COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 410
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 920
  • на пъпа на Златията
Слушайте какво ви казват по-умните и по-учени хора от вас. Особено внимание обърнете на последния абзац от интервюто му.

Колко пъти да ви се казва , че предполагаемата заразеност    на около 400 намерени  е  някъде 2000 заразени . Къде са  никой не знае . Колко  умрели имаме в държавата общо да ги припишем на  короната та да мирнете с тия  изследвания.  , някой знае ли ? ?

# 16 921
  • Bulgaria
Не знам как ги мислят нещата, но с този непрестанен наплив от прибиращи се просто няма какво да се случи и няма как да ни се размине. Сигурно тестват 1/50 от хората със симптоми. И е нормално повечето да са от София, защото там хората сами може да се тестват. Да му мислим ние в провинцията.

# 16 922
Верно ли е, че не дават на хората над 70 да излизат? На мен ми се струва нереално. Също училищата са отворени, а университетите не? Иначе не зная и аз доколко е правилно това събиране по заведения и концерти. Просто ще обърнат света с надолу главата, ако се окажат прави, но поне ще знаем за другия път.

Тестват се малко над 10 000 на седмица.
Цифрите за тестовете май не са верни, но ще потърся линк, ако трябва.
ПП Намерих на английски. Ако не са излъгали, до 17. март Швеция е направила общо само 14 000 теста.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 17:43 от Анонимен

# 16 923
Ами, тъпичко си е. Като ще стигаме до декларации, да бяхме почнали направо от тях. А не баба Пена пред блока всеки ден на воля, а ние с детето заключени вкъщи.

По същия начин и с границите. Като ще правим карантина, да я правим като хората! От раз! А, не днеска тая мярка, другата седмица - друга.

# 16 924
Дано не им се вържат само Меркелите и Холандците.

Няма да им се вържат, те трева не пасат. Иначе споделям всичко от написаното и то не от днес.

Мисля, че холандците остават малцинство. Почти съм сигурна, че ще клекнат. Както е и редно, всъщност - поне според мен.

# 16 925
  • Индия/България
Това са мигранти, които хукнаха да се прибират по домовете си, веднага след локдауна. Снимките са отпреди 2-3дни. Реалната карантина няма много общо с това. Но да, определено проблем с тия мигранти и озаптяваането им имаше голям. В някои части  и сега има. Някои тръгнаха дори пеш към Пакистан и Бангладеш. За жалост физически такова огромно население е мн. трудно да се контролира, но като цяло карантината се спазва.

nelig, аз съм далеч от мисълта да давам меродавно мнение и съвсем не твърдя, че индийците не крият данни, още повече с онези заветни 3бройки след избухването на епидемията в Китай. Но наблюдавайки мерките в началото и всички масови мероприятия и фестивали,дето се изредиха от януари досега (а вярвай ми религиозните им празници са буквално през 10 дни), към днешна дата трябваше да е настанал пълен мор и правителството отдавна трябваше да е отишло при някой гуру да им бае и да им чете мантри за защита, за да не бъде линчувано от хората (не се шегувам). Индия, независимо от всичко, е демокрация, въпреки строгите мерки и тук открай време има гласност на проблемите, а заедно с това и безредици. Всеки ден някой реве от Ганга до небето за нещо си..При различни обстоятелства държавата се опитва да поддържа  добрия баланс ...друг е въпросът колко й се получава.. Но ,струва ми се, в момента цифрите за самата Индия не са толкова важни, колкото адекватността,с която реагира.. Надявам се да съм разбрана правилно.

# 16 926

А къде официалния брой заразени е реалния?

На някои места разликата е много по-малка от на други .
Кои са тези места?

# 16 927
37 годишен мъж е интубиран в "Света Анна", не е известно да има придружаващи заболявания.

Изписаният ски учител е лекуван венозно с два антибиотика и един през устата. Бил е включван на няколко вида системи, давани са и лекарства за сваляне на температурата. (dir)

# 16 928
  • София
Не знам защо Ива Николова от ПИК не я сложат под карантина, за да отъвре всички от присъствието си

Днес слизах до центъра, за да дам маски на сестра си. Видяхме се за няколко минута, но навсякъде хора си щъкат, без маски, без  ръкавици. Ако не се затегнат мерките, лошо ни се пише

# 16 929
  • в страната на чудесата
Съобщиха ли броят на тежко болните?
Малко да внеса яснота за БЦЖ. Ваксната се използва отдавна, включително в България за имунотерапия, тъй като стимулира клетъчния имунитет. Използва се официално в алгоритмите при някои карциноми. Схемата е сложна, грубо на 40 дни, като се прави скарификация, а не подкожно приложение. Целта е повишение на КЛЕТЪЧНИЯ имунитет, няма връзка с антителата. НЯМА отношение с ваксиналните програми и календари. Има съответни немалки рискове, включително от активна туберкулозна инфекция. Ваксината е жива. Не се прилага в Европа поради ниските нива на туберкулоза и съгласно указанията на ECDC. По същите указания в България се прилагаше жива полиомиелитна ваксина допреди 10 години, докато в редица европейски държави отдавна беше инактивирана. Никоя държава не може просто така да променя ваксиналната си политика щото анти или проваксъри са с медийна активност.
Надявам се да спрете със спекулациите БЦЖ.

# 16 930
Не знам как ги мислят нещата, но с този непрестанен наплив от прибиращи се просто няма какво да се случи и няма как да ни се размине. Сигурно тестват 1/50 от хората със симптоми. И е нормално повечето да са от София, защото там хората сами може да се тестват. Да му мислим ние в провинцията.
Това ме изненада, за продължаващо прибиране на десетки хиляди българи от други държави. Известно е, че много българи са навън, но защо точно сега решиха всички вкупом да се прибират!

# 16 931
тя да вземе да нареди и да измият улиците, а не да се разчита на дъжда или на снега!

Днес около нас миха улиците. Сигурно е за трети път този месец.

# 16 932
Шведите доста добре си вървят, като за без никакви мерки. Само по цифри. Сигурна съм обаче, че и там има хора, които са се изолирали, независимо невзетите мерки. Англия уж и те вървяха по пътечката, ама кривнаха. Сега като взеха да тестват повече се видя истината.

# 16 933
Значи да очакваме скоро декларации и полиция по улиците. Явно само с молби няма да стане. А генералът каза, че Пловдив го очаква случка.

37 годишен мъж, интубиран в Света Ана без придружаващи заболявания. А и това за придружаващите заболявания не  знам кого трябва да успокоява, много хора влачат по нещо, а след определена възраст почти всички имат по нещо.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 17:46 от LillyM

# 16 934
Явно темата се чете от журналистите или те самите са се сетили да питат. Зададе се въпросът защо прииждащите от чужбина не се карантинират някъде....
Отговорът беше, защото няма къде......

Общи условия

Активация на акаунт