С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 299
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Там, където мечтите се сбъдват
Тъкмо се зарадвах за възможността да науча как се прави квас, и търпението ме напусна преди дочитането на цялата рецепта. Ще си меся със суха мая Simple Smile
[/quote

Ако нямаш много суха мая, може да си правиш бига и с нея да замесваш хляб. 100 грама брашно, 100 грама вода и 5 грама мая. Омесваш и оставяш за една нощ. На следващия ден го ползваш вместо мая/квас. Това количество ти е за 1 хляб.

# 76
  • София
При нас от петимата само аз ще съм на работа.Мъжът ми- хоум офис, децата- в една смяна. Мисля, че ще се побъркат, дори и някак си да се разпределят по стаите. Всеки е с добър лаптоп, но имам съмнения как мрежата ще понесе интензивния трафик. Аз ще съм не само духом, но и телом на работа, но ММ ще ме кара и взима, а повечето служители ще работят от вкъщи и ще сме в изолирани помещения, по един. Самата подготовка в петък беше изключително тягостна, шегите бяха измъчени, а самата мисъл, че няма да виждам поне 20 дни дори най- неприятните си колеги противно на всичките ми очаквания ме натъжаваше доста.
Днес от класа на единия ми син правиха някакъв тест на виртуална класна стая по инициатива на една от преподавателките си, явно възприела тезата на Остап Бендер, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Голямо кикотене падна, и надничане от екрана на множество усмихнати физиономийки -явно и децата са зажадняли да общуване. Но не отчетоха опита за провеждане на урок за успешен, не зная утре дали технически ще се получат нещата.

# 77
Днес от класа на единия ми син правиха някакъв тест на виртуална класна стая по инициатива на една от преподавателките си, явно възприела тезата на Остап Бендер, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Голямо кикотене падна, и надничане от екрана на множество усмихнати физиономийки -явно и децата са зажадняли да общуване.
Гледахме тъкмо мемета как когато учител зададе въпрос, изпитва - някои деца замръзват нарочно на място, все едно връзката е спряла! Smile
Аз също мисля, че първите дни ще има големи проблеми от всякакво естество, но дано потръгне и е ефективно в дългосрочен план!

Въглехидрати и глутен и аз от години ограничавам вкъщи, но сега май няма да ми се получи съвсем...

# 78
  • някъде ... тук ...
От два дни не съм влизала ни тук, ни в нета. Чух малко новини от ТВ снощи.
То и нова тема имало.
При набора класната организира от петък насам дистанционното обучение. Не знам какво ще се получи.
Аз съм в командировка, на др. край на Бг, но утре сутрин ще стане ясно дали свършената работа вчера и днес няма да иде на вятъра. А що студ и дъжд отнесохме на полето.
Моите мъже ходиха на ски и по планини. Забавляват се без мен.

# 79
  • София
Привет! Отдавна не съм писала в уютната групичка. Надявам сте да сте най-вече здрави. Всичко друго би могло да се нареди.
Утре официално ще чакаме разпоредби от МОН, как да провеждаме дистанционно обучение.
Какво направих вчера и проработи. Визирам двата ми осми класа на които преподавам.
Понеже точно преди ваканцията трябваше два часа да направим подготовка върху окръжности и ъгли в окръжност и след това контролно, но плановете се провалиха, вчера създадохме сборна група в Месинджър на двата класа. Пуснах им три листа със задачи за упражнение. Днес вече имаше въпроси. Децата задават конкретни въпроси по задачите, аз решавам, снимам и им ги пращам, съответно обсъждаме.
Много ми хареса активността им.
Утре вече ще видим как ще процедираме.

# 80
Ей, Ганис, страхотна идея даваш на учители! Нека се възползват и да действат. Децата чакат с нетърпение.

# 81
  • Sofia
Ние правихме днес тест за ФБ видео с класната на малката - оправи се жената, макар да е в пенсионна възраст, видяхме я, чухме я, но прекъсваше видеото. Разбрахме се да пуска заданията в писмен вид, децата ще изпълняват и ще ѝ пращаме снимки на написаното. По ФВС имат да разучат упражнения от клип за kids yoga Grin
Наборът само по немски го преследвам. Засега от училище няма нищо.
Устройства у нас бол, но тишина няма в нито една стая Laughing

silver pearl, мартеа, като ви прочетох, се стреснах, че не съм толкова сериозна в измиването и дезинфекцирането Weary

jenap, звездица, много хубаво сте го написали Heartbeat

Прави ми впечатление, че редиците ни се сгъстиха, както по време на НВО Revolving Hearts

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:56 от aniK

# 82
Благодаря за темата.

# 83
  • София
Моите, както писах, не са вкъщи, но класната на малкото още вчера ги организира. Ще се обучават през ZOOM. Вече си направиха две пробни конферентни връзки. Днес им е пускала онлайн учебника, чели са, превеждали са и са направили упражнение (АЕ). Децата са въодушевени. Отделно децата са си комуникирали помежду си до късно вечерта и са си писали заедно домашни, които им пратиха в петък.

# 84
  • София
И моите деца са ентусиазирани с новостите. Следобед и двамата получиха инструкции за регистрация, единия ще е в платформа на Microsoft teams , а другия в Google classroom. Интересно ми е и на мен какви функционалности предлагат двете платформи и има ли разлики, или са малко или много идентични. Изобщо, колко платформи за виртуално обучение съществуват и какви са разликите. До тук видях, Zoom, Google hangouts, office 365 , moodle, за други сещате ли се?

AniK
Действително, bgmama е пристан на подкрепа и емпатия в трудни време🤗

# 85
  • София
Хубаво щеше да е всяко училище да избере и да ползва една платформа. Сега колкото учители - толкова регистрации. Head Band

# 86
  • София
Е, това просто не мога да не ви го споделя. Постът е от ФБ, за съжаление, изгубих кой го е постнал
Скрит текст:
Готов съм за утре! Ще предавам на живо!

1. Направил съм си прическа.
2. Подредил съм хола (книгите са по височина и цвят, оправил съм картината на стената ... мен не ме дразнеше, ама ме дразни жената, като ми напомня през шест месеца да я оправя).
3. Забърсах листата на фикуса, че на светлината от камерата си личеше къде съм си писал името по тях.
4. Котката е натирена отсега в коридора, за да не ме питат децата:
- защо е синя
- защо е на плитки
- защо има буквата А на челото като капитан Америка ...
5. Може да съм по пижама, ама ризата ще е отгоре ... дрескодът е важен.
6. Говорих със съседите:
- тоя, дето прави ремонт ... ще кърти по време на междучасията
- тоя, дето псува, като гледа повторенията на мачовете, първо каза: "Нека знаят децата" и се наложи да го убеждавам. Обеща да се цензурира, ама ... аз нищо не обещавам.
7. Обещал съм след забраната на жената да и купя обувки, нещо за лятото, да отидем на море и още някакви неща само и само да не влиза по време на час и да ме пита "Ти що не си изхвърлил пак боклука"?

# 87
  • Варна
Просто да споделя - преди няколко години активно посещавах салса уроци, вече не успявам, но следя страничките. Всяка неделя вечер има парти в един клуб в града - а сега диджея е пуснал на живо музичка, създава ми добро настроение Simple Smile
Днес уших пробно няколко маски, малката ги нарисува допълнително, че имах само бял плат. Хаха сега като написах бял плат, се сетих за един култов скеч на нашите местни звезди от преди няколко години: https://www.youtube.com/watch?v=-ujanQXaiC8

Ние сме готови за утре, само не знаят дали може да са по пижами Laughing

# 88
  • у дома с любимите си хора
Fair lady,направо ме уби с този пост.Седя и си се смея сама,а близките ме поглеждат многозначително.Аз обаче прихвам в нов смях.Представих си го образно.Joy

# 89
Днес една съученичка на дъщеря ми питала Класната в чата дали утре трябвало да бъдат с униформи 😂😂😂. По БНТ са давали репортаж от училището на сина ми:

https://news.bnt.bg/news/uchilishtata-vav-varna-ne-razpolagat-s- … -1043605news.html

Общи условия

Активация на акаунт