Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 43 227
  • 716
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Няма значение на какъв език пишете. Тя го минава през гугъл транслейт. Тя има много работа покрай операциите и по-малко си чете мейла. Пишете й пак. На мен първия път ми отговори в събота сутрин. Но беше след много препращане на мейли.
Ние ще сме там след 2 седмици. Ако не отговори пишете ми как се казвате, за да я питам дали ви е прочела мейла и дали има свободни квартири.
Trikitil, да на този мейл се пише. Пишеш датата на операцията, кога ще сте  предния ден в Белград, за да ви дадат час. И имената на детето и майката. Но сега Оля ни писа, че тя ще ни резервира час за педиатър.

Вие при нея ли ще се настаните? Аз търся за сега друго място за настаняване и не ми  се иска да я притеснявам за час да ни записва,ако ще се настаняваме другаде.

# 556
  • Пловдив
Здравейте, ние писахме на български и тя ни отговори на български в рамките на няколко дни.
Здравейте, имаме насрочена операция при д-р Джинович на 19.05. Писах имейл на Олга на английски, но нямаме отговор. На какъв език е за предпочитане да й пиша? Благодаря!

# 557
Няма значение на какъв език пишете. Тя го минава през гугъл транслейт. Тя има много работа покрай операциите и по-малко си чете мейла. Пишете й пак. На мен първия път ми отговори в събота сутрин. Но беше след много препращане на мейли.
Ние ще сме там след 2 седмици. Ако не отговори пишете ми как се казвате, за да я питам дали ви е прочела мейла и дали има свободни квартири.
Trikitil, да на този мейл се пише. Пишеш датата на операцията, кога ще сте  предния ден в Белград, за да ви дадат час. И имената на детето и майката. Но сега Оля ни писа, че тя ще ни резервира час за педиатър.

Вие при нея ли ще се настаните? Аз търся за сега друго място за настаняване и не ми  се иска да я притеснявам за час да ни записва,ако ще се настаняваме другаде.
При нея сме отново. Кога е вашата операция? На моето момче е на 24.02. Ние ще сме там от 22-ри. Ако сте по-късно, ще я питам да ви запише час. Само ми кажете дата и имена.

# 558
Оля отговаря само на имейл. Не и пишете на вайбър и тем подобни. Д-р Джинович и Олга отговарят и работят само с имейл!!!
Ако ще отсядате при Олга, тя ще запази и часа за преглед при педиатър. Но и на имейла на болницата да пишете, ще ви запазят час бързо и без проблем.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 16:55 от marychery

# 559
Ок, благодаря!

# 560
За записване на час при педиатър писах на имейла,който ни изпрати доктора. Отговориха ми в рамките на час.

# 561
  • София

При нея сме отново. Кога е вашата операция? На моето момче е на 24.02. Ние ще сме там от 22-ри. Ако сте по-късно, ще я питам да ви запише час. Само ми кажете дата и имена.
Ние сме април ,на 22 е операцията.
Сега писах на мейла от първи пост,ако не отговорят тогава ще се свържа с Оля.

Иначе самият Джинович ми е писал ,че Оля е техния координатор Simple Smile Цитирам "You can contact Olga, our coordination to help you with this: olya149@gmail.com, +381 65 26 303 63 (Viber, WhatsApp)"

zee89 същият като от първи пост ли е?

P.S отговориха ми. Пак ще си пишем Април месец,от сега не запазват час за тогава.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 15:15 от trikitil

# 562
Отговарят много бързо . Моя позната разбра, че трябва да запази час ден преди да тръгнат за Сърбия, веднага им запазиха час за педиатър.
Оля помага на всички. Няма проблем за това.
Аз в момента искам да си направя консултация за Михаил с техен неврохирург. Отговориха ми почти веднага, вече имам и имейл на който да изпратя документите му по електронен път.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 22:54 от marychery

# 563
Здравейте, нашата операция за затваряне на фистула ще е на 24.02. Пътуваме на 22.02. Ако на някого можем да сме полезни да пише Simple Smile

# 564
Тъй като назад в темата имаше въпроси за фирма, която превежда документи, вече мога да споделя малък опит.
Тъй като Михаил има и други здравословни проблеми, решихме да си направиме консултация и с друг лекар от Бел Медик. Вчера направих запитване към клиниката и веднага получих имейл, на който да пиша. Писах, и поискаха медицински документи преведени на английски език. Пак вчера потърсих в интернет фирма, която би ми превела документа, който описва състоянието на детето. Вчера в 17 ч. изпратих по електронен път документи, заплатих 18 лв. Цената е според броя символи на страница и според броя страници. Днес в 14 ч. документа ми беше изпратен. Фирмата се казва ПроТранс Експерт ЕООД. sofia@protransexpert.com
Това , което ми обясниха от фирмата е, че медицинската документация се превежда от лекар. Според неговата ангажираност е и срока за превода.
Надявам се да е от полза на заминаващите.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 11:20 от marychery

# 565
Пак аз ще изложа малко мисли и разсъждения. След разговор с родители, които са в Сърбия и такива които заминават ми се иска да обобщя отново няколко важни особености и моменти около операцията на децата ни.
Първо, нашият избор, дали да изберем операция в Сърбия или България?
Операция в България - естествено за нас, избора в България е доста по - лесен и достъпен. Няма  да се притесняваме за застраховки, кредити, дълъг път и престой и не на послесно място езикова бариера. В България здравеопазването е безплатно ( е не винаги, но все пак...). Остава избора на специалист.... И започва голямото четене. За съжаление избора не е Топ, оказва се доста малък и ограничен с незадоволителни резултати на финала. Както много майки, и аз си казах, нямат значение условията, важното е всичко с детето да е ок. Оперираме в България - за Сърбия при първата операция не бях и чувала, а при втората просто нямахме шанса. Резултата беше лош и след двете операции. Стреса голям. Първоначално избрахме Токуда за първата операция - супер условия, но информация никаква. Какво са направили, какво да очаквам.... За смяна на превръзка , или уринарна торба не става и дума. Но пък научихме, че пищящите играчки на бебето не трябва да се използват, защото дразнят сестрите. Резултата беше ужасна визия, много белези, недобро изправяне, не на място изведен канал.
За Пирогов не виждам смисъл въобще да започвам темата наново.... Спиш на стол, строяваш се като войник, не питаш много.
Избор на операция в Сърбия - предстои намиране на квартира, подходящ застраховател, изчисления на сметката, евентуален кредит. Да доста стрес.
За Оля - тя е човека който ще ви помогне да резервирате квартира, да запазите час за педиатър, да дойде на прегледа, да ви настани в квартирата. Тя ще чака с вас пред кабинета за превръзки почти ежедневно.
Но тя не е постоянното присъствие. Тя е помощник, но не и компаньон.
Какво да очаквате.
Пак ще кажа, независимо в коя точка на света ще решите да оперирате детето си, това ще е стрес за вас, особено, ако ви е за първи път. Първо - детето не очаква какво му предстои. Особено мъничките. Големите все пак се опитваме да ги подготвим психически. Но малките изваждаме от сферата на комфорта им и се събуждат на непознато място с болки и тръби по себе си. Естествено е да реват и пищят. Децата понасят упойката по различен начин. Моето момче е оперирано 5 пъти. След събуждането от първата упойка пищя часове наред и се гърчи в ръцете ми. Аз бях в шок. След това предупреждавах всеки следващ път и не се повтори.
Операцията на Михаил беше с комбинация от епидурална и пълна упойка. Още при даването на сиропа преди операцията беше с позиви за повръщане. Михаил колабира и получи гърч в деня след операцията. За това не мога да виня, лекарите или сестрите нито Болницата. Това е резултат от неговата поносимост към упойката, неговият организъм, стреса който самото дете изживя.
Какво да очакват родителите - операцията не е лека. Не се заблуждавайте. Детето е с 2 катетъра и дренажи. Единият катетър излиза от коремчето, втория от главичката, има и дренажи. Има кървави превръзки, синини и отоци. Нормално е в уринарната торбичка да тече кръв. Нормално е детети да изпитва болка, да е отпаднало. Затова има и медицински персонал който да го следи. Не случайно престоя в Сърбия е 14  и повече дена. И не случайно децата се следят през ден, а тези който са с усложнения като моето, ежедневно. Михаил получи отоци по тестисите, целите се напълниха със съсиреци. Д-р Джинович и екипа на Бел Медик направиха всичко необходимо за детето ни.
Когато доктора свали за първи път превръзката, гледката е ужасна, детето пищяшто. Вие сте неговия свят и неговата подкрепа. Мобилизирайте цялата си енергия и сила.  Не се отчайвайте, разревавайте, стресирайте.
Плачът и истерията няма да помогнат на детето ви, а напротив, то ще плаче и ще се страхува.
Вие сте родители и сега можете да плачете само сами.
Трябва да сте силни, да не се страхувате от нищо, да се усмихвате по-често тогава и детето ще се чувства защитено. 
За престоя си ще видите как ден след ден нещата се нормализират. Детето ви е в добри ръце. На финала, резултата е възможно най - добрия.
За Доктора - д-р Джинович е един от топ реконструктивните хирурзи в света. Той е в класацията the best doktors в света. На фона на това е човечен, търпелив и мил. Обича децата, има страхотен контакт особено с по - големите. Но не очаквайте от него чудеса докато детето ви се гърчи и пищи. Все пак вие сте родителите, той е там да свърши работата си.
От опит мога да кажа, че доктора ще направи най-най доброто за детето ви.

За Болницата - Bel Medic е частна болница и работи по свои правила. Има чудесни условия, но все пак е болница. Ще трябва да минете на преглед при педиатър с детето, да сте превели предварително, ако имате някакви документи на английски език. Има се предвид документи, които са важни за здравето и живота на детето Ви - дали детето е с някакви придрижаващи заболявания, има ли предходни операции или процедури.(астма, алергии, други операции - епилепси, сърдечни и т.н) Ще ви направят бързи тестове - знаем вече всички че това е неприятна, болезнена процедура, но е условие и таткото и майката да са до детето си  в тежките моменти.
Възможно е отново да вземат кръв на детето ви. В деня на операцията , ще ви извикат в болницата в 7 сутринта. Ще имате консултация с анестезиолог, ще дойде и д-р Джинович, евентуално отново педиатър.  Настройте се психически, че може да се наложи да изчакате повече време(възможно е да чакате и до 14 ч.) Това са дълги часове, които са тежки за родителите и за жадното и гладно дете. Но операциите, както и в България, са по план, подредени са по сложност и възраст на децата. Има случаи в които предходна операция е продължила по-дълго от очакваното. Неща, които трябва да знаете предварително.
За престоя в Сърбия - знам колко много ви е страх, колко безсилни се чувствате при детския рев. Но опитайте се да се успокоите и да прекарате времето си ползотворно. Спете с детето при всяка възможност. Гушкайте го.
След като минат най - тежките дни започнете да се разхождате, излизайте, разгледайте Белград. Това ще е добре и за вас и за детето.
В заключение, знам, че няма родители, които да са подготвени за болката на детето си. Ние със съпругът ми имаме 3 деца, зад гърба ни са 17 операции, и 26 болнични престоя, счупени крака и глави,шити езици и пукнат врат. Страхували сме се всеки път, плакали сме тайно от децата си, изпитвали сме ужас дали всичко ще е ок, сънували сме кошмари. Но това ни направи силни, единни и отговорни. Научихме се да гледаме напред, да вярваме в най-добрия успех, да търсиме най-добрия за нас избор.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 18:13 от marychery

# 566
  • Пловдив
https:// Здравейте може ли някой който сега се е върнал от Сърбия да опише всички разходи?

# 567
Разходите са за квартира, храна, лекарства за детето - антибиотик, пробиотик, ако нямате нурофен. Марли и лепенки за превръзките. Пелени и мокри кърпи, ако е малко детето и не си носите от тук( там са по-скоро, освен ако не вземете кашон пелени от ДМ, или кърпи на промоция). Ако искате точна разбивка, не вярвам някой да си пази касовите бележки. Най-голям разход е квартирата 400 - 600 евро в зависимост от времето и мястото на престой. Това се знае предварително. За храна и гориво, зависи от колата, но предполагам 500-600 лв. Тол такса за магистралата 2 пъти но 1300 динара - грубо 43-45 лв общо. Допълнителни разходи са паркинг, ако ходите в някой парк, и вход, ако е музей или зоологическа градина - грубо около 100 лв, ако не е всеки ден. За лекарствата не се спомням, но около 50-100 лв грубо. Стерилните марли бяха по  левче, ще ви трябват повече от 20, сменят се с пелената. Ако си купувате от тук вземете 10/10 см.
Ще са ви нужни и по 30 евро на човек за антигенен тест. Грубо казано около 800-1000 лв. без квартирата.
Ние, както миналата, и тази година обменихме динари и евро от тук. Но сме пазарували и с дебитна карта. Там нямам идея какъв е курса. Ние те първа заминаваме за втора операция, но не мисля че има промяна в цените. Ако има нещо различно, моля някой да пише.

# 568
А какви застрваховки направихте и към кои застрахователи /последното може и на лични, за да не се счете за реклама/. Интересува ме освен здравните за пътуващите, застраховахте ли и колата например.

# 569
Ние имахме зелена карта за колите, която е включена в Каското на колата. Имахме и застрахорки за пътуване на цялото семейство. Казвала съм, че тази застраховка покри допълнителните изследвания и прегледи които се наложи да бъдат направени на Михаил, извън операцията.

Общи условия

Активация на акаунт