Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 530
  • 716
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! За съжаление и аз трябва да се включа в тази тема.. Синът ми се роди на 24.07.2020 с коронарна хипоспадия. Тук всички казваха, че е козметична операция, нищо страв. Не бяхме запознати и го заведохме за преглед при доктор Пеев от Пирогов, който каза, че ще го оправи, няма проблем. Да изчакаме да стане на годинка и да се свържем с него за насрочване на дата. И така до онзи ден, разхождах малкия с количката и нещо изведнъж започна много да ме човърка за тази хипоспадия. Влязох във форума и като видях за какво става въпрос тук и как не е просто лека операция направо побелях.. Първо се ядосвах, че изопачават така нещата.. Но след това започнах да чета историите Ви, много ми помогнаха да стигнем до може би най-правилното решение.. Мария беше много отзивчива и любезна, обясни ми през какво е трябвало да преминат и защо са се спрели на доктор Джинович. И така, с мъжа ми четохме предната Тема 6 основно и сме категорични, че отиваме в Сърбия. Писах в четвъртък сутринта на доктора, той още вечерта ми върна отговор с цена и подробно описание на операцията и възстановяването. Каза когато детето навърши годинка да се свържем с него. Благодарение на Вас разбрах, че имаме право на ТЕЛК и живи и здрави след почивните дни отивам да нося документите (хубавото е, че в епикризата е описана диагнозата). Благодаря за цялата полезна информация, благодарение на всички Вас, които за съжаление сте изстрадали, аз като родител мога да спестя мъки на детето като го заведа директно в Сърбия.. Тайничко се надявах, че има все още добри специалисти в България, но явно не и за това направление..

# 271
  • София
weronkaa, сигурна съм, че това е правилното решение. 😊

Много хубава дата за рожден ден.. ❤ И нашата Яна е тогава, но 2019.

Отдавна не съм писала какво се случва с нас, защото не е много реално, но все пак ще драсна няколко реда.

След като август изпратих на д-р Джинович резултатите от томографа - той поиска да направим и венозна урография. Исках в Сърбия, но той каза, че е рутинно изследване и няма смисъл да се разкарваме. Даде ми контактите на д-р Атанасов от Пирогов, за да съдейства.

Той пък се запиля по отпуски и чак тази седмица успяхме да проведем изследването в Пирогов.

В четвъртък пратих резултатите на д-р Джинович и чакам отговор в момента. (Препращайки всяка вечер. 😊)

Опасявам се, че ще поиска и микционна цистография обаче. 😒 А толкова ми се иска вече да имаме яснота за евентуална операция.

Накратко напомням ситуацията ни- на томографа се вижда, че Яна е с един бъбрек, но нещо опира в пикочния мехур и го притиска малко. Не е ясно какво точно, но предполагам трябва да се махне.
Атанасов предполага, че е закърнелия мегауретер, който може би връща малко урина и води до постоянните бактерии.

# 272
Радвам се, че четете! Значи писането има смисъл. Успех на всички, на които им предстои операция.
За ТЕЛК - вече срока е около 28-30 дена от взимане на решението за подаване в социалните. Би трябвало да ви го кажат при получаването. Подават се документи в социалните. Имате право на 350 лв. месечно, винетка, син талон за паркиране, помощи и от БЧК, за децата в София не се заплаща такса за детска градина.
Вероника, радвам се, че имате отговор вече и че съм била от полза.
Яренце, на вас успех. Не виждам смисъл от Микционна снимка, но все пак нека д-р Джинович да прецени.

# 273
Здравейте отново. Ние също решихме да се свържем с д-р Джинович. На 19.09 му писах e-mail. Написах го на български, пеиложих и снимки. До момента нямам отговор. Колко време да почакам преди отново да пусна? Не искам да ставам досадна.

# 274
Аз препращах мейлите два пъти седмично към 23.00 ч. Първия път ми отговори след 3-4 препращания. Вечер си чете писмата и се и случвало да ми отговори и веднага. Сега, след първата операция на сина ми, пращам писма със снимки всеки месец и доктора ми отговаря в рамките на ден - два. Предполагам, че писмата на родители с деца минали операция, са с приоритет за отговор при него, тъй като следи състоянието им.
Продължавайте да препращате мейла, докато не ви отговори.

# 275
  • София
Здравейте отново. Ние също решихме да се свържем с д-р Джинович. На 19.09 му писах e-mail. Написах го на български, пеиложих и снимки. До момента нямам отговор. Колко време да почакам преди отново да пусна? Не искам да ставам досадна.
Съветвам ви да пишете на английски.

Аз препращам всяка вечер до отговор.

# 276
Здравейте всички! Имаме насрочена дата за операция при Д-р Джинович за 28.10.2020г. Спешно се нуждаем от ANDRACTIM. Ако на някой му е останал, и вече не му трябва, бихме искали да го купим.

Sonya MM,

На нас ни остана ANDRACTIM, съвсем скоро е отворен(днес спрях да мажа сина ми, неговата операция е на 8ми октомври) , мога да Ви услужа с количество достатъчно, че да мажете детето Ви, ако не сте намерила вече опция. Пишете ми на лични, ако искате да се разберем нещо.
С поздрави,

# 277
Здравейте,

Включвам се и аз ,тъй като и на мен ще ми се наложи най-вероятно да мина по пътя,по-който са минали повечето от вас.
Бременна съм в 9 месец и на ехографски 4д преглед доктора спомена ,че бебчето ни е с хипоспадия и след като се роди ,трябва да кажа на педиатрите да прегледат по-обстойно.Та въпросът ми е,вие кога се сблъскахте с тази диагноза?Наистина ли може да се види на ехограф?На прегледа не можах да реагирам адекватно,тъй като докторът много спокойно ми поднесе информацията,че бебчо ще пишка надолу,а не нагоре и аз помислих,че е нещо,което ще се израстне с времето.Но след като се прибрах вкъщи ,започнах да чета и попаднах на тази тема и нещата не ми се струват толкова леки...

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:25 от Pandy-iv

# 278
Pandy-iv, при мен също видяха, че нещо не е наред с детето още на феталната морфология 22 седмица. При моето дете хипосподията е скротална, от по-тежките. Членчето изглеждаше много малко, тъй като беше придърпано с много хорди от долната страна. Вероятно за това се видя толкова рано.
При него се налагат две операции: за изправяне (вече направена) и за изграждане на канал (6 мес. след първата).
Съветвам ви да прочетете всичко да хипосподията, не само от този форум, за да сте подготвени. При раждането се разбира има ли и от кой вид е хипосподията. Отидете възможна най-бързо на преглед при детски уролог, за да си вземете документи и да кандидатствате за ТЕЛК. Година и половина след раждането ще направите операция. При кого вие ще решите, но повтарям отново, след като сте прочели доста за тази аномалия и без безрезервно да се доверявате само на лекари от България.

# 279
Pandy-iv,

И на моето дете видяха хипоспадията на ехограф. Още в 5/6 месец,но при него е в една от най-тежките форми. Дълго време казваха, че ще е момиче, докато не пуснахме амниоцентеза и генетични изследвания, където се разбра, че е момче. Тогава се загледаха доста сериозно и казаха, че ще е с хипоспадия. Моята бременност обаче беше кошмарна с ехограф всяка седмица и доплери.
Докато не излезне бебчо никой не може да каже със сигурност дали ще бъде с хипоспадия или не, така че имайте търпение.
Пожелавам Ви леко раждане и по-малко стрес в последните седмици на бременността. Не се напрягайте отсега, дори да е с хипоспадия ще трябва да изчакате до 1 година и половина за да решите този казус. Радвайте се на последните седмици от бременността си и желая здраво и щастливо бебче!

Здравейте,

Включвам се и аз ,тъй като и на мен ще ми се наложи най-вероятно да мина по пътя,по-който са минали повечето от вас.
Бременна съм в 9 месец и на ехографски 4д преглед доктора спомена ,че бебчето ни е с хипоспадия и след като се роди ,трябва да кажа на педиатрите да гонпогледнат по-обстойно.Та въпросът ми е,вие кога се сблъскахте с тази диагноза.Наистина ли може да се види на ехограф?На прегледа не можах да реагирам адекватно,тъй като докторът много спокойно ми поднесе информацията,че бебчо ще пишка надолу,а не нагоре и аз помислих,че е нещо,което ще се израстне с времето.Но след като се прибрах вкъщи ,всех да чета и попаднах на тази тема и нещата не ми се струват толкова леки...

# 280
Pandy-iv,,да вижда се хипоспадията на ехограф. Това е нещо което не се израства, а се коригира оператично. Както вече си прочела, в зависимост от вида  и операциите са една, две, понякога и повече. Хубаво е много внимателно да прочетеш темите. Детето се оперира едва след 1 г. така, че имате време да помислите къде и на кой лекар желаете да се доверите. Изберете уролог който да напише първоначалните документи за явяване пред ТЕЛК.
Сега е най-важно да изкараш спокойно бременноста си , а след това да се радваш на бебчето. Пожелавам леко раждане , здраво бебче, и добър избор на уролог след това.

# 281
Лекарката, при която родих беше много изненадана, че на феталните не са видяли хипоспадията на моя син. Кажете на педиатрите в родилното да Ви впишат диагнозата в епикризата - така имате право да взимате ТЕЛК от датата на раждане Simple Smile

# 282
Благодаря ви много за споделената информация и напътствия!

# 283
Здравейте!
Опитвам се да намеря дихидротестостероновия (ДХТ) гел (андрактим).
Може ли информация за рецептата, по-особена ли е, може ли БГ-лекар да я напише и т.н.? Оригиналът остава ли в аптеката?
Ще съм благодарна на информация, който каквато може да подаде.
Здравейте, и ние планираме операция при доктора към края на лятото. Аз също не успявам да открия крема в много европейски страни. Ще съм благодарна, ако можете да ни помогнете!
Има го и в Брюксел. Това е аптеката и адреса й, но само срещу рецепта. Информацията е от вчера.

# 284
Към момента, крема го има само във Франция. С рецепта на английски от личния лекар при нас се получи. Ние изпратихме само снимка която той беше разпечатал.

Здравейте!
Опитвам се да намеря дихидротестостероновия (ДХТ) гел (андрактим).
Може ли информация за рецептата, по-особена ли е, може ли БГ-лекар да я напише и т.н.? Оригиналът остава ли в аптеката?
Ще съм благодарна на информация, който каквато може да подаде.
Здравейте, и ние планираме операция при доктора към края на лятото. Аз също не успявам да открия крема в много европейски страни. Ще съм благодарна, ако можете да ни помогнете!
Има го и в Брюксел. Това е аптеката и адреса й, но само срещу рецепта. Информацията е от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт