COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 853
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 850
А защо така вируса се обърна на срамна болест,  до вчера беше пък несъществуваща и не ни ловеше.  Медийте и разни изявления, това е само грип, а сега да се надажда от екрана, че "срамна", защото аз от там чувам тази дума.

На мойта врата имам табела "зло куче", отдавна никой не приближава да не срещне главата на мечо пух.

# 14 851
Да се слагат табелки на вратите, че някой е болен, е нечовешко, нехуманно.
Не трябва да го правим.
Това е моето мнение.

# 14 852
  • София
Тази презентация не можаха ли да я направят преди седмица? Щяхме да избегнем големите завихряния и дебати!
Изпуснах началото.

# 14 853
Южна Корея не е била кой знае колко засегната от САРС. За какъв горчив опит говорите?
Някой да има познат, който живее там да си каже мнението, то на цифри са добре, ама добре ли са наистина?

# 14 854
Не трябва да го правим.
Това е моето мнение.

Кое по-точно е нечовешкото и нехуманното? По-хуманно ли е да не се знае кой дом е под карантина и да го посетиш, да не се предпазиш ?
В детството ми слагаха бележка "карантина" с червен кръст на вратата, когато имаше болен и никой не го приемаше за нечовешко и нехуманно.  Хората дори сами слагаха такава бележка, за да предпазят другите. Често се случваше , когато детето заболее от шарка. Като мине карантината, бележката се маха и всичко е ок.
Това е мярка за предпазване на разпространение на опасна зараза. Аз така го приемам. За мен е правилно.

Сега не слагат бележка, направо пишат в социалните мрежи - Аз се заразих. Нито е срамно, нито е за криене. По-добре е да се предпазват останалите. Това е хуманното и човешко поведение.

Само си представи в махалата, това ще подейства.

Мисля, че е много добра и идеята да се въведат ленти на ръката за тези, които са преболедували и не са заразоностели. Така те ще могат да излизат, да вършат работа, да помагат на другите и всички ще са спокойни.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 12:30 от Diorela

# 14 855
  • Варна
Огромна загриженост за бюджета. Тестове няма. Колкото им отпуснат от ЕС. Само аз ли не виждам реална загриженост на населението? Тестването ще е с привилегии за дадени професии. Останалите да се молят.

# 14 856
Не трябва да го правим.
Това е моето мнение.

На мен ми е по-нехуманно някой кретен, нарушил карантината да зарази семейството ми.

# 14 857
Тези завихряния ги създадоха тези, които много искаха да блеснат като по-умни, но реално нямат идея какво да кажат. Не вярвам статистиките на коя да е държава в момента да е точна, има тесни места във всяка колона на данните на уорлдометър, но ние зациклихме на това ниво.

# 14 858
  • София
А може би ако не бяха тези, дето са искали да блеснат като по-умни, съвсем нищо нямаше да има.

# 14 859
  • Bulgaria
Борисов не го ли е срам за 50-ти път да се похвали колко навременни са ни мерките? Не знае на какво е способен един обезумял от мъка и безсилие народ!

# 14 860
Мутафчийски - Имамe възможност за 1000 теста pcr дневно или 30 000 месечно.
Не ми се смята, ама колко е това от населението? България няма да успее да тества и малка част от населението, докато премине вълната на КВ.

Защо е нужно това.
 Ако съм с КВ и без симптоми си върша работата, и спазвам мерките с цел да минимизирам заразяването на другите хора.
Ако съм с КВ и със симптоми звъня на ЛЛ и оставам в къщи и си спазвам протокола.
Ако ми се усложни положението звъня за постъпване в болницата.
Толкова е просто. Като мине вълната и болниците се освободят започва масовото тестване за да се изясни какво се е случило.
Продължавам да не разбирам защо са тия полемики.

# 14 861
Тук чета, че все пак идващия топъл сезон би помогнал:
Антъни Фочи, който ръководи изследвания по инфекциозни заболявания в Националния здравен институт, каза на брифинг, че:
.....вирусът започва да пуска корени в южното полукълбо, където зимата предстои
....вирусът се справя по-добре в по-студено време, отколкото при горещи и влажни условия
....дихателните капчици остават във въздуха по-дълго при по-студено време и че студеното време отслабва имунитета
.....вирусите се разграждат по-бързо върху по-горещи повърхности, вероятно защото защитният мазен слой, който ги обвива, изсъхва по-бързо.
https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9611& … j8WErqzOChRR_AiO8

# 14 862
Само аз ли не виждам реална загриженост на населението?

Не само ти. И "помощта" за бизнеса е такава. Лицемерна! Министърът на финансите сам саза, че се подпомагат фирмите, защото ако съкратят хората, те отиват на борсата и държавата пак ще трябва да им плаща, но с месеци наред. Така  държавата ще редуцира разходите за безработица и то в пъти. Това дефакто е помощ за държавата, а не за бизнеса. Затова се "подпомагат" САМО хора, които има опастност да отидат на борсата, а не всички, които реално имат нужда. Т.е. не са важни нуждаещите се по принцип, а само тези, които могат да овътрят държавата. Аз виждам само сметки, но не и грижа.

# 14 863
  • София
Снощи в 10 ранни зори ли беше? Wink

# 14 864
Облеклатаааа, моля ти сеееее, ти баща, ти майка 😂😂😂
Ужас.. Горките австрийци, за никъде са без нас..

Общи условия

Активация на акаунт