Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 47 217
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Момичета здравейте.Дълги години бях много светло руса.Моята коса по принцип е тъмно руса.Отказах се от боядисването и реших да си оставя моя цвят.Боядисах в по тъмно русо и голяма разлика в корените няма.Само,че откакто спрях да боядисвам вместо да става по добре косата тя става по зле.Адски суха и заплетена .Винаги съм правила подхранващи маски ,но сега все едно не действат.Колкото по не я мия толко по суха става,няма никакво омазняване.Моля ви дайте ми съвети как да се преборя с този проблем.Всеки месец режа по 2 см направо ще остана без коса.

# 466
  • София
Момичета здравейте.Дълги години бях много светло руса.Моята коса по принцип е тъмно руса.Отказах се от боядисването и реших да си оставя моя цвят.Боядисах в по тъмно русо и голяма разлика в корените няма.Само,че откакто спрях да боядисвам вместо да става по добре косата тя става по зле.Адски суха и заплетена .Винаги съм правила подхранващи маски ,но сега все едно не действат.Колкото по не я мия толко по суха става,няма никакво омазняване.Моля ви дайте ми съвети как да се преборя с този проблем.Всеки месец режа по 2 см направо ще остана без коса.

Каква ти е косата? Права или къдрава? Дебел или тънък косъм? Най добре качи една снимка... дължините може би са останали без пигчент и затова са така сухи

# 467
Чуплива ,тънък косъм но гъста.Да ,няма пигмент фризьорката  ми каза,но нищо не препоръча.Писна ми да режа

# 468
  • София
Рязането няма да те спаси.
Аз бях с подобен пробелм и режех ли режех и след седмица две пак същата сухота, късане и тн.
С нужната гриза косата ми се преобрази.
1 направи 2 курса с еластисайзър.
Купи си ако трябва 75 мл на първо време от златна рибка, класическия.
Навлажняваш, мажеш, и после даже те съветвам да увиеш кичури с фолио и след това да минеш отгоре със загрята преса. Това на две поредни миенета.
После на две поредни миенета не слагаш еластисайзър и на третпто правиш обливка.
8 см чиста 8ца, 2-3 см лилав коректор, 2 супени лъжици оксидант, малко лампоан и ако имаш желание малко маска.
Гъстотата като боза.
Мажеш на измита коса и стоиш окило 15-20 минс.
Така ще вкараш пигмент.
2 измивания по-късно можеш пак да започнеш с еластисайзър.
Можеш да редуваш домашен и купешки, за домашен рецептата в има във форума, растърси се и ще я намериш, излиза към 12 лв с продукти от аптеката.
Също така те съветвам горещо да пробваш балсама за блондинки на Керастаз.

# 469
Благодаря за изчерпателния отговор.Аз живея в Германия нямам достъп до златната рибка.Почвам да търся продуктите и действам.Благодаря

# 470
Моята е така. Мажа с кокосово масло като се сетя. Шампонирам само по веднъж, после обилно балсамм и плакна. Избягвам сешоара. Смени и шампоана, явно тоя нещо не ти понася. Какви продукти ползваш?

# 471
Сменявам ги постоянно.Сега ъм взела активиращия шампоан  на Тианде и маска.

# 472
И на Лакме тониращите шампоани не изсушават, даже са много приятни, поне за моята коса. И тушират добре нежелани оттенъци.

Извинете, че се намъквам така, но може ли малко повече инфо как се ползва този продукт? След всяко измиване на косата или един път седмично, или по-рядко?

# 473
  • Варна
Веднъж седмично е достатъчно,но е хубаво да се постои с шсмпоана 5-6-10мин. на второ шампоаниране.

# 474
Само да си уточня хубаво - мия косата два пъти седмично, понякога слагам маска по дължината и изплаквам, друг път след измиване слагам продукт, който остава. Този матиращ трябва да е след второ шампониране с измиващ шампоан, стои няколко минути и не слагам нищо повече, или както преценя? Или това е измиващ шампоан? Прощавайте ако звуча нелепо. Simple Smile

# 475
  • Варна
Измиващ шампоан си е.....Обикновено мия скалпа с друг,а за второ шампоаниране ползвам тониращия,но не е задължително.

# 476
Измиващ шампоан си е.....Обикновено мия скалпа с друг,а за второ шампоаниране ползвам тониращия,но не е задължително.

Ясно, така ме устройва и мен. Благодаря!

# 477
Аз пък взех че пробвах безсулфатен шампоан на Лореал. За изтощена коса, май 3 в 1 се води. Доста мека е косата ми след него. Чак изненадващо. Сега се мия с него.

# 478
След толкова добри отзиви, реших да си поръчам тониращия шампоам на Лакме 🤗 тъй като са цял месец в промоция, имате ли някой друг продукт, който ви харесва от Лакме? Да поръчам и някой шампоан, маска или нещо друго от което сте доволни?

# 479
  • Parsberg
Ползвали ли сте продуктите на Olaplex? Аз мисля номер 3 да си взема, но се чудя струва ли си като се има в предвид цената

Общи условия

Активация на акаунт