С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 760
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Там, където мечтите се сбъдват
Давайте предложения за интересни, разтоварващи филми. Аз откривам списъка с френския The Intouchables:)
От вчера и мъжът ми си е у дома, направил си е офиса в стаята на дъщеря ни, тя съответно като най-малка работи с най-много устройства за дистанционно обучение, ама така е, не се печели лесно медал от Куала Лумпур, а трябва да имаме поглед и цел в бъдещето, явно Харвард го изтървахме, остана на Куала Лумпур да се надяваме или поне нещо от Виетнам:))))

# 136
  • В средата на времето
При мен ще бъде А, Г и Е най-вероятно. Joy
Вчера в седмокласната прочетох за свободния достъп до уча.се до 29.03 и си направих регистрация. То било много интересно там. Simple Smile Моят син от скука си направи няколко теста по различни предмети. ДистанциРаното обучение запова много вяло при него. Учителят по МАТ им беше изпратил в pdf новия урок, заедно с домашно.

# 137
  • София
От сутринта съм на нож с тинейджърката. Брат ѝ вече има час по АЕ и ги слушам как се тепкат, а тя ми се разхожда по пижама (лятна с къси панталонки и къс ръкав и боса естествено) и мрънка, че комп-а ѝ бил в неговата стая. Сега трябва да чака 40 мин. до междучасието. Предложих ѝ да започне с преобличане, миене на очите и правене на леглото и ей ги едни 20 мин. са минали. Погледна ме с искрено пренебрежение и омраза.
Аз се доближавам до отговор Е.

# 138
  • Sofia
Малката стана рано, приготви се за 8.30 - Фърчат тетрадки, помагала, вика ме да обяснявамм пише.... наборът е оооооммммм.
M_I_A, не си сама, сестро...

selena6, Revolving Hearts

# 139
  • София
Аз вече не се притеснявам толкова. ММ в момента няма Т, снощи също беше я свалил, за сега си мисля, че е нещо друго. Дращенето в гърлото го няма.
Бъдете здрави!

# 140
  • Sofia
Срам не срам, ще си призная, че снощи ударих една глътка ракия. По принцип от алкохолите харесвам само бира, но ВИмето на дезинфекцята се прежалих.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 10:02 от aniK

# 141
  • Варна
Здравейте!
Синът ми каза, че дистанционното обучение вчера е минало доста добре, не ги товарили, като в училище.
Относно неплатения отпуск:
Неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст

Скрит текст:
Скрит текст:
Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2012 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г., доп. - ДВ, бр. 30 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 164б, ал. 1, 2, 3 и 5 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2016 г., в сила от 01.06.2017 г.) В случаите по чл. 167, ал. 5 настойникът има право на отпуск по ал. 1 в размер 12 месеца. С негово съгласие отпуск в размер до 12 месеца или остатъкът от неизползвания отпуск до този размер може да се ползва от един от родителите на майката или на бащата на детето.
(3) Когато след навършване на 2-годишна възраст на детето починат и двамата родители и те не са ползвали отпуск по ал. 1, настойникът има право на такъв отпуск в размер 12 месеца, а когато родителите са ползвали част от отпуска - на остатъка от неизползвания отпуск до този размер. Със съгласието на настойника този отпуск може да се ползва от един от родителите на майката или на бащата на детето.
(4) Родител (осиновител), който сам се грижи за отглеждане на детето, има право на отпуск по ал. 1 в размер 12 месеца в случаите, когато:
1. не се намира в брак с другия родител и не живее в едно домакинство с него;
2. другият родител е лишен от родителски права с влязло в сила решение на съда;
3. другият родител е починал.
(5) В случаите по ал. 4, т. 1 и 2 другият родител няма право на отпуск по ал. 1.
(6) Отпускът по ал. 1 може да се ползва наведнъж или на части. Когато се ползва на части, продължителността му не може да бъде по-малка от 5 работни дни.
(7) Лицето, което иска да ползва отпуск по ал. 1, трябва да уведоми за това работодателя си най-малко 10 работни дни предварително.
(Sunglasses Времето, през което се ползва отпускът по ал. 1, се признава за трудов стаж.
(9) Редът и начинът за ползване на отпуска по ал. 1 - 8 се уреждат с наредба на Министерския съвет.
Очакват се законодателни промени: https://www.parliament.bg/bills/44/054-01-24.pdf

# 142
Срам не срам, ще си призная, че вчера ударих една глътка ракия вечерта. По принцип от алкохолите харесвам само бира, но ВИмето на дезинфекцята се прежалих.

Тц, трябва да увеличиш дозата или като във вица:

След петата обърната ракия от бай Иван, вируса си свали короната и с жален глас попита: Ти мене уважаваш ли ме?

# 143
  • у дома с любимите си хора
Аз пък снощи едва заспах от нерви и обида.Направо ми писна от безхаберие и простотия.От НПМГ могат да ми се обадят лично по телефона да питат дали съм получила преснимани тетрадки и материали за следващи уроци,защото детето не си взе всички учебници от общежитието,за което ги уведомих.В същото време при дъщеря ми тотална простотия-сто групи създали,не присъединили всички деца,дори не пишат в родителската група ,че има проблем ,камо ли да звъннат един телефон,че и се опитват да" набиват канчета".И  ме убеждават разни индивиди колко хубаво се получило,че децата луднаха коя платформа/група да гледат,че детето ми си легна с кървясали очи от ел.устройства и изнервено от това цял ден да се чуди кое по-напред да прочете и да напише,щото всичко супер,мега,ултра спешно,ама спешно.

# 144
Нашите деца или бяха по-натоварени отколкото в училище, или както подозирам- той често не внимава и не прави всичко в час.

Аз засега съм доволна- вместо в 6.15 за училище и вместо 9.30 за ваканцията, става обичайно в човешкия час 7.30, закусва с апетит и дори гледа част от редовния брифинг,преди да започне виртуалното училище.Два дена "присъствам" в първия час, преди да отида на работа, много е ентусиазиран, да видим докога. От вчерашните упражнения и задачи само не успя да разучи "Пайдушко хоро" по физическо, а уж е музикант и музикален.Трудно било.

Разпоредила съм в следобедните часове да гледа образователните програми по ТВ , "Ама те са за седмиклааас",а,немеинтересува,ще гледа за съставно сказуемо,защото от миналата година го е позабравил,а е важно. Забелязала съм грешното изписване в изречения/ членуване/ дори и от образовани хора.

А аз като че ли се връщам в най-ранното си детство- чист въздух, празен център, няма  и обичаен фонов шум. Образователни програми по ТВ също имаше в детството ми,вкл. и по различни чужди езици,вкл.и кратки филми с акцентиране на определени фрази.Не ме питайте кои години е било!

# 145
Здравейте, другарчета, дето много сте ми на сърце!
При моите тийнове дистанционното обучение тръгна много добре. Достатъчно големи са да се оправят сами и да не си пречат. Мислех го само мъника/едва навършил 4 години/ как ще се включи в този процес, защото аз и татко му сме на работа и до обяд няма как големите да го обгрижват , но вчера е било добре. Стои в хола гледа анимации и строи кули, а големите го наглеждат в междучасията. Днес много отговорно ми каза"Мамо не се притеснявай, аз мога да се грижа добре за себе си"

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:57 от Rady

# 146
  • София
Привет и от мен!

Като гледам сценария за дистанционно обучение е “Война и мир”. При нас за момента е мир, да видим до кога. Двамата са в различни смени, съответно когато единия има “часове”, другия е почивка. Освен това са в различни стаи и не си пречат. Аз съм оставила всичко на тяхна отговорност и съвест, както и досега всъщност, и не съм наясно по всеки един предмет какво се случва като материал и домашни, но ми е интересно да науча как протича т.нар. дистанционно обучение. Уви, съвсем различно при двамата. При каката всичко е доста добре организирано, спазва се програмата от втория срок, вчера си имаха live online  часове и щерката бе супер ентусиазирана.
За сметка на това при малчо нещата са пълна пародия за момента, не си знаят програмата, някои учители вчера изобщо не са се появили във виртуалната реалност, други пък само изпратили файлове в школо (което за мен не е пълноценно обучение) и днес имат всичко на всичко един час онлайн обучение по музика, останалото -файлове със задания-еми не е същото, да ме прощават.

Браво и респект за училищата, които се справят с предизвикателството и са на ниво-Светкавица, Вилиан 👌

Rady
Много е сладък твоя мъник 🤗

AniK
И аз мисля да последвам твоя пример, с лечебна и профилактична цел 😆😎

Selena
Чудесно, че сте по-добре.

Mts. Jan
Сигурно ти е по-спокойно, щом сте си прибрали децата. Добре, че няма за момента някакво наложено вето на изходите на София. Пу-пу, пепел ми на клавиатурата.

Пожелавам на моите скъпи съфорумци-бъдете здрави! Колкото и прозаично да звучи, в момента това е най-хубавото и актуално пожелание.

# 147
  • София
Как мислите, че ще свършите с карантина?
А/ С 10 кг. отгоре, а може и повече
Б/ С бременност
В/ С алкохолизъм
Г/ С развод
Д/ Всички отговори са верни
Joy
А, В и Г
Б става невъзможна опция, защото мъжа ми най-много искам да го фрасна Rage

# 148
  • София
А, В и Г
Б става невъзможна опция, защото мъжа ми най-много искам да го фрасна Rage
То така се почва. Stuck Out Tongue Winking Eye

Реплика от сутринта: "Обличам си официалната пижама и влизам в час."

# 149
  • София
sanaka, във връзка с моят пост по-горе, добави в анкетата  недоклатена, моля Innocent

Общи условия

Активация на акаунт