С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 499
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз май ще отпадна, защото децата искат да играем на Диксит.
Приятно чатче!

# 586
  • София
Бърз отчет: първата дистанЦирана среща си мина почти като на живо. Бърборкахме си 40 мин. Надявам се следващата да е с повече хора, а най-много се надявам, ДА Е НА ЖИВО!!! Все пак, друго си е да се чуе звъна на чашите !
HugHeart Eyes

# 587
  • някъде ... тук ...
Ное си прекарахме часът на земята на свещи, къмпинг-осветление и разговори на масата семейно.
Дано по-скоро се видим на живо, там със сигурност ще се включа.

# 588
  • София
Много готина среща. Зареди ме с настроение. Благодаря ви, момичета!

# 589
  • София
Няма защо Kissing Smiling Eyes
Следващата ще е на живо - сигурна съм, че и това ще мине ... надявам се скоро Heart Exl

# 590
А аз закъснях и изпуснах партито! Ще се надявам да се превърне в седмично онлайн събитие за подобряване на психичното здраве, за да се включа и аз Stuck Out Tongue Winking Eye

# 591
Привет и от мен, ние се изолирахме преди 2 седмици в Гърция още от 13.03. Имаме апартамент между две села тип Крапец. Жив човек няма наоколо, писна ми от игра на  монопол, уно и т.н. Ние сме в сектор туризъм и работата не ми се коментира, ако успеем да оцелеем въобще ще е чудо. Мъжът ми започна да си търси работа, даже интервюта има тази седмица. Съкращаваме всички и утре се връщаме в бг. Тук е толкова спокойно и няма жив човек, не знам София как ще ми се отрази, но каквото такова. Благодарна съм и на тези 2 седмици.
Иначе ДО върви с пълна сила. Английския е през скайп, а училището на набора въобще не е спирало. Дори и преди да обяват онлайн обучението по немски им пращаше материали, пишеха домашни... сега си говорят през някяква платформа всеки ден от 9.00 до към 13.00 Учителката казва, че са супер с материала и не са назад. Дъщеря ми в основното също пише и праща всеки ден... там аз седя малко с нея, но не ми пречи, както казах, работа ние нямаме... вече приех и този факт, в началото беше голям шок, годината ни изглеждаше перфектна до септември напред... но живи и здрави, в крайна сметка сега сме се фокусирали над това. Четох сега че от Гърция влизащите са под карантина , не знам до колко е вярно, ново е от днес, защото следя границата. Някой може ли да ми каже каква е разликата с другата карантина...? Нали така или иначе седим вкъщи, какво по различно ще ме задължат?

# 592
Нането, под "карантина" се има предвид никакво излизане от вкъщи, включително до магазин и аптека, дори при липса на симптоми.
Ето виж тук:
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/26/4044861_karantina_i_nak … se_izolira_i_kak/
Доколкото помня, към момента важи за всички връщащи се от чужбина. Попитайте на границата, все пак.

Помислете за човек, който да ви пазарува.

# 593
Досега беше само списък от силно засегнати страни тип Италия, Китай. Специално гледахме на сайта министерството, но май са променила от вчера. Мерси за инфото. Бъдете здрави.

# 594
# 595
Останалите не сме под карантина, имаме право да излизаме, да ходим на работа и т.н., но са ограничени ред други неща и целта е да седим вкъщи и да ограничим социалните контакти.
При вас ще си че че е истинска карантина, на границата ще ви връчат предписание. Нямате право да мърдате от адреса, който дадете. Нямате право и до магазина да ходите.
Следят ви телефоните и ще мине полиция, обикновено кварталния, да ви провери. При моят така беше като се прибра от Холандия.
И да се оправдая с него, че ме забърка в някакъв проект да спасява психиката на лекарите и не можах да сколасам за срещата. Но идеята да е ежеседмична е страхотна. Grinning

# 596
Пате, това за следенето на телефоните влезе ли като мярка, нещо съм го пропуснала?

# 597
  • София
За следене по тел не знам, но иначе наистина проверяват... Дъщеря ми е е с приключила от днес карантина след кацане на 15-ти от  Германия. Звъняха на домашния от РЗИ май, дойде на адрес патрулка и личната лекарка й се обади на  първия ден още (тоест явно е информирана) с искането всеки ден да й се звъни.

# 598
  • Пловдив
Момичета и аз бях снощи, ако се чудите коя бях...не съм идвала на реалните срещи, защото съм от Пловдив. Днес се ориентирах по никовете коя коя беше хихи. Много ми беше лоша връзката и не чувах добре, за това и си мълчах повече. Другата среща ще се подготвя повече. Много ми беше приятно!

# 599
  • София
Здравейте банда. Как па баш вчера не влязах във форума, за да прочета за срещата. Обещавам да съм редовна и искам да се включа следващия път.
Ние имаме час за фризьор за 23-ти април, но предполагам ще отпадне. Аз и щерката ясно, ще пускаме коси и ще се боядисваме саморъчно. Мъжката половина май и те ще пускат за кокчета. Ама мъжа е един къдравелник и става като Шака Кан в главата, но нейсе. На 24-ти пък имахме семен час за зъболекар (профилактично ходим на 6 месеца). Мен лично там най-малко ме е страх, като знам докторът какви хигиенни мерки взима, но съм почти сигурна, че е отменил профилактичните часове и е оставил само спешните. То такива май бяха и предписанията.
Малко ме отчая новината за удължената учебна година. Аз от край време живея от уикенд за уикенд и от лято за лято. Сега свикнах с мисълта, че няма да се летува, ама и да учат децата лятото, ще ми дойде в повече. Но каквото такова.
Сега си мисля, че в някои отношения светът така се беше разглезил (в това число и туризма), че беше логично да се случи нещо, което да обуздае човешките капризи и лигавщина.
Хайде отивам да правя поредната баница с картофи и да се тъпчем Wink

Общи условия

Активация на акаунт