С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз имам майкрософт тиймс, ама хич идея си нямам как се ползва Laughing

# 196
  • Sofia
И накрая се сетих за онези едновремешни групови чатове, в които се включвахме със знайни и незнайни, познати и непознати, и всеки си дънкаше неговата лакардия. И различният цвят и шрифт на пишещите беше единствения шанс да проследиш разговора, който водиш с някого. Но пък ако погледът ти хване простотиите на други, веднага можеш да се присламчиш към тях. Ех какви спомени от бурната ми младост. Уви трудно е да пишеш и да държиш чаша.

mIrc Grin A маски шили ли сте в училище? 'щото ние да Mask

# 197
  • В средата на времето
mIrc Grin A маски шили ли сте в училище? 'щото ние да Mask
Aз - не, но мога да избродирам нещо, колкото да не се изложа. Joy

Майкрософт тиймс нямам и не знам как се ползва, но ще разуча бързо, ако се наложи. Точно пред ИП успях да се боядисам, фризирам и да си оправя ноктИте, така че съм напълно готова за всякакви срещи. Simple Smile

# 198
  • Sofia
Хайде да не си гледаме ноктите поне 😬
К’ото кажете, инсталирВам го веднага 😁

# 199
  • Разпиляна във въображението
И аз Simple Smile

Здравейте. Дистанционното обучение при хлапетата ми се струва разхвърляно. Получават домашни от Школо и от фейсбук групата на класовете. Вижда ми се тъпо при нас. Никакви виртуални класни няма, чатове...

# 200
  • у дома с любимите си хора
Честит четвърти пореден ден на виртуален абсурдистан!!!
Днес ме разбиха от сутринта.Трябваше да се пее Джалем и химна,да се документира с видеозапис и да се прати на вайбър.И всичко това в 9 сутринта,щото щерката имаше първи час музика.Направо не е истина в какъв филм участвам! Вчера и искаха през 10 минути да пише името си и номера,за да се види, че е онлайн във Вайбър.Няма милост! Няма ли те - забележка,отговориш ли- млъквай,спамиш.Не мога.Това не се издържа.Вече само се хилим с децата.Още като се спогледаме и знаем,че е налице поредната глупост.
Половинката продължава да ходи на работа.Днес на тръгване заяви,че ако ги питат дали искат да ходят доброволно на работа ще е първият записал се и може би единствен.Тази лудост със стоенето вкъщи не му е по вкуса.Иначе масово са започнали принудително да ги пускат в отпуски.

# 201
  • нейде там, където ....
Мен ме дразни това, че заданията и часовете са разхвърляни по цял ден, с големи дупки. Реално вместо първа смяна, са целодневно. По математика е най-добре - учителят е на линия по час и половина всеки ден за въпроси и обсъждане на заданията. Не че набора се включва, но толкова подробно разписани указания къде, какво, как и колко по друг предмет няма. Няма особена координация в графика, но май вече по всичко има по нещо ново за учене. Дано другата седмица са по-стегнати нещата.

При баткото е по-рехаво, но каквото дойде се отмята за минути.

Проверявам кантара всеки ден, за да не стигаме до А). Свалила съм клипчета с разни гимнастики, редуваме се и на крос-тренажора - който не е излизал навън през деня. Още не ми е омръзнало да работя от нас, но ако отворят офиса, ще съм от първите там.

# 202
  • Варна
За развод съм, но понеже тая работа я свърших преди години, ще се развеждам със сина. Аз ще отслабна, понеже карам на семки, кафе и бира. Всичко останало се изяжда от тийна.

# 203
  • В средата на времето
При моя син е абсолютно лежерно положението. Само госпожата по БЕЛ е способна да го извади от зоната му на комфорт. Снощи в 11 часа писа план на урок, който днес трябваше да пише, за да бил подготвен, защото не знаел един час дали ще му стигне. За утре има да прави сбит преразказ на някакъв много дълъг текст относно Ренесанса.
По физическо трябва да научи Еленино хоро...и там вече имаме проблем. Хем ще има оценка, хем категорично ми отказа да го разучаваме. С класният по АЕ имат горе-долу два часа на ден. През първия им изпраща материали и трябва да работят, а през втория час правят проверка. Единствено учителят по математика изискава да се обозначат в началото на часа.
Аз основно снова между домакинските електроуреди или се занимавам с малката (играта тази седмица е магазинче за сладолед - по няколко пъти на ден сваля абсолютно всички кремчета и шишенца от тоалетката, превръщайки ги в сладолед, а аз трябва да купувам. След мен и всички кукли, мечета, мишки, таралежи и т.н).
Не съм излизала никъде от понеделник и усещам, че започвам леко да пощурявам.

# 204
  • Разпиляна във въображението
От господина ни по математика нищо не сме чували. По български - едно есе и това е. По музика ще видим по-късно през деня.

# 205
  • у дома с любимите си хора
Izida,кажи на детето,че има три поръчки за сладолед от мен.
Мисля да вляза след малко в Школо да видя дали и на мен не са пратили някое хоро или песен за разучаване.Joy

# 206
Зная,че в темата сме малко от Варна, но все пак!

Днес е празникът на емблематичното не само за нашия град училище ІVЕГ.
Вероятно, за първи път откакто е създадено училището, повече от 60 г, няма да има тържества,концерти, срещи с учители-действащи и ветерани.

Честит празник, на всички настоящи и бивши възпитаници, учители, служители от ІV ЕГ, Варна.
Бъдете здрави!

Поздрав!/ какъвто успях да намеря/
https://www.youtube.com/watch?v=3v-UQH9uJzY

# 207
  • Варна
Да се включа и аз с отчет. Онлайн обучението върви усилено в другата стая, според щерката добре. Чувам, че говори нещо, решават задачи, пишат есета. Аз пък съм предубедена относно немския, не знам как ще се получат нещата само с решаване на тестове и без говорене...

Двете сме сами с кучето, но не страдаме особено от изолацията, самодостатъчни сме си. Ама много ядем, особено аз. Имам чувството, че за 5-6 дена съм мушнала количество като за месец. Кантарът днес отрази кило и половина повече, ама още не се притеснявам.  То не се и знае дали това лято ще ни пуснат на плажа...

Днес ми е леко чоглаво, че няма да успеем да направим ежегодното събиране с бивши съученици. Гимназията ни има празник и това е почти задължителна традиция. Здраве да е!

Светкавица, писали сме едновременно. Честит празник!

# 208
Честито на Четвърта!!! Аз имам баща и дъщеря от тази реколта Simple Smile
Въпреки карантината Гимназията не изневерява на традицията и празнува посвоему, за първи път виртуално!
Ето линк към сп. Устрем, което излиза всяка година по това време с творби на възпитаници на Училището :
http://literatura.4egvarna.com/izdania.htm?fbclid=IwAR3UFgJKt6tP … Bl_NsegskkZyXulmM

# 209
  • София
Щерката мрънка, че е зарината от задания. Сина също има онлайн часове целодневно. Не смея да пусна прахосмукачката, за да не им шумя. Взе да ми писва да готвя. ММ реши да ходи до магазина. Дадох му огромен списък. След 10 мин. се върна - пускали по 1 човек и имало виеща се опашка отвън. За компенсация взел 4 салати от една сергия
(дето всяко листо трябва да се мие по 30сек. със сапун) . Аз превъртях, че си хвърли обувките в средата на коридора и... той ме натика в колата, закара ме на една усамотена поляна и вече 2часа се препичаме. Децата какво правят - не знам. Работата също я зарязах.

Общи условия

Активация на акаунт