АГ Селена - 20

• 53 078
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, мили дами. В много голяма дилема съм с това раждане - дали да е естествено или секцио? Вие на какво мнение сте?
За първи път ще раждам и естественото раждане леко ме притеснява - няма да знам кога ще се случи цялото нещо и съответно ще се побъркам вкъщи сама; тази упойка не знам как ще ми се отрази, какво ще усещам, какво не; тъпо е да мисля и за пари, но доколкото си спомням беше писано, че в почивните дни е 50% по-скъпо (не съм сигурна за това), а парите вече почнаха да са кът, пък си представям като дойде малкото човече. Секциото поне си го знам - дата, час, добър ден, добър ден, пльок и се свършва.😁😁 Нито упойката ме притеснява, нито операцията, нито белега, нито рехабилитацията, нито че няма да ми текне кърмата веднага, нищо.
Всички много ме юркат да раждам естествено, защото било хубаво, как по-лесно било после. Цветя и рози, ама като гледам 80% раждат секцио. Някои майки може ли да споделят малко опит 😬😬😬
Без да искам да си налагам мнението,просто споделям как беше при мен.Дълго чакана бременност.Забременях ин витро,от първи опит.До към пети месец всичко вървеше нормално.След това започнаха проблеми.Както и да е,избутах до девети месец.С лекаря нищо не бяхме коментирали за раждането(при доктор Минев бях).На един от последните прегледи аз повдигнах въпроса,че искам да родя секцио.Той ми отказа и каза,че за него няма причина да не опитам да родя нормално.На следващия преглед отново повдигнах въпроса,просто след всичко през което бях преминала в главата ми нямаше вариант естествено раждане.Минев продължаваше да настоява,че няма нужда от секцио,предложи ми предизвикване на нормално раждане ,но аз бях категорична.Имах около десет дни до термин и стигнахме до консенсус-ако до два дни преди термин не започне нормално раждане,тогава ще ми направи секцио.Е,не тръгна нормално и родих секцио.Нямах никакви проблеми с възстановяването.На четвъртия ден ни изписаха и аз бях готова да си гледам детето без никакви проблеми.

# 646
Гергана, не искай съвети! Всяка бременност и раждане са съвсем различни, пък и ние сме различни. Посъветвай  се на само с лекаря си, събери се, успокой се и ще си усетиш как ще ти е по- добре 😊

За информация, имам 2 раждания секцио, второто беше идеално за нормално, но аз си избрах секцио. На втория ден си отказах болкоуспокояващи, а след изписването съвсем сама и до днес се грижа за двете си деца

# 647
Аз също се колебаех  като теб и 9месеца почти се опитвах сама да се навия да родя нормално, но просто само като си го помислих и изпадах в паниката. В крайна сметка реших,че ще е секцио ,въпреки че нямах медицински показания за това. Просто така се чувствах по-спокойна и реших,че каквото и да говорят и мислят важното е аз как се чувствам. Също бях при доктор Минев и мн се притеснявах как ще реагира, но просто му казах аз искам да родя секцио в 8м той каза добре ,коя дата си избиряш свободни са тази,тази и тази и всички (той,сестрата и ММ) ме гледаха втренчено да отговоря, а не бях готова с решение за точна дата. Smile Както и да е родих секцио и за мен всичко мина нормално и леко и най-важното бях спокойна за това, което предстоеше. Сама се грижех за детето си. Няма как да знам дали при второ раждане дай Боже всичко пак ще мине така,защото това си е тяло и организма реагира различно.
С две думи : направи това,което ще те накара теб да се чувстваш спокойна. Simple Smile

# 648
  • Пловдив
Здравейте,момичета! Relaxed
Записвам се при вас да ви чета.Съвсем скоро ми мина успешно лапарото при д-р Д.Ставрев - изключителен! и следващия месец ще пробваме с инсеминация.Надявам се моето Коледно чудо да подрани  Innocent

# 649
Записвам се при вас да ви чета.Съвсем скоро ми мина успешно лапарото при д-р Д.Ставрев - изключителен! и следващия месец ще пробваме с инсеминация.Надявам се моето Коледно чудо да подрани  Innocent

Пожелавам ти най-щастливия край ❤

# 650
  • Пловдив

Пожелавам ти най-щастливия край ❤
Ехх,ако имаше сърчица като на фейса,нямаше да се налага да спамя сега 🙄😅
Благодаря!Да се сбъдне мечтата на всички борещи се,данооо! 💜😇

# 651
Д-р Даниел Ставрев с две ръце
Здравейте, моля да ми препоръчате добър акушер-гинеколог за проследяване на бременост в АГ Селена?
Здравейте, а колко пари струва прегледа при доктор Ставрев, без направление?

# 652
Мисля, че е 65 лв.

Д-р Даниел Ставрев с две ръце
Здравейте, моля да ми препоръчате добър акушер-гинеколог за проследяване на бременост в АГ Селена?
Здравейте, а колко пари струва прегледа при доктор Ставрев, без направление?

# 653
Здравейте.
Днес си взех направление за раждане....важи един месец.
Но тези Хепатит В, Васерман и СПИН ми изтичат и АГ по ЗК се дърпа да ги пуска, казва те там ще ти вземат парите...добре де ама аз не съм касичка. Ако са Задължителни не ги ли поема здравната каса ?
На каква цена излизат ако ги направя в Селена? Някой пускал ли е скоро?
Ще видя цените и в Бодимед.... И отделно се иска микробиология с две седмици срок....
А и за Ковид сигурно пускат проба при раждане???

# 654
Серологията е най-евтина в Писанец, бърз тест за ковид в Селена е 42 лв. За секретите, мисля че се взимат в деня на раждането и не се доплащат. Но за най-достоверна информация се обадете на регистратурата на родилното отделение и там ще обяснят как стоят нещата. Успех!

# 655
HIV, Wass, Хеп. B, Хеп. C, хламидия, токсоплазмоза и Anti Hbc total core, ми струваха 143лв.
За раждане не знам точно кои изследвания включва серологията, предполагам без последните две,така че може би около 100 лв.

# 656
Амиии не прекаляват ли вече, къде ще ги сложат тия 10 легла, кой ще ги лекува...сигурно акушерките. Само за мен ли е безумие това което правят. Ще раждам януари там и от сега се чудя дотогава какво още ще измислят...

# 657
И аз съм изумена от това! Това е болница АГ. Вярно, че ще ги отделят но все пак.... Това е нашата държава, до там я докарахме. Думи нямам🤬🤬
Амиии не прекаляват ли вече, къде ще ги сложат тия 10 легла, кой ще ги лекува...сигурно акушерките. Само за мен ли е безумие това което правят. Ще раждам януари там и от сега се чудя дотогава какво още ще измислят...

# 658
Все си мислих, че ще пощадят АГ болниците.... Не ми се струва редно и там да се отваря Ковид отделение.

# 659
Може би ще са за родилки или такива за задържане и други лежащи, които са с положителен тест.....да ги отделят.
 Едва ли ще са с дихателна недостатъчност.... уф страшно положение.

Общи условия

Активация на акаунт