Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 621
  • 716
  •   1
Отговори
# 360
  • Хасково
Благодаря

# 361
Според сайтана БЧК е започналo раздаването на хранителните помощи, пиша за тези който имат право на тях.
https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24073

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 14:32 от marychery

# 362
Хора, след една седмица ще пътуваме за Белград и имаме малко питанки..
  - от къде сте купували сръбска валута;
  - мобилни предплатени карти ли ползвахте по време на престоя си и какви;
  - плащането в болницата може ли да е с карта или трябва да е кеш (в евро или динари)?

# 363
  - плащането в болницата може ли да е с карта или трябва да е кеш (в евро или динари)?
Лек път и успех Simple Smile
Валута купувахме от ченчбюрата на Табекс в моловете в София.
Не сме ползвали предплатени карти, но те могат да се закупят от техните Кьошек - тип нашите репове. Ние сме към М-тел и си плащахме към тях допълнителна услуга за Сърбия.
Плащането в болницата е в евро и възможностите ви са кеш или по банков път. Ние сме плащали само кеш. ЗАтова се надявам някой плащал по банков път да ви даде повече инфо.
Пишете като сте в Белград. Ако сте в апартамент на Оля тя ви дава телефон.

# 364
Ние си взехме предплатени карти на ВИП мобайл от един мол там. Мисля, че бяха за 7 дни и ги взехме главно заради мобилният интернет. В Сърбия режат глави, дори само заради навигацията, ако си включиш мобилният интернет в роуминг.
До колкото си спомням имат и Теленор.
Ако идете в мол почти сигурно е, че ще има от всички мобилни оператори и просто питате за параметрите, които са ви нужни, коя цена ще ви устрои повече. Simple Smile

# 365
Здравейте и от мен!
Ами ние ще си пишем, те ще трият и все някъде ще остане инфото. Много грозна история - в крайна сметка това, че в БГ не е разрешен използването му, не означава, че трябва да се трие. То и ваксина срещу варицела не беше регистрирана, ама толкова хора я пренасяха от чужбина да си я слагат на децата. Плюс това за този крем има рецепта - и аз също имам такава от Д-р Джинович с името, диагнозата и рождената дата на детето. Това бяха изискванията, за да купим крема от Франция и наши близки ни го закупиха. Имам цяла неотваряна опаковка, която няма да ползвам, ако някой я иска да пише на ЛС (на единия ден дойде кремчето от една майка тук във форума и започнах да мажа с него, а на следващия пристигна от Фра). Пак изказвам благодарност за това - останалия от нейния син гел получих безплатно! hoha79, благодаря!
Има ли някой с пеноскротална хипоспадия, минал само с 1 операция при Джинович? При които се е налагало две операции и двата пъти ли беше необходимо да се маже с крема или само при първата? Нашата дата е на 20.11, има ли и други насрочени за тази дата или такива, които ще бъдат по това време там?
Моят син е с пеноскротална хипоспадия. В момента той е на 2г. и 6мес. Първата му операция беше на 16.10.2019г., а втората на 17.06.2020г. С Тестогел или Андрак..... гел се маже само преди първата операция. След първата операция ние мажехме с Бепантен мас и се прави една помпичка с цел като физоотерапия - разтягане, а крема е за да се овлажнява кожата взета от бузката и инплантирана на пениса. За съжаление при нас се отвори фистула и ще се наложи още едно ходене до Сърбия за затварянето на фистулата. Ако имате въпроси мога да ви дам тел. на лични. Успех

# 366
Ние бяхме с  план от А1 с много безлплатни минути . Платихме на ръка на доктор Джинович.

# 367
Поради фактът, че се трият постове за намирането на крема, изписван от д-р Джинович, съдържащ дихидротестостерон, искам да рефрешна малко инфото и да бъда в помощ и на други семейства. Затруднения с намирането на AND****IM произтичат от това, че за над 18 месеца кремът е бил спрян от производство, заради проблем с производството на активната съставка. Направили са промените в разрешителното за производство и предстои нова регистрация за Германия. Към момента е разрешен в UK, Швейцария и Франция. Моят съвет е да пробвате във Франция, т.к. производителя е френски и там подновяването на регистрацията е минала и вече е пуснат на пазара. Или някъде, където има изостанали наличности от предишните партиди. Вариантите са няколко: или пишете в група с българи, живеещи във Франция или съотв. държава, или намирате някой, намиращ се там - това, което ние направихме. Задължително искат рецепта! Съвет: кремът има дълъг срок на годност – докато не е у вас не можете да бъдете сигурни в никой, че ще ви го прати. Имайте предвид и че доставката (тип DHL) е по-скъпа от самото кремче (при нас изненадата беше голяма, затова по-отрано – така може някой да го донесе лично и да спестите разходите по доставката). Искайте рецепта от д-р Джинович с имената и рождената дата на детето – на нас ни написа такава и приятели, намиращи се във Франция закупиха кремчето като са показала рецептата, изпратена по viber (каза, че са имали късмет, защото по принцип изискват рецепта-оригинал). Количеството е голямо и една опаковка няма да се изхаби до край. Знам, че и докато не го видите няма да го повярвате, но самия крем е някак много воднист и явно не тежи, затова въпросните 80 г са в огромна тубичка, която ще стигне за 2-3 деца. Имам налични опаковки, неотваряни. Ако някой иска, да пише на лично. Разбира се и с някаква друга информация, ако мога да бъда полезна, също ще се радвам, както и аз самата намерих подкрепа и помощ във форума. За което благодаря на всички - много е ценно това!
Ще дам и начинът на приложение, т.к. в предните мейли докторът ни беше написал маже се 1 месец, нооо…
Начин на приложение (копирам отговорът, който ми прати по мейла след изрично запитване):
Application of And****im starts 6 weeks before surgery and lasts for one month (it should be
stopped 2 weeks before surgery)  - gel should be applied on the wholepenis, but mainly on the glans and the lower side  2x per day by  gentle massage.

You can apply a minimum quantity required to cover the entire penis. Be aware that it’s hormonal treatment with testosterone and you should protect yourself by wearing gloves.

# 368
Поради фактът, че се трият постове за намирането на крема, изписван от д-р Джинович, съдържащ дихидротестостерон, искам да рефрешна малко инфото и да бъда в помощ и на други семейства. Затруднения с намирането на AND****IM произтичат от това, че за над 18 месеца кремът е бил спрян от производство, заради проблем с производството на активната съставка. Направили са промените в разрешителното за производство и предстои нова регистрация за Германия. Към момента е разрешен в UK, Швейцария и Франция. Моят съвет е да пробвате във Франция, т.к. производителя е френски и там подновяването на регистрацията е минала и вече е пуснат на пазара. Или някъде, където има изостанали наличности от предишните партиди. Вариантите са няколко: или пишете в група с българи, живеещи във Франция или съотв. държава, или намирате някой, намиращ се там - това, което ние направихме. Задължително искат рецепта! Съвет: кремът има дълъг срок на годност – докато не е у вас не можете да бъдете сигурни в никой, че ще ви го прати. Имайте предвид и че доставката (тип DHL) е по-скъпа от самото кремче (при нас изненадата беше голяма, затова по-отрано – така може някой да го донесе лично и да спестите разходите по доставката). Искайте рецепта от д-р Джинович с имената и рождената дата на детето – на нас ни написа такава и приятели, намиращи се във Франция закупиха кремчето като са показала рецептата, изпратена по viber (каза, че са имали късмет, защото по принцип изискват рецепта-оригинал). Количеството е голямо и една опаковка няма да се изхаби до край. Знам, че и докато не го видите няма да го повярвате, но самия крем е някак много воднист и явно не тежи, затова въпросните 80 г са в огромна тубичка, която ще стигне за 2-3 деца. Имам налични опаковки, неотваряни. Ако някой иска, да пише на лично. Разбира се и с някаква друга информация, ако мога да бъда полезна, също ще се радвам, както и аз самата намерих подкрепа и помощ във форума. За което благодаря на всички - много е ценно това!
Ще дам и начинът на приложение, т.к. в предните мейли докторът ни беше написал маже се 1 месец, нооо…
Начин на приложение (копирам отговорът, който ми прати по мейла след изрично запитване):
Application of And****im starts 6 weeks before surgery and lasts for one month (it should be
stopped 2 weeks before surgery)  - gel should be applied on the wholepenis, but mainly on the glans and the lower side  2x per day by  gentle massage.

You can apply a minimum quantity required to cover the entire penis. Be aware that it’s hormonal treatment with testosterone and you should protect yourself by wearing gloves.
Много благодаря за полезната информация!
Аз само се чудя какво значи "glans".. Ако някой знае моля нека сподели 🙄☺️

# 369
Glans - the rounded part forming the end of the penis or clitoris.
Т.е. главичката на члена на детето.

# 370
Лек път и успех Simple Smile
Валута купувахме от ченчбюрата на Табекс в моловете в София.
Не сме ползвали предплатени карти, но те могат да се закупят от техните Кьошек - тип нашите репове. Ние сме към М-тел и си плащахме към тях допълнителна услуга за Сърбия.
Плащането в болницата е в евро и възможностите ви са кеш или по банков път. Ние сме плащали само кеш. ЗАтова се надявам някой плащал по банков път да ви даде повече инфо.
Пишете като сте в Белград. Ако сте в апартамент на Оля тя ви дава телефон.
Успех и от нас. Всичко ще бъде наред. И ние като Cvant - имахме обменена валута, купувахме си предплатени минути за да използваме телефона на Оля за зоните за паркиране, платихме на ръка в болницата, и имахме допълнителни минути към А 1.
Пожелавам Ви успех. Моля пиши когато можеш - как сте минали границата, какъв е пропуска в болницата в момента и въобще всичко, което би било полезно за пътуващите. Общо взето нещата са ясни, но все пак.

# 371
Днес бях на преглед при д-р Минова заради новия Телк. Не знам как да се изразя, но съм разочаровна. Първо едва ли не оплю доктора поставил ни диагнозата( не съм казвала за Джинович и неговата диагноза най лека форма на хипоспадия-мегамеатус). Докато не забеля до край пишлето тя диагнози нямало да постави, на половина ни е забелено. Щом няма изкривяване към тестисите, нямало данни за хипоспадия, той има изкривяване към ляво краче, видимо във спокойно състояние, при ерекция по засилено.
Да забелвам и след месец при нея. А забелването при това ми момче още отначалото вървеше трудно, сега му отлепи единия край и го заболя. Ако до месец не съм успеела тя щяла дабго забели. Най рания следващ час при Атанасов е за 11.11. Идея си нямам при кой да отида друг. Изобщо не исках да го забелвам, че ще оперирме при Джинович, ще и без да събера от Телк, но останах с един неприятен присвкус, и че съм жена опитваща са да точи касата за лична изгода.

Малко късно прочетох разказа Ви, все едно сте разказали 1:1 за нашия преглед при Минова. Отидохме при нея, след като се бяхме консултирали с д-р Джинович, но исках все пак и мнение от български доктор, който да го прегледа лично, а не чрез видео и снимки, и най-вече - амбулаторен лист, който да представя пред ТЕЛК. По същия начин се захвана за забелването, тръгна да излиза от стаята, за да вземе обезболяващо, но аз и казах, че съм против. Към този момент не знаех, че д-р Джинович не държи децата да са забелени, съображенията ми бяха съвсем други - понеже не сме от София и бяхме пътували, малкият беше доста кисел и само си представих след забелването пътя наобратно и ми се изправи косата. Та, отказах. После разбрах, че съм постъпила правилно. Като цяло впечатленията ми са смесени. Получихме добре попълнен амбулаторен лист, който ни послужи пред ТЕЛК. Но това можеше да получа и от всеку друг уролог в града, в който живея. Изпрати ни с инструкции до месец да забелим и т.н. и ни посъветва в никакъв случай да не правим операцията другаде в България, че после в Пирогов се налагало да оправят работата на колегите от провинцията.

# 372
  • София
После д-р Джинович да поправя Пироговските опити.
Дано все повече майки търсят информация в онтернет попадат в темата и спасят децата от кошмара в БГ.

# 373
  • София
Знаете ли дали доктор Джинович прави корекции на момичета/жени? Или е специализиран само в хипоспадиите?

# 374
Прави корекции и на жени. Пишете му с обяснение за проблема и пратете снимки. Ще ви отговори, след малко упорство от ваша страна.

Общи условия

Активация на акаунт