Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 март 2020, 13:11 ч.

С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

 • 23 227
 • 679
 •   9
Отговори
# 45
# 46
 • София
 • Мнения: 985
Добре че ЧЕЗ спират ремонтите, защото щяха да осуетят плановете на много хора, работещи от вкъщи.
Ние също гледахме снощи "Ало, ало". Ще следя и за следващите постановки. Чудесна инициатива.
Мартеа, ние също сме с 2 лаптоп компютъра вкъщи и за да подсигуря за децата налични и за да мога и аз да работя, помъкнах от офиса стационарния компютър.Мъжът ми си има негов и не е в бройката.  Беше ми хем смешно, хем тъжно как се изнасям от офиса с целия инвентар и с колегите си казахме " До скоро" без всеки от нас да си дава ясна представа кога ще е това " скоро". Сега оборудвах офис в хола, а кухненската маса ще изпълнява роля на офис бюро, място за постоянно похапване и място за срещи с членовете на семейството.
Вчера мъжът ми изведе малкия в парка. Каза че било пълно с хора. По улиците, поне в нашия квартал , си се разхождат хора, има и градинката отпред.
Вие тотална изолация ли ще наложите или все пак ще излизате чат пат? При нас мъжът ми не може да не излиза. Няма как да върши работата си изцяло от вкъщи. Така че ние, колкото и да се карантинираме, не можем да подсигурим пълна изолация.

# 47
 • София - Младост 1А
 • Мнения: 2 371
Спунк,благодаря за новата тема!
Лични проблеми ме налегнаха, опитвам се да ви следя.
Като поразминат, ще се появя.
Бъдете здрави!

# 48
 • Там, където мечтите се сбъдват
 • Мнения: 293
При нас за момента мъжът ми ще ходи на работа, няма как да е от вкъщи. Вчера отиде с децата до кварталното магазинче за мая, че в Кауфланд беше страшно, и ме обяви за пълна паника...От днес съм наложила забрана за излизане на децата, само на терасата, опитвам се да гледам трезво на нещата и да спазвам дисциплина, а не да щъкам насам натам.

# 49
 • София
 • Мнения: 526
Засега. Освен ninanb, и може би sanaka и Ali97. Вчера четох адресите с планирани 3 до 6-часови ремонти в периода 16-20.03, но не помня откъде ми попадна. Имаше основно места от Околовръстното към Бояна, Драгалевци, Симеоново, Владая. Ако намеря линка, ще го пусна
jenap, у нас на тотална изолация са дъщеря ми (тя не иска и да мръдне), както и родителите ми от съседния апартамент. Все някой трябва да снабдява с хляб и мляко и това съм аз. И на работа ще ходя, че държавната администрация не работи от вкъщи засега. А, и в понеделник трябва да водя майка на превръзка, че се сряза и я шиха....

# 50
 • Мнения: 182
Засега. Освен ninanb, и може би sanaka и Ali97. Вчера четох адресите с планирани 3 до 6-часови ремонти в периода 16-20.03, но не помня откъде ми попадна. Имаше основно места от Околовръстното към Бояна, Драгалевци, Симеоново, Владая. Ако намеря линка, ще го пусна.
Благодаря предварително, Fair Lady, и ние попадаме в групата Sad
Да подготвим свещите и да предупредим класните, че нашите ще "отсъстват" … А и ние - от работа. Предстои да тестваме възможностите на жилището да поеме две класни стаи (ученичките са в една и съща смяна) и два хоум-офиса. Ще бъде интересно Simple Smile

# 51
 • София
 • Мнения: 3 867
E, браво! Fair Lady, потърси линка, моля.
Ние не можем да наложим пълна изолация. ММ е лекар.

Реших въпроса с готвенето! Налагам режим на разделно хранене - всеки ден по едно ядене. Днес сме на палачинки. Laughing

# 52
 • Мнения: 524
Шарлот, на питането ти от края на предшната тема  вероятно вече имаш отговор, но ако не
Скрит текст:
"... през време на инкубацията човек е носител, но не ПРЕносител на вируса. ЗарАзен става след проявата на първите симптоми. Така ли е?..." 
Според СЗО
"Когато вирусът инфектира хора или животно се размножава там и после се предава в околната среда. От този момент нататък пациентът се счита за заразен. При коронавируса някои хора „освобождават“ вируса два дни след като са били заразени, преди дори да са се проявили симптоми. "
На сайта на нашето МЗ: "инкубационният период за коронавирус 2019-nCoV (т.е. времето от контакта с болен и появата на симптоми) понастоящем се изчислява на между 2 до 12 дни. Докато хората са предимно заразни, когато проявяват (грипоподобни) симптоми, има индикации, че някои хора могат да предават вируса без да са налице някакви симптоми или преди симптомите да се появят."

# 53
 • нейде там, където ....
 • Мнения: 4 893
Хубава и спокойна неделя!
Drina, да разминава по-бързо!
Благодаря за споделената информация за театрите!

sanaka, добра идея, може да пробвам да я пробутам в нас за нещо различно от палачинки. Сподели и следващото, ако се приеме у вас. У нас утре сигурно ще е торта.

Аз ще работя от нас поне две седмици. Имаме достатъчно устройства и за учениците, но притесненията ми са като на maman_ours. Уж сме на план с максимална скорост, дано е достатъчно. Имам проблеми, сходни с описаните от M_I_A, но в добавка - мрънкащата ми майка, дуднеща през половин час как я държа насила и щяла да ни издебне и да се прибере, когато ни няма. Не излизаме много, но децата водят активен виртуален живот. Поизчистих паметници като крос-тренажор, степер и хлебопекарна.
Остава ми малко време да се ровя в любимата си област - растенията и техните приложения в живота ни.

# 54
 • София
 • Мнения: 526
Намерих файла от сайта на ЧЕЗ, но е 70 страници.
Ето линка. Първият график е.
http://www.cez-rp.bg/bg/grafici/grafik-na-planirani-remonti
От телефона толкова мога Sad
Бъдете здрави и спокойни. Не забравяйте, че паниката отслабва имунитета. Немедицински доказано...

# 55
 • София
 • Мнения: 1 930
Ние разхождаме кучето в парка. Днес купихме хляб с квас от пекарната, повечето неща имаме за храна и битова хигиена, но не мисля, че ще можем с тях до 13-ти април илу кой знае до кога. Ще се пазарува, но нали затова оставят хранителните магазини, а и призоваха да не се презапасяваме. Значи, ако не си установено болен, няма проблем да изхвърлиш боклука, да разходиш кучето, да купиш храна при всички основни предоазни мерки.

Още няма инструкции към сина ми за утрешния ден. Защо трябва да се спазват смените? Учителите няма ли да са от вкъщи също? Да има яснота за "срещите" за уроци и после да си правят упражненията....

# 56
 • Мнения: 9 280
Ще ходя всеки ден на работа и ще съм сред много хора. Притеснено ми е.

# 57
 • София
 • Мнения: 4 103
Вкъщи сме аз и децата. ММ ще поработва по малко, но и той тепърва ще изгражда механизми за това как ще се случва процеса.
Иначе ние ползваме два лаптопа. Не сме излизали вчера и днес.
Дрина, дано проблемите минат бързо.
Питката на Fair Lady, смятам да я направя в момента, в който свършим наличния хляб. На този етап само влачим чиниите с ядене, аз в ролята си на главния готвач и си мисля с каква скорост ще стана 100 кила. Но това да ми е кахъра.

# 58
 • вече в Гурмазово
 • Мнения: 1 306
Здравейте!
Не мисля, че не бива да се излиза навън. Няма логика да е така. Достатъчно е да не се събира човек с други хора. Ето сутринта малкият и баткото разходиха кучето. Спазваш прилична дистанция и това е , никой няма да се набута в теб. Напазарувах си днес спокойно, всеки се съобразяваше, говориш отдалеч, не се задържаш до другите около витрините. Аз съм си на работа всеки ден, но ходя с колата. Ограничила съм силно контакта с майка ми, че е много рискова. Пазарувам и , влизам в кухнята, оставам и продуктите и се изнасям. Мерките за нея определено трябва да са по-строги.

# 59
 • София
 • Мнения: 2 487
Спунк, благодаря за новата темичка, поне е оптимистично в тези неприятни времена.

Перличка, каква страхотна изненада си получила от Германия 🤗

Fair Lady
Рецептите са чудесни, скоро ще ги вкарам в употреба, а и за виртуална почерпка сме готови Simple Smile

Drina
Дано бързо отминават проблемите при вас🤗

Аз съм наложила забрана за излизане на децата, а и самата аз, малкия сам няма и никакво желание за това, изглежда е взел присърце предписанията, но щерката едвам я удържах вчера. Тя много обича да спортува и вчера цял ден подпитваше, ама не може ли на лека атлетика следващата седмица, не може ли с колела, как изобщо ще спортувам. Добре че поне се развали времето, та изкушението да е по-малко.
Иначе и двамата дрънкат активно на китара и пиано, дано съседите скоро не ни изгонят 😆

При мен и двамата ми родители са с белодробна история, майка ми е с два пъти карана пневмония и болнично лечение преди 3 години, а баща ми е с ТУБ и най ми е притеснено за тях. Четох, че вируса може да “живее” и на неодушевени предмети, например екрана на тел., и то до 9 дни, тоест ако им занеса продукти има вероятност за пренасяне. Дали това е истина или е фалшива информация?

От фирмата ме помолиха учтиво да си пусна 3 дни платен отпуск с оглед намалелия или липсващ обем на работата, та следващата седмица съм вкъщи половината време. Това за сега...И аз като jenap се сетих, че няма да стигнат устройствата всеки да си свърши задачките, и предвидливо взех един таблет.

За ЧЕЗ ако спрат тока, не зная как ще преподават достанЦирано, може би ще има нов-телепатичен метод на преподаване 😁 Школото наистина днес не функционира, но вярвам скоро ще “тръгне”.

Това за онлайн представленията е чудесна инициатива, благодаря, че споделихте!🌸

И малко за разведряване на обстановката

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 23:10 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт