Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 48 107
  • 739
  •   1
Отговори
# 360

Имате ли впечатления от този балсам зА матиране?

# 361
  • София
Здравейте,  изпуснах ви малко, но се връщам с въпрос.
Обезцветявах си дължините (балеаж) август миналата година сама. Питах тук за съвет. За съжаление чак наскоро разбрах, че е добре да се правят обливки от време на време, за да се вкарва пигмент.
Бях решила да ги обезцветя отново, защото искам по-светло русо. Обаче сега възниква въпросът:
1. Да ги обезцветя, въпреки, че няма пигмент в тях
2. Да направя 1 обливка първо, за да е по-щадящо изсветляването после, примерно след 2 седмици. Имам 9.1 на Олиосета.
Моля за съвет
Ето това ми е косата в момента
Скрит текст:

# 362
Според мен в косата ти има доста пигмент. Косата без пигмент стои светло руса, белезникава. Така мисля, нека някой знаещ се включи. Според мен косата ти е в добро състояние.

# 363
  • Parsberg
Здравейте, случайно попаднах в темата, но реших да споделя моят опит и се надявам да съм полезна. С много тъмен и упорит корен съм, с боя стоя не по - малко от час. Единствената боя, която ми върши работа и вече години ползвам е на wella професионалната, която купува от онлайн магазини, с оксидант 12 ползвам. Моят нюанс е 12/81 пелено пепелно русо, но има и други 12ки,които са чудни.Целя максимално рус цвят без оранжевеене, пепепелното не ми е цел, но убива оранжевите тонове.

Аз се правя с 12/96 на Wella страхотна е.

# 364
Моят единствен опит с Вела Колестон беше с 12/61. Беше отдавна, тук в темата беше обсъждан, видях страхотни коси правени с него. При мен обаче беше най-гадното жълто,което някога ми се е получавало. Тогава целях топло русо с леко розов отенък Grinning  но не патешко жълто. Даже с боя от магазина не бях ставала такава.Но 12/81 имам голямо желание да го пробвам. Преди време бях питала за него тук, но защо все забравям после.

# 365
  • София
И моят единствен опит с wella koleston и оксидант 12 беше жълто -оранжеви корени.
Повече няма да повторя. Цвета беше или 12.81 или 12.89 не съм сигурна

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 00:37 от Мélisande

# 366
Христос Воскресе!

С пожелание за здраве, любов , благополучие и Светли великденски празници!

О, Мелисанде, след твоя пост май няма да се престраша пак за Колестон 😆 Но според мен е било 12/89.

# 367
  • Варна
Към на wella боята, която препоръчах, можете да си слагате коректори - тези които са с упорит корен като мен и за по добър цвят. Слагат се по 2-3см от коректора към боята , стига за много време. Опитайте. Аз ползвах този с пепелния 0/11,в момента ми свърши, убива добре жълтите нюанси.При мен с 12/81 само постигам този хубав рус цвят. И коректор в боята. Стоя 60-70мин.Първите 10-15  е хубаво да затоплите корена/главата, може да сложите шапка и със сешоара. Особено за зимните месеци.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 07:28 от ivka_smile

# 368
  • Parsberg
Към на wella боята, която препоръчах, можете да си слагате коректори - тези които са с упорит корен като мен и за по добър цвят. Слагат се по 2-3см от коректора към боята , стига за много време. Опитайте. Аз ползвах този с пепелния 0/11,в момента ми свърши, убива добре жълтите нюанси.При мен с 12/81 само постигам този хубав рус цвят. И коректор в боята. Стоя 60-70мин.Първите 10-15  е хубаво да затоплите корена/главата, може да сложите шапка и със сешоара. Особено за зимните месеци.
Каква марка коректор?

# 369
  • Варна
Пак техните, на wella, при фризьорите обикновено слагат, затова цвета става по - добре:
https://www.bogen.bg/koleston-perfect-special-mix-%D0%B1%D0%BE%D … 1%D0%B0-60ml-1267

# 370
Идея с какво може да де постигне близък на този цвят. Нямам възможност да поръчвам в момента

# 371
За мен час стоене см12% ми се вижда много изтощаващо.

# 372
  • Варна
adelindaти си с много светла основа  12% е за такива като мен с основа 4-5 и упорит рижав пигмент.  Смесвам 9 и 12 и си откарвам час с обливката,но задължително с плекс и масла по скалпа. Иначе не ми се мисли.......

# 373
Тя основата е светла но и основно не целя бяло Русо. То без плексове сигурно ще се свали косата с такова седене. Така го виждам.

# 374
  • Варна
adelinda, с тъмен упорит корен и да искаме бяло русо само с боя няма да стане, освен с времето по дължините. По инструкция боята си е с час престой, това за специално русите нюанси, а и тя си престава да действа когато трябва. С тънък косъм и гъста коса съм, в чудесно състояние е. Боядисвам само корена и преди да измия правя емулсия за 2-3 мин. Плекс и масла за скалпа не съм ползвала. Веднъж в салон ме оправиха с някакви бои, такова лющене на скалпа имах после, от тази не съм имала проблеми.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 14:51 от ivka_smile

Общи условия

Активация на акаунт