COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 056
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 425
Не трябва да се изоставят точно сега неосигурените,  после да ги карат да плащат.
Разбирам го, като  да се организира спасителна акция в планината и вместо да се брои всяка ценна минута, да се броят предварително пари.

Мне, 'държавата ще плати', според Мутафчийски.

# 19 426
Влизате във ФБ в страницата на Господарите и ще има записаното видео на интервюто на тримата. Simple Smile))) Не успях да го чуя цялото, но хванах частта с неосигурените болни, да, имало в момента такива, които се лекували наравно с другите, но и Бойко изказа мнение, че това не е честно спрямо осигурените.

Ами преди да ги изпишат, да ги накарат да си платят лечението. Ако нямат пари - доброволен труд в болницата като санитари, докато си изплатят дълга !
от 130 близо в болница, каза че сега има 30 неосигурени. Ами хич не е малко процентът им. Във видеото ще го чуете.

# 19 427
СЗО не са твърдяли обратното. Те казват, че само с локдаун няма да стане, трябва да се ползват и другите противоепидемични мерки, а именно тест + намиране на болните + изолиране на контактните. И това го казват по повод това, че някои държави май имат пандемични планове, които включват само първото.
Г-н Тедрос натвори доста глупости в тази пандемия, но в случая е прав. Всички оръжия трябва да бъдат изкарани срещу вируса и да се премине от отбрана в нападение.

# 19 428
О, аз съм убедена, че после ще си търсят парите от неосигурените. В момента също ги лекуват при спешни състояния, но после си ги търсят. Само от някои обаче успяват да ги вземат. От други знаем, че няма какво.

# 19 429
  • Варна
Ами преди да ги изпишат, да ги накарат да си платят лечението. Ако нямат пари - доброволен труд в болницата като санитари, докато си изплатят дълга !
По-скоро доброзорен.Joy Но не мисля, че ще са полезни ако са принудени. Точно пък в болниците.

Могат да дезинфекцират, ако не в болницата -към Чистота да ги прикачат . Нямало да искат, като не искат да си платят с пари.

# 19 430
Относно жените, генерала обясни, че тази болест си сменя настроението за 2 дни. Днес си добре, утре си в реанимация. Това сме го коментирали, още докато си беше в Китай. Хората просто рязко се влошавали между първата и втората седмица, дори има интервю с китайски доктор по въпроса. Това не са измислици на генерала. Всичките с леките симптоми се лекуват с парацетамол. Дали ще го изпиеш вкъщи или в болницата, не знам каква е разликата. Разберете, аз не защитавам никого в случая, но тази болест няма лечение. В болница се влиза, когато имаш нужда от кислород, интубиране, вентилация, все неща подържащи тялото, докато имунната система се справи.

# 19 431
  • Варна
Мне, 'държавата ще плати', според Мутафчийски.
Ами да плати.
 Те и без това дават милиони за някакви фиктивни ремонти на пътища и тунели /там колко парА потъва/. Поне за здраве да ги дадат.

# 19 432
  • на пистата
Анестезиоложката д-р Попова, която работи във Франция (златния прашец):

https://nova.bg/news/view/2020/03/31/283388/%D0%B2-%D0%B1%D0%B8% … IjO7EEex1CNzoo6BE

Моля ви, шернете го това интервю.
Нещо не ми тръгва клип-всъщност изобщо не излиза видео..
И бих помолила съфорумците,които имат линк към Господари на ефира също да дадат.Изтървах го,а сега само рекламата е на страницата им....Благодаря.
Постнах интервюто преди една страница.Тръгва си

# 19 433
Сега пак почнаха със заигравките за електронно здравеоопазване. Ако вземат, че накрая го направят, ще избият парите  от неосигурените пациенти с корона от надписаните стендове:) Може и да  останат

# 19 434
Лили, прави са, но това се прави в началото. Италия, Испания, Франция и още ред Европейски страни имат вече много болни. Няма капацитет просто да извадят болните и да ги скрият някъде. Това трябваше да е съвет около 25.02, когато Италия започна да расте по брой на заразени.

# 19 435
Какво стана с Банско? Карантината е свалена и....

# 19 436
  • Пловдив
Тесла, а дали генералът е решил сам за маските и дали той я е писал тази заповед? В министерството имат юристи, които трябва да са компетентните хора в тази сфера. Мутафчийски каза аз поисках маските да са задължителни, за да спрат безбройните въпроси, започващи с кой.
И друго каза, за ресурсите и по-точно за липсата на такива.
Дали са инструкции да се тестват само хора с усложнения, това е. Съвсем наясно е до какво води това. Като няма пари и се чака на дарения ще е така. А и никой в Европа не е предполагал, че нещата ще се развият по този начин.
Отделно информацията от Китай не е била вярна. Четох, че от вчера в Ухан са започнали да раздават урните с прахта на починалите. Имало поръчани 42 хиляди урни.
Та притеснени са всички, ама... пари нЕма.

# 19 437
Много тежко това за двете жени от Благоевград. Реално можеше и да се справят, ако по-рано им беше обърнато внимание.
А за Домусчиев цяло отделение се отцепи.
Тъжно.. по български тъжно.
Ето това ме притеснява мен. Абдикация от здравна грижа и липса на човещина. Дори и самият вирус толкова не ме тревожи.

# 19 438
Врабчо, всички нас това ни притеснява. Като се влошава човек за часове, трябва и да е наблюдаван, не да си седи вкъщи и да мисли дали пък не получава задух и след колко време ще е в реанимация. Че аз съм си паникьорка по принцип и без усложнения си мисля какви ли не неща.....

# 19 439
Скрит текст:
и ако си сложа някакво парче плат, което да е само колкото да не ме глобят и пак те заразя какво правим?
заразявам те - умираш, толкова
казах го преди - без диалог се стига до анархия
вместо да се решават проблеми ще си играем на стражари и апаши
Не, ако си сложиш парче плат то няма да те предпази особено, но ще предпази мен, защото като кашляш и кихаш значително ще редуцира капките, които изхвърляш. А освен това, аз също нося маска и малкото, което проникне през твоята ще бъде спряно от моята.

да оставим настрана научната тежест на изказаното от теб твърдение, защото на практика не можеш да докажеш ще ли да се заразиш и да умреш след това ако се разболееш
аз мога да те репликирам, че не е важно количеството капки ами е достатъчно да е ситен аерозол, който да си мине и през твоята маска
идеята е тази полемика да се реши от експерти (а не от мен и теб) и на база тяхно мнение да се вземе решение какви маски да ползват всички, за да има полза от цялото упражнение и чак тогава да се издава заповед от министъра
и ако има логистични проблеми касаещи изпълнението на заповедта да не се налагат санкции
на практика аз, редовият гражданин, гледах вчера доц. Мангъров при Цветанка Ризова, която му съобщи заповедта и го пита дали трябва да се носят задължително маски и той отговори, че щом има издадена заповед, то трябва да се спазва, но на практика няма смисъл
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-mangarov-za-maskite-vse-edno … s-da-pazi-ot-muhi

и в моята глава изниква въпросът: защо ще ме преследват да изпълнявам заповед, от която няма полза?
отивам днес в аптеката: маски няма, елате утре
и ти ще кажеш ама защо не си се запасил? ами защото не беше задължително да имам маска и сигурно е имало причина да не е задължително
отговорен съм да спазвам правилата, но когато правилата се пишат в движение трябва да се осигури среда да се съблюдават
и изобщо назидателният тон "ти си виновен, че умират хора и трябва да те глобят заради това" не е на зрял човек
или пък - "държавата не ти е длъжна" - ами ако ще се оправяме сами да разпускаме държавата и да настъпи анархия

Общи условия

Активация на акаунт