Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 593
  • 716
  •   1
Отговори
# 315
Може да мрънка или плаче, че няма да може да става от леглото и да се върти по корем по време на болничния престой. Но има телевизия и детски канали на английски. Но аз си бях свалила от ютуб песнички и детски и те спасиха положението. В болницата всички припяваха wheels on the bus.
При смяната на превръзките всички реват, но не от болка, а защото им държат ръцете и краката, за да не мърдат. Излязат ли от болницата всички се успокояват.

# 316
Здравейте момичета! И нашата операция наближава и имам въпрос към тези, които вече са я минали - правили ли сте тест за алергия към различните видове упойки? И може вече да е говорено за това, но някой може ли точно да ми обясни каква е процедурата преди самата операция - кога е контролния преглед с педиатър и анестезиолог например - в деня на самата операция или на предния ден? Необходимо ли е да даваме пробиотик на детето и има ли значение какъв е, и т. н?

# 317
Здравейте момичета! И нашата операция наближава и имам въпрос към тези, които вече са я минали - правили ли сте тест за алергия към различните видове упойки? И може вече да е говорено за това, но някой може ли точно да ми обясни каква е процедурата преди самата операция - кога е контролния преглед с педиатър и анестезиолог например - в деня на самата операция или на предния ден? Необходимо ли е да даваме пробиотик на детето и има ли значение какъв е, и т. н?
Здравей, Соня! Прегледът при педиатър при нас беше предходния ден,а в деня на операцията е срещата с анестезиолог. Пробиотик не съм давала. От болницата ще ви изпишат антибиотик и пробиотик.

# 318
Тест за упойки не се прави там. Анестезиолог ви разпитва дали и боледувал, дали има алергии и др. Не знам каква е упойката, но ако имате съмнения направете тестове за алергии тук и покажете резултата на педиатъра при прегледа.
Аз не давах нищо на сина ми преди операцията, дори и вит. Д спрях, а и отложих ваксини, който сега наваксваме. По-добре не натоварвйте организма му, а купете и давайте каквото ви изпишат от болницата. При нас беше, освен антибиотик, и сашета синбиотик.

# 319
Здравей. Тест за алергия към упойки няма смисъл да правиш. Нямат нищо общо нашите упойки с тези в Белград. В деня преди операцията е срещата с педиатър, а с анестезиолога в деня на операцията. Предвиди си ден преди операцията и ден, два след нея да имате престой. Синът ми е асматик и с алергия към лекарства. Подробно ни разпита педиатър - детски пулмолог, и анестезиолог. Многократно дойдоха да попитат точно към какво е алергичен. Изписаха необходимите лекарства като подготовка преди поставянето на упойката.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 13:56 от marychery

# 320
Здравейте! Имаме вече дата за ТЕЛК 05.01.2021. Като документи изисква преглед от детски уролог, лична амбулаторна карта и паспорт.. ЛАК и паспорт са подчертани заедно.. Та въпросът ми е какъв е този паспорт?
А също и задграничният паспорт колко време важи за дете? Доколкото знам аз и баща му можем само с лични карти да минем.. Благодаря Ви! 😊

# 321
Здравейте! Имаме вече дата за ТЕЛК 05.01.2021. Като документи изисква преглед от детски уролог, лична амбулаторна карта и паспорт.. ЛАК и паспорт са подчертани заедно.. Та въпросът ми е какъв е този паспорт?
А също и задграничният паспорт колко време важи за дете? Доколкото знам аз и баща му можем само с лични карти да минем.. Благодаря Ви! 😊

Да, майката и бащата пътуват  с лична карта, а детето с паспорт, който е валиден  за 5 години като всички други.

# 322
Здравейте!

Понеже никакво време не остана и събирам багаж, искам да попитам някой родител на дете оперирано около 1година и половина, колко точно силна болка изпитват децата след изписването от BelMedic, пък и докато са там през нощта? Знам, че това е индивидуално, но питам от гледна точка на това колко и какви лекарства да взема. И какъв е Вашият опит-колко дни продължават силните болки?

Поздрави,
Здравейте, моят син първата му операция беше около 1г. и 6мес. След събуждането на детето ми от ансестезията го следяха постоянно сестрите и ако детето се оплаче, че го боли те дават там обезболяващо. След изписването ние сме давали само 2 дни и то вечер обезболяващо за да може да спи по-спокойно през ноща - ние даваме Нурофен. Болките и страха са най-вече първия ден след операцията, след това поне знаят какво ги очаква на превръзките, не че не плачат там, но след 3-4 дни дори забравят, че са оперирани. Нашия дивееше, а ние го пазехме. Simple Smile Успех

# 323
  • Хасково
Здравейте, някой би ли ми обяснил поради каква причина се трият публикации тук?

# 324
  • София
Здравейте, някой би ли ми обяснил поради каква причина се трият публикации тук?
Кои постове са изтрити, за останало лекарство ли?
Най-вероятно, някой "доброжелател" счита, че това е нередно и докладва.
А че това е невероятна помощ за родителите и децата, все тая 😢.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 14:30 от trikitil

# 325
  • Хасково
Точно за това става въпрос, защото не ми е ясно как в група за взаимопомощ, изведнъж изчезват публикаций в които без да се споменава и дума за продажба, бизнес и пари, изчезват постове.
А и то освен тук аз не знам как бих могла да помогна с каквото мога на който и да е, а тук в групата всеки има нужда от помощ.
Нещо не ми е ясна схемата.

# 326
Здравейте! И ние минахме Телк и сега вече си чакаме решението от социалните. Искам да ви питам някъде из темите май бях чела, че някой е обжалвал решението за изплащане на парите само една година назад и взел за целия период от раждането, който вече е бил повече от година. Така ли е или греша, защото нямам сега възможността да изчета пак всичко. Защото ние вече сме на 2 години, а сега ще вземаме пари за първи път. Та има ли някаква практическа възможност да обжалвам и да ни изплатят за две години назад или най-най много е за една година назад?

# 327
И мой пост беше изтрит преди време, защото се споменава името на крема. Той е забранен за продажба в България.  Такива са правилата на форума...наистина много е неприятно, когато  искаш да помогнеш.

# 328
Здравейте! И ние минахме Телк и сега вече си чакаме решението от социалните. Искам да ви питам някъде из темите май бях чела, че някой е обжалвал решението за изплащане на парите само една година назад и взел за целия период от раждането, който вече е бил повече от година. Така ли е или греша, защото нямам сега възможността да изчета пак всичко. Защото ние вече сме на 2 години, а сега ще вземаме пари за първи път. Та има ли някаква практическа възможност да обжалвам и да ни изплатят за две години назад или най-най много е за една година назад?

За 1 г назад се изплаща.
От ЗСПД чл. 8д ал. 8 "Месечната помощ по ал. 1 (за отглеждане на дете с трайно увреждане) се отпуска от 1-во число на месеца, през който е определена датата на инвалидността в експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК, но не повече от една година назад, считано от месеца на подаване на заявлението-декларация, ако то е подадено в тримесечен срок от датата на решението, като размерът на помощта за периода преди подаването на заявлението-декларация е 50 на сто от размера на помощта, определен по реда на ал. 3 за съответната година."

# 329
Здравейте, мили хора! Благодаря Ви за всичко, което споделяте - помагате ни много! 😊 Някой от Вас има ли телефона на доктор Атанасов? Мисля с него да говоря за документите за ТЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт