Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 43 170
  • 716
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами, интересува ме каква точно упойка се прави на дечицата? И да ли се проверя да ли имат алергия с надраскване на ръката?

# 646
Михаил беше с епидурална и обща упойка. Точно наименование не съм питала. Знам, че има родители, които си тестваха децата в България за упойки. Това е вариант.
Аз предупредих към кои лекарства е алергично моето дете, че е с астма и на какво лечение е. Педиатърката изписа също предоперативна подготовка която искаше да види как спазваме сутринта в клиниката и дойде да провери специално. След това веднага го взеха за операция. Казаха да не се притеснявам.

# 647
Упойката е пълна плюс епидурална. Не му направиха тест за алергии, само попитаха дали има. Дадоха му сиропчето и като се отпусна го взеха.

# 648
На нас ни предстои операция за реимплатация на уретер и поставяне на стенд. Ще се радвам ако има дечица които са минали през това да се включат мамите, въпреки че ми е обеснено съм доста притеснена.На 26.03 е операцията и с този локдаун не съм сигурна да ли няма да се отлагат операциите...

# 649
На нас ни предстои операция за реимплатация на уретер и поставяне на стенд. Ще се радвам ако има дечица които са минали през това да се включат мамите, въпреки че ми е обеснено съм доста притеснена.На 26.03 е операцията и с този локдаун не съм сигурна да ли няма да се отлагат операциите...
Аз много пъти съм питала Оля дали при тези блокади оперират. Ако има тотална блокада както миналата година със затваряне на границите, да може да се отмени операцията. Иначе, Бел Медик е частна болница, и те работят независимо от обстановката, не отменят операции.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 14:13 от marychery

# 650
Здравейте, мили хора. Още е рано на моето момче за операция, но хора минали по този път моля ви кажете после пишлето изглежда ли добре, направо ще се побъркам как ще изглежда и дали след време това ще се отрази на половия му живот и самочувствие. Вие обсъждали ли сте го това с уролог? 😫

# 651
  • София
На БГ уролозите не им пука как ще изглежда. На моето дете в момента не изглежда добре, спрямо нормален такъв. При него има т. нар  "рибешка уста". Нашите уролози твърдят, че даже няма нужда от операция, само единия забеляза изкривяването към крачето и каза, че това може да е проблем при полов акт за мъжът. ЛЛ каза, че е виждала дете след операция на Минова и пишлето е изглеждало много зле.

# 652
Здравейте, мили хора. Още е рано на моето момче за операция, но хора минали по този път моля ви кажете после пишлето изглежда ли добре, направо ще се побъркам как ще изглежда и дали след време това ще се отрази на половия му живот и самочувствие. Вие обсъждали ли сте го това с уролог? 😫
Здравей. Зависи от Вашия избор!  Както trikitil написа, в България уролозите не държат особено много на визията.
От опит, след операциите в България нещата бяха зле, пишлето беше с разкъсвания, изкривяване, не на място изведен канал, много белези, ужасно наръфана кожа, и следи от шевове. Когато отидохме при д-р Джинович, той каза, че по тoзи начин няма как детето да има с порастването нормален полов живот.
След операцията на д-р Джинович, визията е абсолютно различна - няма разкъсвания, изкривяване, кожата е добре обрязана, канала е изведен на правилното място и много важно - няма белези!

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 11:22 от marychery

# 653
Здравей. Зависи от Вашия избор!  Както trikitil написа, в България уролозите не държат особено много на визита.
От опит, след операциите в България нещата бяха зле, пишлето беше с разкъсвания, изкривяване, не на място изведен канал, много белези, ужасно наръфана кожа, и следи от шевове. Когато отидохме при д-р Джинович, той каза, че по тизи начин няма как детето да има с порастването нормален полов живот.
След операцията на д-р Джинович, визията е абсолютно различна - няма разкъсвания, изкривяване, кожата е добре обрязана, канала е изведен на правилното място и много важно - няма белези!

Насочили сме се към д-р Джинович, дано всичко е наред и детето няма проблеми като порасне. 😊

# 654
Здравейте, може ли някоя мама да сподели ходенето си до Белград сега. Трябва ли да се отиде 1 ден преди операция, за да се направят тестове?

# 655
Доста често е писано кога, за колко време и защо се ходи преди операция. Ако имате кореспонденция с доктора, той описва всичко подробно. Ден преди операция се минава през педиатричен преглед, който е задължителен. Затова трябва да сте в Белград поне ден по-рано, а може и 2, ако прегледа е сутринта. Той може да се проточи и да се налага повторно взимане на кръв, което отнема време. Вие трябва да отидете с направени изследвания на кръв и урина. Не се правят допълнителни тестове на упойки или лекарства. В болницата дават като обезболяващо само парацетамол. Упойката е различна от използваната тук, така че анестезиолога ще разговаря с вас преди операцията за алергии и предходни заболявания.
Според мен е добре да се отиде по-рано и да се тръгне два дена след операцията, за да сте сигурни, че всичко е наред.

# 656
Здравейте, може ли някоя мама да сподели ходенето си до Белград сега. Трябва ли да се отиде 1 ден преди операция, за да се направят тестове?
Здравей, моля те прочети подробно първият ми пост! Там качвам цялата актуална информация, която ми е налична, както и всичко, което Оля ми изпраща като информация особено в сегашната ситуация с Ковид.
Задължително се ходи поне 1 ден по - рано. Освен това, след като през изминалата седмица има позитивни  пациенти с Ковид при бързите антигенни тестове, има препоръка от клиниката да се пътува с отрицателни ПСР тестове, което НЕ отменя и бързите тестове в самата болница.(операцията на позитивните пациентите е отменена)
Ако още нещо те интересува пиши.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 17:42 от marychery

# 657
Здравей, моля те прочети подробно първият ми пост! Там качвам цялата актуална информация, която ми е налична, както и всичко, което Оля ми изпраща като информация особено в сегашната ситуация с Ковид.
Задължително се ходи поне 1 ден по - рано. Освен това, след като през изминалата седмица има позитивни  пациенти с Ковид при бързите антигенни тестове, има препоръка от клиниката да се пътува с отрицателни ПСР тестове, което НЕ отменя и бързите тестове в самата болница.(операцията на позитивните пациентите е отменена)
Ако още нещо те интересува пиши.

Благодаря! Това имах впредвид, писах на доктора и все още нямам отговор

# 658

Здравейте, при нас имаше вероятност да се наложи такава операция, но при ендоскопското изследване, направено от д-р Джинович, се оказа, че операция не е необходима. Това, което разбрах за операцията е, че стендът стои два-три месеца и после се маха отново под пълна упойка. Вие към д-р Джинович ли сте се насочили?
Ако имате конкретни въпроси ми пишете, ще се радвам, ако мога да бъда полезна.

# 659
За родителите, на които предстои пътуване качвам информацията към днешна дата :

"Към днешна дата няма промени, останаха същите препоръки, види доле.

С уважение,
Оля

Препоръчваме на пациента и всички, които пътуват с него до Белград, да направят PCR тестове за COVID 19 преди пътуването, така че пътуването ви да не е напразно.
Ако имате нужда от задължителен PCR тест за COVID 19, за да влезете в Сърбия, можете да проверите на уеб сайта на Министерството на външните работи на Сърбия, тук:
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

В клиниката в навечерието на операцията пациентът и всички, дошли с него в Белград, ще бъдат подложени на бързи антигенни тестове за COVID 19, независимо дали имате PCR тестове, необходими за влизане в Сърбия.

Това се заплаща допълнително - 30 евро за един тест."

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 09:53 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт