COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 809
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 175
Много са ми ужасни числата от Англия, смъртност на фона на заразени, много. Не знам как е било в Италия, когато са били на този брой заразени, ще видя.

# 14 176
Тръмп беше най-смешен с предлагането на помощ на Северна Корея. Предлагаш нещо, което знаеш, че няма да прието.
 Отвъд политическите подбуди, предполагам, че болните за които се грижат чуждите лекари са им благодарни, както и колегите им лекари за помощта и че ще имат време да отдъхнат. Четох, че били в най-тежките отделения.

# 14 177
Взето от фейса:
"Министерството на здравеопазването откри телефонна линия, на която граждани и организации могат да задават своите въпроси: 02 807 87 57, която работи денонощно.

Сигнали към Министерство на здравеопазването могат да бъдат подавани на електронен адрес: goreshtalinia@mh.government.bg или на телефони: 02/ 9301 152, 02/ 9301 253, 02/ 9301 259.

При необходимост от съдействие гражданите могат да се свързват с Министерството на външните работи на денонощните телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085.
Ситуационният център предоставя и имейл за връзка: crisis@mfa.bg.

Някои големи областни градове също откриха телефони, на които да се получава информация.

В Пловдив съвместно с БЧК откриха гореща линия - 0700 147 44.
За община Варна дежурният телефон за информация е 052/ 820 239 и 052/ 820 748
Обявените телефони за Пазарджик са на РЗИ: 034/437-228, 0882080051.
Горещ телефон за подаване на сигнали във връзка с епидемиологичната обстановка за община Ловеч: 0884215092, 068 601276 и 068 688 396. За консултации: 068 688 306 и тел. 0884 332 392 с работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки ден от седмицата.
За Велико Търново телефоните за информация са: 062620437 - Дежурни служители в РПУ - В. Търново. Регионална здравна инспекция: 062620161, 062614331. Специален телефон за различни справки - 0800 88 001.
Враца
0879 144 830 – Регионална здравна инспекция Враца,
0884 115 313 – Областен съвет по сигурност,
0885 118 857 – Общински съвет за сигурност."

# 14 178
  • Варна
Фирмите, които правят части за автомобилния бранш у нас, спират работа. За това алармира Българската браншова камара „Машиностроене“, член на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), пише "Труд".

Добре е да кажем и защо спират.
Защото основната причина не е ИП и нашите мерки, а външни фактори, върху които нямаме влияние.

# 14 179
  • Варна
Измежду вас има ли зъболекари и зъботехници, по разни причини   ме интересуват намалели ли са поръчките и доходите
 на зъботехниците но работата им зависи от първите.
Не знам какви са заповедите, но си работят видях лично.
Ако някой има впечатление би ли споделил намаляла ли е работата  на зъботехниците с корони, мостове, протези...... .

Преди малко четох тук за 12 полети на ден, май почти всичко си работи. Днес видях салон за красота, магазин за полюлеи..... нито полюлея нито маникюра или маската за лице са важни в  настоящата ситуация..
На мен ми трябва спешно да приключи едно бракоразводно дело но не може.

Само за някои е извънредно това положение....

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 21:16 от danny_em

# 14 180
Това за качеството на въздуха не ще е много вярно. В Мадрид въздуха е чист, а работите им хич не са добре откъм болни. И в Мюнхен е добър, а е един от градовете с най-много заразени. Така че друго ще е.

Пълни стадиони, ски почивки в Италия, активни пенсионери, гъсто населени градове, целувки, прегръдки преди карантината и всичко е точно.

# 14 181
Аз имам следния логически въпрос: За 2019 в Италия има 579 244 смъртни случая. На ден са 1587. Дотук са изминали 86 дни от 2020. Ако екстраполираме, се получава, очаквани смъртни случаи за 2020 , 138 069.  Отделно, януари и март са месеците с най-висока смъртност, така че дори може да завишим очакваните смъртни случаи, но хайде ще вземем по-ниското число.
До момента за 2020-та, реалните факти са 136 342 смъртни случая , денят обаче не е свършил, така че да добавим още 350 , да станат 136 700.
Получаваме 1300 смъртни случая ПО–МАЛКО спрямо 2019.  От коронавируса имаме 8215 смъртни случая.

И логичният въпрос е , защо се създава тази психоза относно Италия, като явно жертвите от коронавируса не водят до реално увеличение на смъртността, а влизат в общия тренд на смъртност за страната ? Това не ви ли отваря поне малко очите ?

Докато сме се забили коментирайки само  вируса, губим перспектива къде се намира той в общите трендове и не се питаме защо се взимат толкова непропорционални мерки.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 20:37 от LondonEye

# 14 182
Фирмите, които правят части за автомобилния бранш у нас, спират работа. За това алармира Българската браншова камара „Машиностроене“, член на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), пише "Труд".

Защото основната причина не е ИП и нашите мерки, а външни фактори, върху които нямаме влияние.

Заглавието на темата е причината - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

# 14 183
  • София
Айде сега, корона и в канализацията в Нидерландия!

# 14 184
Не ми ги отваря изобщо

# 14 185
За пристигащите чужденци, който питаше се обадете и питайте, с часове се сменят мерките. Днес беше казано, карантина за българи без значение от къде пристигат и чужденци. Но как е точно?!

Обещаха, че по спешност за стари хора до село да пропускат от утре.
Днес знам за случай орган на реда, направил се на интересен и събрал всички бележки на преминаващ през КПП, включително и служебна от работодател , последната само се показва, не се оставя, но..

# 14 186
Извинявам се на хората от темата живеещи в Италия, но моята надежда е че това което в БГ ни отличава от Италия е че там при нормални обстоятелства е фраш от туристи от Китай и Япония. Буквално не можеш да се разминеш от тях. Така че сигурно почти всеки, който работи в центъра на дадения град е бил в някакъв контакт с тях.
А защо не избухна в Рим? Аз там обикалях с километри да намеря магазин за сувенири, който не се държи от китайци (съответно нищо автентично не предлагат, само внос от Китай). Та и там бяха доста, а за туристи да не говорим - най-посещаваната дестинация в Италия е все пак.

# 14 187
Тук пише пак от сайта за джинджифила, че вирусът издържал във вода 9 дни , във въздуха  3 часа, но във фризера...години(( (
Ми това за морето, басейните минералните..това важи ли?
"Коронавирусите трудно оцеляват във въздуха на открито пространство – до 3 часа. Обаче се чувстват добре във вода – и могат да прекарат в нея до 9 денонощия. А при охлаждане и дълбоко замразяване — няколко години. Ултравиолетовите лъчи, органичните обезмаслители и някои почистващи препарати могат да го унищожат за минути."
статията
https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0 … %D0%BD%D0%B8.html

# 14 188
  • Варна
.
Скрит текст:

Заглавието на темата е причината - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

Нима?! Нямаше как да се сетя...

Хората остават без работа не заради нашите мерки и ограничения, а защото заводите, за които произвеждат части, не работят. Т.е. тук и да си живеехме нормално, пак щяха да спрат работа. Щото иначе заглавието само налива вода в мелницата на тези, окито реват за икономиката и че нашите власти са виновни са сриването ѝ.

# 14 189
Като им е ненужна на италианците, да вземат да я върнат!

Русия не е по-богата от Италия, нито е по-силна,
нито има по-добро здравеопазване, естествено,
но ако  Конте лиши населението си от мед. помощ, за да се подмаже на някой друг.
ще го разсипят, а Путин все ще си е на власт, докато е жив,
 това е голямата разлика м/у Куба, Венецуела, Русия и Китай ....

От президента РФ Владимира Путина и правительства РФ требуют отправить врачей не в Италию, а в российские регионы. В РФ нет реального охвата населения тестированием на коронавирус. В стране существуют населенные пункты, расположенные в нескольких сотнях километров от ближайшей больницы. «В каком-нибудь Забайклье, в Бурятии, в Якутии — одна районная больница в радиусе 500-600 км. Даже в Ленинградской области, где в сезон проживают более миллиона дачников, до ближайшей палаты интенсивной терапии нужно ехать порой больше 100 км». Отмечается, что решение о помощи итальянцам было принято Путиным, чтобы «снискать положительную внешнеполитическую репутацию», но «за свое личное удовольствие Путин будет расплачиваться здоровьем жителей РФ». Автор требует, чтобы Путин, правительство, Минобороны сосредоточили все усилия на подготовке российских медучреждений к росту числа зараженных коронавирусом, а военные врачи были направлены не в Италию, а в регионы РФ «с наименьшим больничным охватом».

Общи условия

Активация на акаунт