АГ Селена - 20

• 53 180
  • 738
  •   2
Отговори
# 330
Скрит текст:
Здравейте!
Бих искала да споделя личният си опит като мама на четиримесечна бебка.

1. Болничният си го продължавах в МЦ Хипократ. Тази услуга там е БЕЗПЛАТНА!
Нещата се случват по следния начин:
Взимате амбулаторен лист от лекарят, който ви води ЖК( в моя случай това беше д-р Любов Станева от Селена).
В листа трябва да пише причините за продължението на болничния и за какъв период ( С мнение за продължение на болничния за още 30 дни)
Носите си листа и амбулаторната карта и ги оставяте на рецепция на третия етаж. След 2 дена или още на следващия отивате и си взимате болничния. Няма часове, няма струпване на хора и най-важното, може да отиде мъжът ви към 17-18ч. Ходила съм и в ДКЦ-то в Тракия- часове, чакане, много хора на едно място и се плаща.
2. Относно стволовите клетки, ние решихме за вземем към банката на Селена. Възможно е разсрочено плащане, като за 1г. сумата се увеличава със 100лв, за 2 с 200лв.
Преди раждането плащаш 1000лв, няколко дена след раждането се плащат 500лв и останалата сума се разсрочва или плаща наведнъж, както е по договор.
3. Родих дъщеря ми със секцио при д-р Карагьозов. Само мамите раждали при него знаят за какво внимание става въпрос. Много е обстоен при прегледите и обясненията, звъниш му по всяко време на денонощието и най-вече- ако е в отпуск и в страната ще запали колата и ще дойде да те изроди. Отпуските си ги наглася спрямо термините на бъдещите мами, за да са по-спокойни, но и да се случи да родите по-рано, стига да е в България, ще направи всичко възможно да дойде. Изключително съм доволна от неговото отношение и внимание.
3. Относно раждането и престоят ми в Селена, не бях с големи очаквания и се оказах права. Родих в четвъртък и бяхме там и уикенда. Имаше по-малко персонал и не малко кисели физиономии. Но поне бях спокойна, че детето ми е в добра болница, с добра апаратура и добра неонатология.

Извинявам се за дългият пост и се надявам да съм била полезна на поне една от вас!

Също да допълня (още има какво 😂)
В деня на постъпването ми се оказа, че изследванията ми за СПИН, сифилис и хепатит са изтекли и ми взеха кръв там и резултатите си излезнаха на време. Това също не сме го плащали допълнително. Платихме 1850лв. за раждане секцио и преглед от ортопед, който е по желание.
Може ли координати на д-р Карагьозов, защото не съм от Пловдив , а във интернет ми излизат двама с тази фамилия ? Благодаря

032 306 303 това е номера на кабинета за запазване на час. Кабинета на Доктор Карагьозов е на бул. 6-ти Септември, точно до прелеза, вдясно в една нова кооперация. Адреса се води бул.Копривщица 36А, ет. 3,

# 331
Знаете ли дали искат тест за covid при постъпване за раждане и дали се заплаща?

# 332
За раждане не знам още Simple Smile но лежах 3 дни за задържане в началото на миналата седмица и тест не са ми искали. Попълних декларация, че не съм имала контакт с човек заразен с К-19 и , че не съм пътувала в чужбина.

# 333
Аз май месец лежах в патологична бременност, също не са ми искали.

# 334
Не искат, но като ви приемат, ще ви вземат кръв за тест за коронавирус - струва 42лв

, https://

# 335
  • Пловдив
Стига де! 42 лева? Наистина ли? Това е несериозно. 42 лева. Сигурно са полудели. Направете си го другаде. Бързите тестове вече са по 15 лева.

# 336
А В някои болници искали по 120лв 😃

# 337
Вече се чудят как да вземат повече пари от нас...

# 338
Не случайно питам, защото излиза така, че ва много места се злоупотребява с това. Нямам представа защо...може би има допълнителна процедура за болниците, която ги "натоварва". Вижте в линка официално становище по проблема: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/nezakonosobrazno … pcr-test-kato-us/

# 339
Моля някоя мама, която скоро е раждала, да даде повече инфо за свиждания, изписване, виждане на бебето от бащата.

# 340
Моля някоя мама, която скоро е раждала, да даде повече инфо за свиждания, изписване, виждане на бебето от бащата.

Няма свиждания, няма изписване. Показват детето на бащата през прозорец.

# 341

Значи все пак докато си в болницата пускат бащата да се качи на етажа, за да види детето през прозорец? Защото в Торакс не дават да го види, докато не те изпишат.

# 342
Ако си на първия етаж , може да си говорите през прозореца.. Докато чаках за тонове, изписваха няколко бебета. Бащата влизаше до вратата на родилното  и забираше бебето и майката, а другите роднини чакаха на паркинга отпред.
Ще се радвам и аз ако сподели някой по- подробно как е в деня на раждането.

# 343

Значи все пак докато си в болницата пускат бащата да се качи на етажа, за да види детето през прозорец? Защото в Торакс не дават да го види, докато не те изпишат.

Не се качва на етаж. При педиатрите има стая, там показват. Доста се молих на акушерките да ме пуснат за 5мин на вратата да видя мм, е не даваха. Бях 9дена там. Като ме изместиха след раждането бях на 2рия етаж и си говорихме през прозореца, и показвах бебето през там. Много е кофти..

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 23:12 от Adimitrova12

# 344
В деня на изписването до последно не знаеш дали ще те изпишат Grinning защото зависи от изследванията на бебето и родилката. На мен и момичето, с което бяхме в стая ни казаха към 11 часа сутринта. След това трябва да се оправят някакви документи, с които да предвижат бебето към Детска стая и от там на 1ви етаж При нас отне от 11 до към 13 часа това. След това слизаш във фоайето и чакаш да те извикат в стаята за изписвания. Там повиват бебето, дават ти рецепта за вит Д и К. И си излизаш. Всички близки са извън болницата. Аз лично чаках на паркинга с мъжа ми, защото бебо го извадиха последен и чаках около час и половина.
Ако имате почерпка я оставяте във фоайето, което не ми допадна, защото ми се искаше да я предам лично на когото сметна за добре.
Ако сега ме изписваха нямаше изобщо да взема почерпка честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт