COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 701
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 150
Правят щабове, сега медицински съвети и днес ми стана интересно тези големи специалисти от този мед. състав защо не са на първа линия със опита си, ами сега ще ми изчисляват докато умираме ли?
Това ме смути и мен. Много олекнаха всички с присъствието си в тази комисия. Питат ги за конкретни мерки - те щели да наблюдават и в края на едномесечния срок да се изкажат. Професорката така флегматично говори, че щяла да създава алгоритъм, и с такава неяснота, че по-скоро подхожда към някакъв дългогодишен научен труд, отколкото да управлява криза. А главният ни инфекционист Мангъров от обикаляне на студия да промотира тестовете си, не знам дали му е останало време да види наживо човек, болен от ковид, камо ли да лекува такъв в болницата си. Да се надяваме, че поне егото си са нахранили, очевидно имат голямо влечение към телевизионната слава. Междувременно травматолози са готови да отидат да работят на терен.

# 12 151
Турция

И на тях им предстои да започнат дистанционно обучение на децата, както и обучение по определени телевизионни канали.

Както каза ББ ние верно ще сме най първи от всички.
Жива да не бях.

# 12 152
  • София
Чии тестове промотира Мангъров? Той искаше това, което сега СЗО казва.

# 12 153
  • Bulgaria
Задържаха Владимир Каролев заради нарушаване на карантината.

actualno.com/society/zadyrjaha-vladimir-karolev-zaradi-narushava … uSdNOsXedro1Nu2Zs

# 12 154
Тази истерична майка на детето от Велико Търново занимава цяла България чрез фейсбук. Най-вероятно детето няма да е с вируса. Трябва ли да ни занимават с всяка пневмония посробно...А това семейство във ВМА не разбрах всички ли са в болница.
Мен лично доста ме притеснява хаоса, който вече настъпва.

# 12 155
В тези трудни дни само позицията на изперкала за детето си майка ни липсваше в общественото внимание. Медиците и без това са на нокти и това фейсбук изпълнение определено не им е помогнало да си свършат работата. То още не излязъл теста и тя вече викаше за хлорохин да му включват в лечението.
Не можах да се въздържа и само да добавя впечатления: този тип загрижени роднини е обичайният, който и преди се изливаше по медиите. Сега просто обаче не уцели момента и не прецени, че няма да получи съчувствие и разбиране, ами ще се обърне срещу него. А дано и повече от тоя модел след конкретния случай се замислят какво и как реват. Днеус хванах частично едно интервю с бивш министър? зам. министър? / не му помня името/ на здравеопазването- общо взето, същото говореше, че и с много хубави примери. Журналистката го нападаше с обичайните реплики и очакваше той да се свие и оправдава, а той я зачеса в контраатака с чудесни примери. Ако това е ново отношение и край на старата политкоректност, то извънредното положение си има и добри страни.

# 12 156
  • София
Айде да престанете вече с тия тестове, а? Не знам дали Мангъров ги е "пробутал" на Южна Корея или на Германия, но факт, че не само ги ползват, ами с получената информация успяват да контролират положението достатъчно добре, за да не заприличат на Италия и Испания! Вместо да се радвате, че ще има възможност да се разбере какво е реалното положение с вируса у нас, се съдрахте да плюете. Или някой тук мисли, че имаме 218 заразени и с това се изчерпва присъствието на вируса у нас, така ли? Защото това никой нормален човек не може да го вярва.

# 12 157
  • Точно където трябва
Напоследък мисленето все повече ми се измества от темата за короната към това защо днес пак ББ питаше какво лошо има армията да помага, защо приеха да могат да ни следят чрез телефони, в какви сайтове пишем и т.н. Въведоха тези КПП- та, което няма как да е заради КВ, сега ще събират и декларациите и ще ги проверяват. А някои им ръкопляскат за всичко това. И аз бих, но никак не съм убедена, че е КВ е причината.
НИкак не харесвам ББ, но какъв е проблемът с КПП-та, освен чисто логистичен? На преден план е спазването на карантината, което у нас с иди ми дойди ми по родните места - трудно става, Така че, да - прав е тук баце. Това със следенето е интересно, наистина, макар че в тия времена, брига ме фара, че ще ме хванат да пиша в ббг мама или че посещавам извънредно порнхъб или trade.bg
Ами не разбирам как се постига със ограничаване влизането в няколко града.
След 2 дни трябва да заведа детето си на лекар. Как да им докажа, че не лъжа. Нямам бележка някаква, освен да ги свържа с доктора.

# 12 158
Скрит текст:
Вирусна пневмония, некласифицирана другаде
Включва: бронхопневмония, причинена от други вируси, различни от вируса на
грипа
Не включва: вроден пневмонит при рубеола (Р35.0)
 пневмония:
• аспирациона:
• БДУ (J69.0)
• при анестезия по време на:
• раждане и родоразрешаване (О74.0)
• бременност (О29.0)
• послеродов период (О89.0)
• неонатална (Р24.9)
• при вдишване на твърди и течни вещества (J69.—)
• вродена (Р23.0)
• при грип (J10.0, J11.0)
• интерстициална БДУ (J84.9)
• липоидна (J69.1)
J12.0 Аденовирусна пневмония
J12.1 Пневмония, причинена от респираторно синцитиален вирус
J12.2 Пневмония, причинена от вируса на парагрипа
J12.8 Друга вирусна пневмония
J13 Пневмония, причинена от Streptococcus pneumoniaе
Бронхопневмония, причинена от S. pneumoniae
Не включва: вродена пневмония, причинена от S. pneumoniae (Р23.6)
 пневмония, причинена от други стрептококи (J15.3—J15.4)
J14 Пневмония, причинена от Haemophilus influenzae
 Бронхопневмония, причинена от Н. influenzae
Не включва: вродена пневмония, причинена от Н. influenzae (Р23.6)
Бактериална пневмония, некласифицирана другаде
Включва: бронхопневмония, причинена от други бактерии, различни от S. pneumoniae и H.
influenzae
Не включва: пневмония, причинена от хламидии (J16.0)
вродена пневмония (Р23.—)
болест на легионерите (А48.1)
J15.0 Пневмония, причинена от Klebsiella pneumoniae
J15.1 Пневмония, причинена от Pseudomonas
J15.2 Пневмония, причинена от стафилокок
J15.3 Пневмония, причинена от стрептокок група В
J15.4 Пневмония, причинена от други стрептококи
Не включва: пневмония, причинена от:
• стрептокок група В (J15.3)
• Streptococcus pneumoniae (J13)
J15.5 Пневмония, причинена от Escherichia coli
J15.6 Пневмония, причинана от други аеробни грам-отрицателни бактерии
 Пневмония, причинена от Serratia marcescens
J15.7 Пневмония, причинена от Mycoplasma pneumoniae
J15.8 Други бактериални пневмонии
J15.9 Бактериална пневмония, неуточнена
Пневмония, причинена от други инфекциозни агенти, некласифицирана другаде
Не включва: орнитоза (А70)
пневмоцистоза (В59)
пневмония:
• БДУ (J18.9)
• вродена (Р23.—)
J16.0 Пневмония, причинена от хламидии
J16.8 Пневмония, причинена от други уточнени инфекциозни агенти
Остър бронхиолит
Включва: с бронхоспазъм
J21.0 Остър бронхиолит, причинен от респираторно-синцитиален вирус
J21.9 Остър бронхиолит от друг причинител
Вероятно се кодира тук: J12.8 Друга вирусна пневмония
Няма отделна клинична пътека за лечение на превмония при коронавирус, доколкото съм чула и разбрала..

Има вече клинична пътека Ковид.
Всъщност няма. Всички със съмнение за Ковид се хоспитализират по КП 104. Диагнозата е U нещо си.

# 12 159
  • Пловдив
Е, нали затова искаме да има тестове, за да разберем реалната картина?

# 12 160
Скрит текст:
Напоследък мисленето все повече ми се измества от темата за короната към това защо днес пак ББ питаше какво лошо има армията да помага, защо приеха да могат да ни следят чрез телефони, в какви сайтове пишем и т.н. Въведоха тези КПП- та, което няма как да е заради КВ, сега ще събират и декларациите и ще ги проверяват. А някои им ръкопляскат за всичко това. И аз бих, но никак не съм убедена, че е КВ е причината.
НИкак не харесвам ББ, но какъв е проблемът с КПП-та, освен чисто логистичен? На преден план е спазването на карантината, което у нас с иди ми дойди ми по родните места - трудно става, Така че, да - прав е тук баце. Това със следенето е интересно, наистина, макар че в тия времена, брига ме фара, че ще ме хванат да пиша в ббг мама или че посещавам извънредно порнхъб или trade.bg
Ами не разбирам как се постига със ограничаване влизането в няколко града.

Ограничават градовете с най-големи цигански махали. Моето мнение е, че точно там се вихри сега вирусът.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:57 от Анонимен

# 12 161
В тези трудни дни само позицията на изперкала за детето си майка ни липсваше в общественото внимание. Медиците и без това са на нокти и това фейсбук изпълнение определено не им е помогнало да си свършат работата. То още не излязъл теста и тя вече викаше за хлорохин да му включват в лечението.

Подкрепям.
За Италия има доста починали и ще има вероятно, защото над 3000 са в интензивно. Новите случаи са в обнадеждаваща тенденция.

# 12 162
  • София
Ако не се бъркам, оперативният щаб (щях да напиша щам...) също се сформира от правителството. Беше представен на пресконференция с Бойко, това го помня. Така че всичко си е под едно крило, така да се каже.
Мутафчийски ми е симпатичен, от фен клуба съм, но виждам, че "олеква" на все повече въпроси и си трябва някой специалист. Този Александър Симидчиев ми е много симпатичен, напоследък обикаля медиите по-често и от Мангъров. Не е говорил нищо за "стаден имунитет", но ми се стори оптимист, че правим нещата правилно и че скоро може да има глътка въздух.

# 12 163
Задържаха Владимир Каролев заради нарушаване на карантината.

actualno.com/society/zadyrjaha-vladimir-karolev-zaradi-narushava … uSdNOsXedro1Nu2Zs
Интересно дали ще го осъдят.

# 12 164
Ненков за лапето и "спешните планови" на Шекерова..
https://nova.bg/news/view/2020/03/24/282556/%D0%B4-%D1%80-%D0%BD … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Общи условия

Активация на акаунт