COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 320
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 860
Април, какъв цинизъм, тези не са от хората с тежките пневмонии и апаратното дишане. Ако греша кои са - поправИ ме! Мисля, че тези са от първите, които се появиха и още в началото ги приеха и там седят.

Да седят, пият кафенце, пушат си по терасите.
И това обясни генерала....
Сега все още имат възможност лекарите  да проследят различни развития на болестта. Сега... защото никой не знае какво ще е след три пет или десет дни.

Ами не всеки постоянно може да гледа какво е казал генерала. Иронията ти не знам на какво се дължи, както и нищо не разбрах от отговора ти. Аз разбирам само от прост отговор по същество, не съм от сещащите се.

# 13 861
"След един месец правителството, а и всички, които го съветваме, трябва много сериозно да помислим. Дали сме склонни да удължим това плато или сме склонни да пуснем младите на амбразурата.
https://dnes.dir.bg/na-fokus/prof-kostov-pred-dir-bg-do-mesets-t … te-na-ambrazurata

Ако решат да мислят след един месец, очаквам тотално помитане на щаб, комисия и всички, които ще чакат да мине този месец.

# 13 862
Е, да, ама те са първите "печеливши", които ще влязат в отчетите как са приети, наблюдавани, какви са симптомите, как е протекла болестта, че са държани до последно и са изписани в идеално състояние от всяка гледна точка. Следващите няма да са така, защото машината се завърта и излишното изпада.

Да , така е, с увеличаване на заболелите.
И тук идва идиотщината която пропагандира Мангъров.
 Нали си представяте в един бум на заболели колко ще са излишните и колко при плавното увеличение.

# 13 863

Е това ако е вярно, може и да премина в отбора на конспирациите, че вируса е създаден в лаборатория с цел намаляване на населението.

# 13 864
Либералите - хайде да видим какво пък толкова ще стане, ако излезете навън.  Smirk
Тцъ. Грешен барометър. Тук няма политически обеждения. Една камара дами пишат, с които в други теми съм била на коренно различно мнение, но при корона се оказаха по-разумни от други. Те ще се сетят, няма да ги изброявам. А точно либералите най-много могат да работят от вкъщи.Relieved

Скрит текст:
В кръга на шегата, разбира се. Не знам кой какъв е. Желанието ми е само през май всичко да се върне към нормалния си ход и виждам как вървят нещата в Австрия и че карантината работи. Където са взети мерки късно, статистиката е лоша.

"Да видим какво ще стане" е подход на държави, които не са и особено социални. Например САЩ. Силният/богатият ще издържи. Обаче дори и те май изведнъж смениха плана, това вече изуми и мен. Даже плажовете затвориха, в Австрия поне има отворени паркове.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 15:59 от Анонимен

# 13 865
Аляска е и туристическа дестинация, даже много добра, работят и българи там, и всякакви, ходят си по празниците у дома, и пак се връщат в Аляска после. Достатъчно е да има и един заразен като за начало.

И аз се изумих като прочетох, че в Аляска нямало туристи.

# 13 866
London Eye, позволени са разходките, без в градинки и паркове. Можеш да излезнеш с колело или да си тичаш насам натам. Просто не е позволено да висиш в паркове и градинки, защото масово се струпваха хората и не спазваха указанията..

# 13 867
От Нидерландия днес:
Потвърдени случаи 7431 (+1019)
починали 434 (+78)
В болнично лечение 2151 ( +315)

# 13 868
  • Варна
Колкото по-бързо и повече психясаме днес , толкова по-бавно и дълго ще разпсихясваме "някой ден". По всичко личи че сме на маратон. Не вдигайте темпото прекалено Simple Smile  Много добър начин за разпускане е масажът. И лечебен и релаксиращ, няма равен.

# 13 869
  • на пъпа на Златията
Април, какъв цинизъм, тези не са от хората с тежките пневмонии и апаратното дишане. Ако греша кои са - поправИ ме! Мисля, че тези са от първите, които се появиха и още в началото ги приеха и там седят.

Ами дикторката например е ценен пациент . Съвсем трезво анализира състоянието си  и обяснява на лекарите как протича заболяването и . Не е да е някаква паникьорка и да дава неясни сведения на докторите .
Що да не стои там .
После казаха че  няма да се трупат всички в една болница . Ще бъдат разпредлени - едно е   един лекар да наблюдава 20 пациента  , друго  50 .

# 13 870
  • В планината / На морето
За екстремистите тук, бленуващи да седят затворени с месеци -  говорих с клиенти от Англия. Там им позволяват да излизат на чист въздух, за да спортуват, естествено не на големи групи. Като им казах, че са затворили парковете, всички до един се изумиха. А вие се възхвалявайте щаба. Това е издевателство над здравето ни.

И в Германия е така, и в Швейцария, Нидерландия, Канада също.

А вие защо смятате ,че в гореизброените държави са по-умни от нас ?
Аз съм на обратното мнение.

# 13 871
За екстремистите тук, бленуващи да седят затворени с месеци -  говорих с клиенти от Англия. Там им позволяват да излизат на чист въздух, за да спортуват, естествено не на големи групи. Като им казах, че са затворили парковете, всички до един се изумиха. А вие се възхвалявайте щаба. Това е издевателство над здравето ни.

На вас лично кой ви забранява да излизате.

# 13 872
Ако още на 13-ти бяха въвели пълен лок даун, за 1-2 месеца да сме се прочистили.
Пак щяхме да сме в това положение, защото непръкъснатия поток идващ отвън, беше безконтролен и мисля, че още е. Така, че все още се влива "свежа кръв" на Ковидчо.

# 13 873
  • Bulgaria
Ако още на 13-ти бяха въвели пълен лок даун, за 1-2 месеца да сме се прочистили.
Пак щяхме да сме в това положение, защото непръкъснатия поток идващ отвън, беше безконтролен и мисля, че още е. Така, че все още се влива "свежа кръв" на Ковидчо.

Под пълен лок даун, имам предвид и тях, дори да не им се дава свободно да се приберат. Ако всички усилия бяха насочени натам, сега нещата щяха да са много по-добре. Те са ни най-големия проблем в момента. Но отново губим ценно време.

# 13 874
  • БГ

И в Германия е така, и в Швейцария, Нидерландия, Канада също.

А вие защо смятате ,че в гореизброените държави са по-умни от нас ?
Аз съм на обратното мнение.

Може и да не са по - умни. Но малко по-богати и ще могат да си позволят по дъла изолация, ако се наложи. Дали пандемията причини икономическия срив или обратно историята ще каже, но дано скоро не се наложи да избираме вирус  или гладни вкъщи.  Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт