Магията на изтока - тема 60

• 15 024
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • MJF
Eй, Hug, търпение с тези около нас дето си мислят/вярвят че вкъщи могат да постигнат лабораторни условия, блаженни са вярващите Peace. Иначе за готвенето мълча Blush, имам късмета все около готвещи да съм в това число разбира се и аз, независимо от пол, егн и пр. Затова всеки ден спорт иначе........

Мира тук не е застрашен. Има толкоз много ИКЕ-та - изключително красиви екземпляри, че даже "старите кучета" тук непрекъснато нови и нови откриват и присъединяват Smile

# 316
  • DE
Jike Junyi "- Colored black" Singer 2020, можеше и да ми хареса, ако не бях чула кавъра на Джоу Шън, красива е, но твърде копира Бионсе.

Джоу Шън
Скрит текст:

Цяла седмица чакам Хуа Хуа да пее "New world" жалко, че е без публика която пее припева.

У Бин е разкошен, 40+ Heart

# 317
Все пак няма как всички да се харе на всички. Satisfied
Оооооооо, разбира се.

Аз много се радвам, че не всички припадат по Чанг Хьок като мен.

Kim Woo Bin къде да го гледам?

# 318
Шош,това не са лабораторни условия.Това са основни правила,които трябва да спазваме по време на карантина и ни ги разпространиха по всички възможни начини.
Имаме какво трябва да прави когато ще контактували с болен или мислем,че е болен.Когато спешно трябва да отидем в болница.Как да разхождаме домашния любимец.Как правилно да си мием ръцете.Какво да правим когато се прибираме от излизане.Има и какво да правим преди да излезем.

Елена, Kim Woo Bin - филмография

Сега прочетох за този филм -Alien,който ще разказва за извънземните живееши в Корея Joy
Освен Woo Bin в каста е и Джи? Joy и го описват като Crime, Sci-Fi,обаче аз си представям някоя пищяща аджума когато разбере,че буквално снахата не е човек.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 12:39 от Tuon

# 319
  • MJF
Tuon,
Скрит текст:
моето горе е за тези хора които изпадат в малко повече от разумната паника, така да се каже. Иначе лошо няма, нека има алгоритми та народа да се занимава и нека вярва в тях. Иначе сваляйте обици, очила , пръстени, дезинфекцирайте де що има. Както казах ако не друго то  таз пролет на много места ще е по-чисто от друг път. По няколко причини.

Към новите попълнения. Пробвайте смело каквото намерите налично  с новите си открития. Всички имат в различни жанрове заглавия, на големия и малкия екран а и още не сме много запознати с интересите ви/предпочитанията.
Така или иначе на корейския фронт да речем жанрово нещата са лесни Mr. Green, много рядко имат заглавие което е строго в един жанр, който са и посочили в афиша, неминуемо стигат до "манджа с грозде" , особено на малкия екран Smile

hahaha  горе Tuon много сполучливо е синтезирала корейския Crime- Sci-Fi-трилър-хорър да речем  Mr. Green
Smile

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 12:56 от Шошулчо

# 320
... особено на малкия екран Smile

Големи любовчии са ... И драма драма в тия нещастни любови ...

Мене ме кефи, че не обичат happy end-овете.

Препоръчайте ми корейски филми, които сте гледали, и сте си казали "Готин филм!".

Аз засега ... останах с добри впечатления от Empire of Lust (, където се влюбих в Чанг Хьок) и от Forgotten с Канг Ха-нъл (8-мия принц от Лунните любовници).

# 321
  • MJF
За новите попълнения да си кажа , че аз съм малко " едно си баба знае, едно си бае".
Та при словосъчетанието "корейско кино" автоматично ми идват филми на Ki-duk Kim
За начало някой от :
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Bad Guy
The Isle
3-Iron

Хм, сега като погледанах , трябва да проверя , дали Human, Space, Time and Human го има като за мен.

Иначе нещо също за по-начинаещи на далекоизточния фронт са "ала междинни продукции" от сорта на:
Seducing Mr. Perfect
Love Me Not
.....

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 14:59 от Шошулчо

# 322
Аз мога да допълня, че доста от любимците ни са станали такива не само заради външния си вид, а защото сме ги гледали в действие. Вярно е, че някои от тях притежават късмета да имат черти, които от повечето хора се приемат за красиви, но има и такива, които са ни грабнали с харизма и присъствие на екрана дори и да не са впечатляващи красавци на пръв поглед.

Ели, Ким У Бин бих ти препоръчала да го видиш в School 2013, ако би се навила да гледаш ученическа драма. Всъщност, това е по-скоро драма за приятелството като междувременно ще се запознаеш и с някои от страните на корейската образователна система.

Шоши ти е предложила някои филмови заглавия. Но имай в предвид, че Ким Ки Док е странен творец и може да ти хареса, но може и да не ти допадне творчеството му.

Давам и аз някои филмови заглавия с уговорката, че са различни жанрово, но са ми допаднали, когато съм ги гледала - A Frozen Flower , A Moment To Remember , Daisy , Like for Likes , Lovers Vanished , Masquerade , Sunny , The Beauty Inside.

И понеже си мисля, че съм те засичала в кралската клюкарска тема ще си позволя да ти препоръчам някои исторически сериали, които може да те заинтригуват - Empress Ki , Queen Seon Deok , Jang Ok Jeong Lives in Love , The Kingdom Of The Winds , Six Flying Dragons , Faith , Gu Family Book , Sungkyunkwan Scandal , The Moon Embracing the Sun. Първите пет, макар и художествени филми, се основават на действително съществували личности и събития. Другите четири са по-скоро като приказки.

# 323
2в1, много много ти благодаря. Особено за историческите.

Empress Ki исках да го гледам. Мисля, че е мойто.

И приказки харесвам. Харесват ми декорите в онова, което съм гледала досега.

# 324
  • MJF
Брей аз преди съм объркала едно от предложенията . Имах предвид Innocent Steps а не Love Me Not. Този съм сигурна че ми бе в първите 20 кор-филма дето съм гедала. Брей кога ли е било това , от тогава що филми що чудо е минало през мен на фронта ни  Crazy.  Даже помня че там бая се чудех на тез техните светулки. А сега отдааавна не се тормозя със снега и светулките като символика на този фронт. Wink

# 325
Аз пък се чудя ... (ох, не ми се смейте), как така се носят на гръб.

Ние в Европа не се носим така. Като ще те носи оня, да го направи като хората, а не на гръб. Егати ... ми не ми е секси и кавалерство някак.

# 326
Хубави корейски филми или може и от други части на Азия?

Корейски -The King and the Clown,Il Mare ("Къщата на езерото" с Киану Рийвс и Сандра Бълок e римейк на този филм),Only you,A Wonderful Moment,Vanishing Time: A Boy Who Returned ,Tae Guk Gi: The Brotherhood of War - военен,но е с разкошния Won Bin,който вече не снима.

# 327

Гледах го заради Джун-Ги. Страхотен филм.

Поплаках си доста.

# 328
  • България
Към новите попълнения. Пробвайте смело каквото намерите налично  с новите си открития. Всички имат в различни жанрове заглавия, на големия и малкия екран а и още не сме много запознати с интересите ви/предпочитанията.
Като ново попълнение да си кажа - предпочитам фентъзи. Сега търся всичко, което съдържа етикет wuxia.
Дала съм предимство на китайците, корейките са като конски мухи - дразнят. Joy
Моите топ три:
https://mydramalist.com/24275-the-eternal-love
https://mydramalist.com/4537-scarlet-heart-2
https://mydramalist.com/23281-heavy-sweetness-ash-like-frost

# 329
  • DE
Моарейн,  гледа ли ги и трите?
"The Eternal Love " - е приятен, главните имат страхотна химия, главната героиня е голяма сладурана и не дразни.
Сюжета е сходен с пътуването във времето на героинята с "Startling by Each Step" и само с това.
 "Startling by Each Step" е първа част на "Scarlet Heart 2" - в който историята се развива в съвремието, според мен е пълен провал предвид, че първата част е страхотна и беше голям хит.
Няма идея защо си набелязала него, ако не си гледала първа част.
"Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo" е корейският вариант на историята. Аз не го догледах по простата причина, че вече бях гледала китайската версия и въпреки няколкото приятни мъжки образа не ми харесаха така наречените корейщини, плюс некадърната главна актриса.
Не харесвам нито една корейска адаптация на която и да е история, а съм гледала няколко такива.

Общи условия

Активация на акаунт