествената ти основа е по-тъмна, дори да е 6ца и имаш рижав/червен оттенък подръжката на каквото и да е пепеливо русо е наистина адски трудна.
1. Рядко някой го постига - било в салон, било в къши. Обикновенно корена става топъл, независичо дали те правят с блондор или с боя
2. Ако случайно някой успее да постигне нормално русо, за да стане пепл пак трябва да се тонира
3. Тонера пада бързо, особено ако миеш косата и по-често
4. Цялото това третиране изиква допълнителна подръжка с много профи продукти, и изтънелите от обезветяване дължини още повече искат преуоши с еластисайзър и масла, които птк свалят тонера.

Така че е еди. Безкраен кръговрат.

Златистото русо се поддържа далеч по лесно но на мен не ми харесва за съжаление.

# 632
  • Lost in a fairytale ...
Напълно съм съгласна. Ужас е каквато и да е поддръжка.
В интерес на истината, за мен (основа 6, с пигмент) най-лесно беше поддръжка на бяло руса коса - особено, като излезе модата с тъмните корени Joy
Блондор под шапка и боя и става 6+. Държа да кажа, обаче, че косата ми е много здрава и издържлива.
Сега търся цвят, обаче. Харесват ми перлените цветове, бежовите също, но не и златисти, ниво около 9 - еми няма такова нещо. Рижав корен и това е.

# 633
Аз започнах да се правя с 10-ка, за да ми стане косата 9-ка.

# 634
  • Варна
Аз съм хвърлила око на няколко салона във Варна които постигат този ефект
. С обезценяване всичко може да стане първоначално. Както съм писала, аз съм с доста тъмна коса, писах на една от тези фризьорки, отговори ми, че ще стане и сигурно ще опуши корена, за да няма голяма разлика с моя като израства. Но все пак като минат месец - два се питам как ще се поддържа тази коса? Корема най-долу естествен, после боядисван опушен, надолу - балеаж някакъв...

# 635
  • Пловдив
Колкото и да се опушва един корен, след няколко измивания, обикновено 3-4, боята пада и избива пигмента. Трябва отново да се матира и така... обикновено това се прави на около две седмици, а поддръжка балеаж на около два месеца, а може и по- често, според зависи.

# 636
Какво е "опушване на корен" ?

# 637
Точно така 🤔. За постигане на този цвят е важна основата, а повечето рускоговорящи са със светли коси- 7,8, че даже и 9 и без червен пигмент. Ако някой фризьор започне да постига този цвят при испанките или гъркините, тогава ще го призная 😉 за гуру.

Оня ливанеца Мунир постига такива цветове и то при арабки, които се славят с тъмни коси, но как се подърж този цвят едва ли е толкова просто. Предполагам, че ще трябва да се ходи на фризьор всеки месец.

https://www.facebook.com/mounir/

# 638
вчера се самонабоядисах..10.13 на лореал
еми...оранжавея, и се оказзва доста некачествена боя.

моя  приятелка от франс тук  си купи същия номер , който си взима и там ! След като се намаза и вика ...егати скапаната боя

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 09:33 от pinko

# 639
  • Пловдив
Какво е "опушване на корен" ?

Момичето преди мен използва израза, и по смисъла на манипулацията разбрах, че става въпрос за матиране, затова отговорих на разбираем за нея език 😉. Така както са ѝ обяснили, за да не я обърквам повече.

pinko, на мен много ми харесва цветът, който си постигнала. Искаш по- мат ли?
 Лореал не е толкова некачествена, колкото слабичка боя и се произвежда за различни пазари и типове коси, може би затова има разлика в партидите.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 20:00 от AlexaS

# 640
Точно така 🤔. За постигане на този цвят е важна основата, а повечето рускоговорящи са със светли коси- 7,8, че даже и 9 и без червен пигмент. Ако някой фризьор започне да постига този цвят при испанките или гъркините, тогава ще го призная 😉 за гуру.

Оня ливанеца Мунир постига такива цветове и то при арабки, които се славят с тъмни коси, но как се подърж този цвят едва ли е толкова просто. Предполагам, че ще трябва да се ходи на фризьор всеки месец.

https://www.facebook.com/mounir/
Ами моделите, които виждам да ползва з "този" цвят не видях да са арабки. Арабките с доста по-тъмен корен ги правеше. Интервсно, че другите ги почва отзад напред, една арабка от бритона, защото дори със супра остава жълто.

# 641
  • Варна
Както писах по - горе, няма нещо дето да не стане с обезцветяване, после опушване, матиране и прочие. За снимката веднага след процедурата ще е супер. Въпросът е после след няколко измивания и след месец с корен какво се прави.

# 642
Че то аз бвз опушване н 3 седмици се боядисвам, чв не трая корена. С голям късмет ще устиска месец. Предполагам на 2 свдмици поне, ще ходи за освежаване. Ти на колко време го изчисляваш да е това боядисване при всички случаи не знам. То след супра, мобе и танк. След нея няма кой знае какво значение, какво се прави.

# 643
  • Варна
Аз се боядисвам на месе, корен само. Както и да е. Въпросът е, че е ако е едно боядисване тип намазване на корен - няма проблем естествено /след тези сложни балеажи/. Но ако всеки месец се налагат тези дългите процедури, защото имаме 1.израстнал корен естествен, 2.опушен матиран,вече оранжев 3. дължини и те измити в неизвестен цвят., то всичко изглежда доста по-сложно. И скъпо.

# 644
  • Пловдив
О, в никакъв случай няма да стане само с веднъж посещение и после след няколко месеца. Абсурд! Израства корен, пада матирането, където е нанесена боя и тя, избива оранжево и се получава 🤦♀🙉.

Общи условия

Активация на акаунт