COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 505
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 875
Отваряме/затваряме врати със салфетка.
Ако салфетките пазеха, никой нямаше да купува скъпи костюми и маски.

# 1 876
Хора, не преигравате ли малко? Да, тези дето са в рисковите групи или се грижат за човек от тях, трябва да бъдат много внимателни и да се пазят, но останалите защо сте в истерия?

Нали не си правите илюзията, че някъде ще се скриете от вируса? Всички ще го изкараме, номера е да не е наведнъж.
В момента имаме екипна задача, но индивидуалната опасност, хеле пък.за сина на потребителката е ...нищожна.

# 1 877
Я и аз да разкажа за моите деца. Едното на 19, другото на 47 (мъжа ми).
Само за миг загубих концентрация, мигнах само както се вика, и какво да видя. Прибира се сина ми от от близкия магазин с една четка за прах в ръка. От ония шарените, рошавите. Мъжа ми, живнал след боледуването и се захванал за дейности - разглобил радиатора и го чисти от вътре. Дотрябвала му четка и го пратил на магазина. И детето така си излязло, с домашните дрехи и без маска. Значи това е картината, която се запечатва за момент пред очите ми и започнах да сменям всички цветове на трикольора. Побелях от ужас, позеленях и накрая почервенях от гняв. Че като се разпених. Ако имам коронавирус, вече доволно съм покрила със слюнка и аерозоли поне едно 30 кв.м околовръст. Сигурно съм била страшна, защото и на двамата им порастнаха очите. Добре, нека ги е страх! Тържествено обявих накрая, че от днес само аз ще излизам навън. Точка. Аз съм Сталкерът в тази къща и никой освен мен вече няма право да излиза. Пратих детето да се преоблича и да чете какво е сталкер. Мъжа ми загуби всякакъв ентусиазъм за работа, легна, и отново заспа. Е те така, да си знаете, и с големи деца не е лесно.

Прочетох от една блогърка, че вероятно за самоизолация със семейството повече нужда ще имаме от лекарства със зелена рецепта отколкото брашно и тоалетна хартия. Joy

# 1 878
  • София
Добре де, толкова ли е трудно да си стоите вкъщи? С две деца на 3 г. и на 2 г. съм + мъж, работещ от вкъщи. Не излизаме никъде трети ден. Ами трудно е. Трябва да си забавляваш децата, да измисляш игри, да им четеш, но е отговорно. На "въздух" излизат на терасата, когато напече слънчице.
Не вярвам, че салфетките помагат.

# 1 879
От наредбите не ми стана ясно, последно закусвални/баничарници кои могат и кои не могат да работят?

# 1 880
Англичаните са ги оставили да “правят групов имунитет” ..аз от тях бих бягала 🤬..повече от китаец идващ от Ухан.

преди 5 дена в Боровец имаше  много групи  англичани и кихаха навсякъде с онзи  техен маниер че света е техен , кихаха едни бледи момичета и върху блок масите , смятай - и нищо не ги е спряло да дойдат в БГ болни

# 1 881
Хора, не преигравате ли малко? Да, тези дето са в рисковите групи или се грижат за човек от тях, трябва да бъдат много внимателни и да се пазят, но останалите защо сте в истерия?

Нали не си правите илюзията, че някъде ще се скриете от вируса? Всички ще го изкараме, номера е да не е наведнъж.
В момента имаме екипна задача, но индивидуалната опасност, хеле пък.за сина на потребителката е ...нищожна.
Напълно спокойна съм и не смятам, че мога да се скрия. Но ако съм заразена, не искам да рискувам да го предам на човек със здравословни проблеми, за когото ще е фатално.
Не си стоим вкъщи заради паника или за да се пазим, а да ограничим разпространението, да не се получи едновременен наплив в болниците, който заради своята масовост стига и го хората, които не могат да го изкарат, и до лекарите, които стават болни и няма кой да лекува.
Това е смисълът на карантината. Но като чета май са малко разбралите.

# 1 882
И аз да питам, без нападки, моля.
С малко дете съм, откача вкъщи, има нужда от разходка за по 30-40 мин. Не говорим за площадки! Просто раздвижване в междублоковото пространство.
И аз съм така.
Излизаме сами, обиколка и обратно. Без площадка с пързалки и т.н.

# 1 883
Ако аз съм "потребителката" със сина - не, не преигравам. Забавлявам се даже. Не се ли разбра? Повече емотиконки трябваше да сложа, ама нали не е оригинално да си се смееш сам на смешките Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 884
  • София

А нима няма всеки някого в рискова група? Майка, баща, баба, дядо? И само за тях ли трябва да ни пука? А бабата от втори етаж например? И въобще е такива работи.

# 1 885
  • Далечният изток
Хареса ми тази нова мярка на китайците - от днес всички пристигащи от други страни се изолират за 14 дни в специално определени от властите хотели. Разходите се поемат от изолираните лица. Изолация в домовете на хората не е разрешена, освен в определени ситуации след обстоен преглед. Всички международни полети кацат на определено летище, пътниците се откарват в център за обработка и на всеки му се осигурява място за карантина. Това е за да се избегне втора вълна от зараза.
Инфо от тук:
https://elpais.com/sociedad/2020-03-16/china-considera-los-casos … -la-pandemia.html

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 15:55 от AIDA_N

# 1 886
От наредбите не ми стана ясно, последно закусвални/баничарници кои могат и кои не могат да работят?

ББ каза в събота, че може да работят местата, където се взима храна, но не се сяда....

ПП. наредбата на министъра за ограниченията била противоконституционна, защото тащова нещо трябвало да се гласува като закон.

# 1 887
В единия Кауфланд вчера щандът за готови храни не работеше, абсолютно празен беше и неосветен.

# 1 888
  • София
Маските за лекарите, та да се видим на какъв хал ни е здравеопазването, че няма елементарни консумативи. Явно и в резерва няма щом не са им раздали. А какво има се питам.
А отговорните фактори в министерство и прочие като видяха накъде вървят нещата - къде бляха или си мислеха, че тях не ги касае.

Как така няма да има в резерва, нали трябва да се поддържат някакви количества!

# 1 889
  • София
в момента министрите на Нова - брифинг

Общи условия

Активация на акаунт