Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 43 177
  • 716
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
С риск да си навлеча гнева на част от родителите тук, ще ви призная, че кръвните проби въобще не ги правих, просто ги написаха мои близки и не защото не съм искала, но и аз се сбъсках с проблем и нежелание в лабораториите. Отделно от това ми разясниха, че са излишни в нашия случай. Урината я направих.

# 631
От вената в Писанец. Мина добре, Бяха много внимателни. Ние сме в Белград и днес ни взеха проби за антигенния тест. Малкия понесе процедурата доста по-зле от вземането на кръв от вената.

Здравейте въпрос към родителите на по-малките дечица(2 годишни) : от къде взеха кръв в лабораторията за изследванията, които се правят преди операцията?

Благодаря

# 632
На дъщеря ми й взеха кръв от вената в централата на Цибалаб - по друг повод, а на сина ми преди операцията в Полимед. Не знам дали лаборатките бяха специално обучени, но децата бяха спокойни преди манипулацията и стана от първият път.
Подобни изследвания си правих и преди секциото, така че аз не ви препоръчвам да не ги правите, ако има проблем е добре да се знае предварително.

# 633
Здравейте! Ние започнахме мазането на крема от 01.03, за момента нямаме проблем и не забелязвам промяна в поведението/настроението на сина ми. Има ли някой информация как е д-р Джинович, оперира ли вече? Нашата операция е на 31/03, има ли други деца за тази и близките дати?

# 634
Д-р Джинович е добре и от днес е възобновил операциите си.
Качвам и малка промяна в условията. Тя се дължи на случаи на Ковид, установени при бързите тестове. Понеже операцията е свързана с доста път, разходи, наем на квартири, отпуски, а има случаи на позитивни бързи тестове в деня преди операцията, Оля ми изпрати отново условията с малка промяна. Качвам ги тук и на първата страница на темата :
ПРЕДОПЕРАТИВНА ПОДГОТОВКА

Детето трябва да е здраво преди операцията.
Непосредствено преди пътуването е необходимо да посетите вашия педиатър и да направите следните тестове:

Пълна кръвна картина с CRP.
Биохимия на кръвта (ALT, AST, урея, креатинин, гликемия, Na, K, Cl)
Кръвна коагулограма (PT, aPTT, INR)
Общ анализ на урината.
Анализ на урокултура с антибиограма.

Необходимо е да имате със себе си важни медицински документи и официалния им превод на английски език  (агенция за преводи, съдебен преводач) за операцията.
Важните медицински документи включват:

Изписване на болничен документ от родилния дом, ако детето е под 3 години.
Докторски доклад, ако детето има други медицински проблеми освен урологични (неврологични, кардиологични, белодробни, хематологични, ендокринологични и др.).
Изписване на болнични документи за всички хоспитализации, включително изписване на болничен документ от родилния дом ако е била необходима интензивна следродилна терапия.

Много е важно анестезиологът да има пълна картина на цялостното здраве на вашето дете.

В деня преди операцията е необходимо да посетите нашия педиатър в клиниката за предоперативен преглед. За преглед трябва да вземете със себе си всички важни медицински документи, преведени на английски език, тестовете, които сте направили у дома, както и паспорта на детето.
Можете да направите резервация за преглед с педиатър по имейл:
sefbolnice@belmedic.com

Препоръчваме на пациента и всички, които пътуват с него до Белград, да направят PCR тестове за COVID 19 преди пътуването, така че пътуването ви да не е напразно.
Ако имате нужда от задължителен PCR тест за COVID 19, за да влезете в Сърбия, можете да проверите на уебсайта на Министерството на външните работи на Сърбия, тук:
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

В клиниката в навечерието на операцията пациентът и всички, дошли с него в Белград, ще бъдат подложени на бързи антигенни тестове за COVID 19, независимо дали имате PCR тестове, необходими за влизане в Сърбия
.

ОПЕРАЦИЯ
Операцията се извършва в клиника "Белмедик" на адрес:
Белград, ул. Косте Йовановица 87.

Детето и майката ще бъдат приети в клиниката в деня на операцията в между 6:00 и 7:00 сутринта.
Детето не трябва да яде нищо след 00.00 в навечерието на операцията (млякото и плътните сокове се считат за храна). Изключение правят кърменията, които са разрешени до 3 часа сутринта в деня на операцията.
Детето трябва да вземе чаша вода или чай до 5:00 сутринта.
В клиниката трябва да вземете със себе си паспорт на майка и дете, както и всички медицински документи.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 08:55 от marychery

# 635
Ние също сме за тази дата.

Здравейте! Ние започнахме мазането на крема от 01.03, за момента нямаме проблем и не забелязвам промяна в поведението/настроението на сина ми. Има ли някой информация как е д-р Джинович, оперира ли вече? Нашата операция е на 31/03, има ли други деца за тази и близките дати?

# 636
  • София
Ако в епикризата от раждането, няма нищо записано за заболявания, трябва ли пак да се превеждат? На моя син са стандартни, без някакви отклонения.

# 637
Ако в епикризата от раждането, няма нищо записано за заболявания, трябва ли пак да се превеждат? На моя син са стандартни, без някакви отклонения.
При моето дете също няма записано заболяване в епикризата от раждането (дори хипоспадията не е спомената) и не я превеждах, а другите документи ги преведох аз, тъй като нямаше нищо специфично,което да се превежда от агенция. Нямаше проблем,всичко разбраха.

# 638
На мен само ми е малко объркващо това, че в имейлите от Олга информацията е малко по-различна от тази в имейла от д-р Джинович. Необходимите изследвания от доктора са по-малко, нуждата от преводи, часът за болницата на едното място е 6, на другото 7 и часовете от които трябва да е преустановено ядене/пиене.

# 639
Необходимите изследвания ви пише доктора. Макар, че сега като бяхме, педиатър прави доста обстоен преглед и пусна нови изследвания на кръв. Поне при нас беше така. На прегледа ви казват и кога точно да сте в болницата и кога да се преустанови ядене и пиене. Преди това няма как да е сигурно. На предишната операция ни извикаха в 12.00, а сега в 06.30. Не го мислете преди да сте пристигнали. Оправете си документите и следете обстановката. Най-важното е на операцията да сте здрави.

# 640
Часа на прием е ориентировачен. Зависи от графика на доктора, броят деца планирани за деня ., ангажимента за операции и в другата болница. Има дни в които започват работа с час по - рано, и викаха децата в 6 сутринта. Иначе приема е от към 6.30 - 7 сутринта.
Приема на храна и течност ще го уточни отново педиатър, той също е ориентировачен. Зависи детето на кърма ли е или не. Михаил е кърмен до 2 г, и приема на кърма е  разрешен в различен диапазон от общата храна.
Що се отнася до кръвта, показателите които са написани от анестезиолозите и тези от доктора  са еднакви (по - скоро са изписани с различни имена).
При всички положения ще получите инструкции какво и кога да направите.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 00:12 от marychery

# 641
Здравейте. Днес мина нашата операция при д-р Джинович. Беше първата след завръщането му. Когато дойдохме сутринта, персоналът дори не знаеше, че д-р Джинович ще оперира днес, но бързо се организираха.Дойдохме в 6:00. Олга и Богдан бяха на линия в 7:00. Операцията започна в 8:00. Продължи 2 часа. Синът ми е без памперс, с цистофикс и урината се отича в торбичка. Първите 2 часа след операцията са най-тежки, защото не трябва все още да му се дава дори и вода. С цяло гърло викаше : "Водичка, мамо!" и аз му казвах, че каката ей сега ще донесе. Когато му дадох веднага се успокои. Следващият кризисен момент е когато започна да отминава действието на упойката. Дават му парацетамол. Попитах дали мога да му дам Нурофен, защото за мен той е по-ефективен, но дежурният лекар каза, че след като анестезиологът е предписал Панадол, няма да го променя. 4 часа след панадола му дадох на своя глава Нурофен, веднага се успокои и заспа. Относно епикризите. Ние направихме официален превод на тази от раждането. Преводът струваше 43 лв. и никой не го погледна. Педиатърът каза, че не знае английски и не му обърна внимание. При приемането ни го снимаха заедно с изследванията, но не знам дали някой го е прочел. Така че според мен е важно да преведете по-специфични и важни документи, ако имате такива. Един съвет към тези, на които скоро им предстои операцията - прегледът от педиатър в деня преди операцията не се заплаща. На нас ни взеха 55 евро, които днес ни върнаха след намесата на Олга. Толкова засега от мен, пак ще се включа, когато имам възможност.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 03:40 от Taki-Baki

# 642
Благодаря, със сигурност ще следваме инструкциите като му дойде времето.
Аз мисля да помоля личния лекар да изготви нещо като етапна епикриза от раждането досега за здравословното му състояние и да преведа този документ, защото имаме 2 папки с документи.

Taki-Baki, радвам се, че всичко е минало добре и дано болките да са минимални.

# 643
Само ще допълня:
При Михаил основните документи ги прегледаха освен педиатъра, анестезиолога, пак педиатър и д-р Джинович. Михаил е алергичен към лекарства и е с астма. Освен това, още с постъпването ги предупредих, че Парацетамол няма смисъл да му дават, не му действа въобще. И че пие само Нурофен. Помислете преди пътуването, направете си списък с важните особености на вашето дете. В стреса и притеснението може да забравите нещо важно като мене.

# 644
Това с парацетамола е наистина важно, тъй като явно те си го предпочитат. Ако си знаете, че на детето му действа по-добре Нурофен, предупредете ги, най-вече анестезиолога, тъй като той съставя схемата за обезболяване, която дежурните лекари следват.
Само ще допълня:
При Михаил основните документи ги прегледаха освен педиатъра, анестезиолога, пак педиатър и д-р Джинович. Михаил е алергичен към лекарства и е с астма. Освен това, още с постъпването ги предупредих, че Парацетамол няма смисъл да му дават, не му действа въобще. И че пие само Нурофен. Помислете преди пътуването, направете си списък с важните особености на вашето дете. В стреса и притеснението може да забравите нещо важно като мене.

Общи условия

Активация на акаунт