COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 741
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 950
Аз също от вчера знам, че съм контактна, но не достатъчно за тест. Самоизолирах се вкъщи, до дни трябва да е ясно.

# 1 951
  • Вестерос
Интересно видео от китайски многолюден град с 93 излекувани без да се заразят други
https://www.youtube.com/watch?v=YfsdJGj3-jM&fbclid=IwAR39oTY … qpqIUgIxkfSBS0EG0

# 1 952
Имат "уж" малко над 1000 потвърдени, но доволно си го изнасят от острова!
1300 и защо "уж"?!

# 1 953
  • София

Ясно...
То и по обувките няма как да сте легнали нещо, нали?
Освен кучешко лайно ли? И да съм лепнала нещо, едва ли ще го оближа. Въобще има ли доказан случай на заразен по този начин. Освен в тази тема.
Затова по-горе писах, че си търсим положението на Италия.

# 1 954
Нека само да напомня, че има анти-ваксъри, които си водят децата на "морбили партита". Защото е по-хубаво да го изкарат, отколкото да се ваксинират. И с този вирус звучи същото "Дайте да се разболеем, че иначе икономиката."

Тук вече предупредиха за Корона партита.

https://www.google.com/amp/s/www.nzz.ch/amp/wissenschaft/warum-c … e-sind-ld.1545583

Аз днес много се ядосах на две колежки, че доведоха децата си на работа. Децата в този момент трябва да стоят в къщи.

# 1 955
1300 и защо "уж"?!
Защото отдавна тестват минимално. Австрийското външно министерство е изпратило смс на всичките си граждани във Великобритания с призив да се приберат моментално, защото нямат доверие на плана на британското правителство.

# 1 956
1300 и защо "уж"?!
Защото отдавна тестват минимално. Австрийското външно министерство е изпратило смс на всичките си граждани във Великобритания с призив да се приберат моментално, защото нямат доверие на плана на британското правителство.
Тогава напиши минимум, не "уж" - има значителна разлика, освен ако не искаш да кажеш нещо друго разбира се.

# 1 957
Няколко пъти вече се споменава за клипчета от Иран, търся и нищо не намирам. Две клипчета на припаднали хора, които не знам дали от това са припаднали на улицата. От Китай също уж излизаха филмчета, после се оказаха фейк.
Може ли някой да ми прати на лични, моля.

# 1 958
  • София
Подозирам дефицит на хранителните стоки  и лекарства, които внасяме масло,  зеленчуци  и т.н гръцките сухари вече ги няма ...като са затворени границите за тирове и  камиони тепърва ще сме в нужда.

# 1 959
  • София
От вчера сутрин се чувствам доста зле. Ужасна хрема, треска, температура до 38 градуса, а от тази сутрин и болки в гърлото. Не кашлям. Звъннах на личната, която беше супер адекватна. Каза ми какво да взимам. Стандартните неща при грип и респираторни вируси, и ми каза, че при корона вирус симптоматиката е друга и рядко включва хрема. Даде ми болничен, който до сряда трябва да отида да си взема (такава била наредбата) и ми каза да звъня всеки ден, за да я уведомявам как съм. Simple Smile

Реално в случая няма как да се знае дали е корона или не. И като ми премине не влизам в никаква статистика.

# 1 960
Затворихме ли границите за чужденци, че днес бях на работа и не съм чел нищо?
Европейската комисия представи днес допълнителни насоки  епидемията от болестта Covid-19. Институцията е категорична, че затварянето на границите в ЕС като мярка срещу разпространението на вируса не е необходимо.
https://www.dnes.bg/eu/2020/03/16/ek-nastoiava-da-ne-se-zatvaria … te-granici.442390

# 1 961
  • София
Ако се опирам на това, което се пише тук, огнищата са много ясни.
Кога свършва зимният сезон, виж че и тук писаха хора, че идват още туристи. Вече като чуя самолет в посока към летището и се чудя колко ли ще слязат.

# 1 962
  • на пъпа на Златията
==
Реално в случая няма как да се знае дали е корона или не. И като ми премине не влизам в никаква статистика.
==
Като ти премине иди си направи тест за антитела и ако имаш , значи си го преболедувала  и си с имунитет . Ходиш си на работа, няма  да се разболяваш  и икономиката си работи   и сме държава!!!
Правиш и тестове с антитела на децата  и мъжа и август си със запазено мясо на българското Черноморие на почивка . с отстъпка .
Може и да пратиш и децата при баба и дядо  . Децата ще са го преболедували и няма да заразиш  баба и дядо . .

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:39 от rorik

# 1 963
Само не разбрах идеята на мярката - градския транспорт да работи с празнично разписание. Хората масово ходят на работа, невъзможно е да не ходят, колкото и послания - останете си вкъщи да светят от всякъде. А автобусите стават по-претъпкани така. Това е абсолютен проблем.

# 1 964
Я и аз да разкажа за моите деца. Едното на 19, другото на 47 (мъжа ми).
Само за миг загубих концентрация, мигнах само както се вика, и какво да видя. Прибира се сина ми от от близкия магазин с една четка за прах в ръка. От ония шарените, рошавите. Мъжа ми, живнал след боледуването и се захванал за дейности - разглобил радиатора и го чисти от вътре. Дотрябвала му четка и го пратил на магазина. И детето така си излязло, с домашните дрехи и без маска. Значи това е картината, която се запечатва за момент пред очите ми и започнах да сменям всички цветове на трикольора. Побелях от ужас, позеленях и накрая почервенях от гняв. Че като се разпених. Ако имам коронавирус, вече доволно съм покрила със слюнка и аерозоли поне едно 30 кв.м околовръст. Сигурно съм била страшна, защото и на двамата им порастнаха очите. Добре, нека ги е страх! Тържествено обявих накрая, че от днес само аз ще излизам навън. Точка. Аз съм Сталкерът в тази къща и никой освен мен вече няма право да излиза. Пратих детето да се преоблича и да чете какво е сталкер. Мъжа ми загуби всякакъв ентусиазъм за работа, легна, и отново заспа. Е те така, да си знаете, и с големи деца не е лесно.

Чудесно е, че те слушат. Моите и дъртото и 19-годишното дете, са дебелоглави. Малкото, демек 19-годишното, всяка вечер ходи с колата и приятелката си на платото, да дишало чист въздух, че му се схващала душата, а дето ще му се напълни дупето с кърлежи- не мисли. дъртото дете е пожарникар. За него съм без коментар. Слава богу, че днес шефовете са им наредили като носят умрели, или болни, да са със скафандри, маски и ръкавици. Носили някакъв човек-питам от какво умрял-мълчи.....

Общи условия

Активация на акаунт