Бих искала да споделя личният си опит като мама на четиримесечна бебка.
1. Болничният си го продължавах в МЦ Хипократ. Тази услуга там е БЕЗПЛАТНА!
Нещата се случват по следния начин:
Взимате амбулаторен лист от лекарят, който ви води ЖК( в моя случай това беше д-р Любов Станева от Селена).
В листа трябва да пише причините за продължението на болничния и за какъв период ( С мнение за продължение на болничния за още 30 дни)
Носите си листа и амбулаторната карта и ги оставяте на рецепция на третия етаж. След 2 дена или още на следващия отивате и си взимате болничния. Няма часове, няма струпване на хора и най-важното, може да отиде мъжът ви към 17-18ч. Ходила съм и в ДКЦ-то в Тракия- часове, чакане, много хора на едно място и се плаща.
2. Относно стволовите клетки, ние решихме за вземем към банката на Селена. Възможно е разсрочено плащане, като за 1г. сумата се увеличава със 100лв, за 2 с 200лв.
Преди раждането плащаш 1000лв, няколко дена след раждането се плащат 500лв и останалата сума се разсрочва или плаща наведнъж, както е по договор.
3. Родих дъщеря ми със секцио при д-р Карагьозов. Само мамите раждали при него знаят за какво внимание става въпрос. Много е обстоен при прегледите и обясненията, звъниш му по всяко време на денонощието и най-вече- ако е в отпуск и в страната ще запали колата и ще дойде да те изроди. Отпуските си ги наглася спрямо термините на бъдещите мами, за да са по-спокойни, но и да се случи да родите по-рано, стига да е в България, ще направи всичко възможно да дойде. Изключително съм доволна от неговото отношение и внимание.
3. Относно раждането и престоят ми в Селена, не бях с големи очаквания и се оказах права. Родих в четвъртък и бяхме там и уикенда. Имаше по-малко персонал и не малко кисели физиономии. Но поне бях спокойна, че детето ми е в добра болница, с добра апаратура и добра неонатология.
Извинявам се за дългият пост и се надявам да съм била полезна на поне една от вас!
Също да допълня (още има какво 😂)
В деня на постъпването ми се оказа, че изследванията ми за СПИН, сифилис и хепатит са изтекли и ми взеха кръв там и резултатите си излезнаха на време. Това също не сме го плащали допълнително. Платихме 1850лв. за раждане секцио и преглед от ортопед, който е по желание.
032 306 303 това е номера на кабинета за запазване на час. Кабинета на Доктор Карагьозов е на бул. 6-ти Септември, точно до прелеза, вдясно в една нова кооперация. Адреса се води бул.Копривщица 36А, ет. 3,
но лежах 3 дни за задържане в началото на миналата седмица и тест не са ми искали. Попълних декларация, че не съм имала контакт с човек заразен с К-19 и , че не съм пътувала в чужбина.
защото зависи от изследванията на бебето и родилката. На мен и момичето, с което бяхме в стая ни казаха към 11 часа сутринта. След това трябва да се оправят някакви документи, с които да предвижат бебето към Детска стая и от там на 1ви етаж При нас отне от 11 до към 13 часа това. След това слизаш във фоайето и чакаш да те извикат в стаята за изписвания. Там повиват бебето, дават ти рецепта за вит Д и К. И си излизаш. Всички близки са извън болницата. Аз лично чаках на паркинга с мъжа ми, защото бебо го извадиха последен и чаках около час и половина.