АГ Селена - 20

• 53 090
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Раковски
Аз ходя на прегледи при д-р Минев. Направо съм влюбена в него. Такова спокойствие излъчва. Чака се три 2-3 часа при него, но си заслужава чакането.

# 616
Здравейте,
Някой може ли да ми даде мнение за следене на бременност и раждане при д-р Илия Амалиев?

Благодаря предварително!

# 617
Най - добрият! Горещо препоръчвам. Simple Smile

# 618
Привет, момичета, може ли да се получи информация за състоянието на бременна лежаща в отделението по телефона?

# 619
Здравейте,
Следих си бременността и наскоро родих при Ил. Амалиев. Докторът е добър с доста опит,обръща внимание, обяснява каквото ви интересува! Ако нещо конкретно искате да знаете кажете?
Здравейте,
Някой може ли да ми даде мнение за следене на бременност и раждане при д-р Илия Амалиев?

Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 14:41 от Rositsa019

# 620
Здравейте момичета, как стоят нещата, ако докторът при който се следя не преглежда в Селена, а само изражда там? В смисъл, ако не е на разположение в момента, предполагам се заема който е дежурен?
И друго - след секцио, може ли бебето да си остане при мен, без да го взимат? Ако ли не, кога най-рано могат да ми оставят бебето при мен постоянно? Има ли значение, ако съм в самостоятелна стая?
Питането ми е във връзка с кърменето - не искам да го хранят със сухо мляко, но как тогава ще се храни, ако не е постоянно при майката?

# 621
Здравейте момичета, как стоят нещата, ако докторът при който се следя не преглежда в Селена, а само изражда там? В смисъл, ако не е на разположение в момента, предполагам се заема който е дежурен?
И друго - след секцио, може ли бебето да си остане при мен, без да го взимат? Ако ли не, кога най-рано могат да ми оставят бебето при мен постоянно? Има ли значение, ако съм в самостоятелна стая?
Питането ми е във връзка с кърменето - не искам да го хранят със сухо мляко, но как тогава ще се храни, ако не е постоянно при майката?

Здравей! Аз се следях и родих при доктор Борислав Иванов, който само изражда в Селена, бях с планово секцио, но имах уговорка с него, че ако бебето тръгне да излиза по рано да му звъня веднага без значение от часа. Бебето ми го оставиха на следващия ден след раждането, веднага следкато ме раздвижиха и до края на престоя ни си остана при мен.

# 622
  • Пловдив
Имате много романтична представа за секциото. Това е операция. Коремът и матката ви ще бъдат разразани. Ще имате упойка и катетър. И ще боли. Проблемът е какво ще яде бебето, ако е постоянно при теб и как точно ще го кърмиш като не можеш да се обслужваш сама. Няма да може да се обслужваш сама от първия ден. И на втория ден е под въпрос. Иначе за тях е най-удобно постоянно да е при теб бебето. Гарантирано.

# 623
А аз пък се чудех дали при нормално раждане винаги задължително слагат епидурална,защото влиза в цената нали? , или зависи от доктора и ако той не обича упойки ще я прескочи? Аз искам със , но знам че някои доктори не искат с упойката да разраждат....хм...
Dageyaза целта трябва да родите нормално, и пак първата вечер ще ви го вземат бебечето, за да си починете.... Вече на следващия ден ако сте добре ще се гушкате. Но със секцио едва ли, че то дори и кърмата няма да е слязла веднага, те и от естествено раждане май си ги хранят първия ден, няма начин да седи гладно и да те чака 24 часа.

# 624
Здравейте момичета и мен това ме интересува дали при нормално раждане, задължително слагат епидурална упойка.

# 625
  • Пловдив
Задължително слагат. Ако не искаш, тогава няма да ти сложат.

# 626
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Няма нищо задължително, нито епидурална упойка, нито да взимат бебето в детска стая, нито да му дават АМ.
Аз родих нормално през август. Дадоха ми бебето 3 часа след раждането, да започне да суче. Сутрин и вечер взимат бебетата за визитация,около 2 часа е, после ги връщат, и тогава ги хранят. Аз няколко пъти ги помолих да не му дават АМ, но явно са много момичетата, и не си говорят, и детето беше нахранвано 2 или 3 пъти...

# 627
dazel Благодаря за бързия отговор! Следях се в друга частна болница но реших да раждам там,при Д-Р Топалова в понеделник ще се видя с нея някакво мнение може ли и за нея?

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 09:05 от Emilia Emi 660041

# 628
Благодаря, момичета.
Въпросите ми идват от там, че първото дете родих в Англия - секцио. Сега, заради проблемна бременност не мога да летя и съответно трябва да раждам тук в БГ.
Иска ми се да родя сега нормално, но предвид много фактори, почти съм сигурна, че няма да ме оставят.
А иначе първият път като родих, бебето след секциото само го мерят, почистват, преглеждат за 5 мин в същата зала и веднага го слагат на гърдите (не да суче) покрито със затоплена кърпа докато те зашият, просто да си е до теб. От там те качват в следродилна и тогава ти помагат детето да засуче. Но никога не го взимат дори за 1 минута. На другия ден след секциото те изписват, ако всичко е наред. Мен ме изписаха на 48-мият час, но мъжът ми беше с мен първите 24 часа да ми помага, защото изгубих повече кръв и не ме вдигнаха същият ден, а на другия. Там (в Англия) не раздвижват след секцио, само ти помагат да се станеш. Катетъра махат няколко часа след операцията, за да станеш. Обезболяващите са хапче парацетамол първият ден, после ако си поискаш. Бебето си е изцяло твоя грижа от момента в който те изкарат от залата. Не го къпят. Ти ако искаш си го позамиваш на чешмата...Акушерките идват само да видят как се справяш и за малко помощ ако поискаш - но предпочитат да се справяш сама. Може 1 човек да остане с теб до другия ден, на стол до леглото ти 😊 Бебето и то е в легълце до теб. Сама си го обличаш (или придружителя помага - както беше при мен) и сменяш памперси. Кърменето е изключително на често, защото още няма мляко, а само коластра и тя е много важна. Ако трябва АМ, дават ти от там еднократни дози (продават се готови за употреба веднага т.е. няма нужда от смесване) със стерилни еднократни биберони. Като го нахраниш хвърляш и бутилката и биберона.
Сега заради ковид, не знам дали пускат придружител, но доста от жените се оправяха абсолютно сами 4-5 часа след секцио.
Затова, ми се иска бебето да е при мен, опита ми е железен от първото секцио 😂, аз да преценя колко често да му давам да суче, също и коластрата. Те като му дават АМ, разбираемо е, че може да се очакват трудности с кърменето.

# 629
  • Пловдив
Тук обезболяват сериозно. Ще се справиш сама. Само те им казвай, че в Англия на 5'-тия час те оставят да се оправяш сама, за да не предприемат челния английски опит. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт