COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 493
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 130
  • Пловдив
Ън, ти не се лекуваш с хомеопатия, пращаше ме мен да се лекувам, щом твърдя, че антибиотиците не действат на вируси. И все едно преди да се появи ковид никой никога не се е разболявал от вирусни инфекции, след като отмине грипния сезон...Щом е толкова просто диагностицирането по форумите, защо тогава е зорът за тестове? Приемаме, че всички са болни от ковид, изкарваме изключително лесно заразяване и свръх малък брой починали и воала...
Обаче явно на практика нещата не стоят баш така.

# 20 131
  • Пловдив
Ай стига с това БЦЖ...не е доказано да има връзка. Даже генералът св засмя сутринта на тоя въпрос.

# 20 132
Скрит текст:
Значи тая статистика дето я реди Мутафчиев е пълна измислица и отбиване на номер..След като тестове не се правят, даже и на обявени болни /явно ги обявяват само по симптоматика/. Основната роля на рзи-тата към момента сигурно е само установяване на хора, прибрали се отнейде и вкарването им в карантина. Който има симптоми си кюта вкъщи и не е сигурно дали изобщо ще има лекарска помощ за него ако се влоши. И така системата не се натоварва, мерките си мислим че работят...А и съветите на спешните екипи е да не се ходи в болниците ...
Е, аз отдавна казах - има тестове, има вирус, няма тестове - няма вирус.
Скрит текст:
Обаче пък си имаме вентилатори и се надявам да не ни потрябват всичките 500, които купихме напоследък. Дето вика Борисов, ще си ги пазим за всеки случай...Simple Smile
Това с тестовете иди-дойди, ама представяте ли си да се окаже, че има телевизор - има вирус, няма телевизор - няма вирус.Stuck Out Tongue Winking Eye
Абе я направо да си заравяме главата в пясъка като щрауса. "Щом не виждам нещо, значи не съществува." Simple Smile

# 20 133
Следете как им стои положението с реваксинацията..
Това БЦЖ звучи обнадеждаващо, ама не ми е ясно, ако нямаш белег считаш ли се за ваксиниран? И ако след първата бебешка имунизация си имал само отрицателно манту - считаш ли се за ваксиниран...
Сега гледах Португалия, дето уж прилагали БЦЖ - 7000+ болни, починали 160, критични 188.
A съседката й Испания? Над +100 000, починали - над 9 000
Разлика в населението - Португалия - 10 милиона, испания - 46 милиона. Т.е. - 4,5 пъти по-голяма е населенеито на Испания.
Случаите в Испания не са 30 хиляди (4,5 повече от тези в Португалия), а ок. 12,5 пъти повече....

# 20 134
И аз не споря, просто казвам. Майка ми ('69-та) има много по-голям, така наречената "паричка".  Разправяла ми е, че по друг начин са ги
 ваксинирали навремето, почти като жигосване. Има и на двете рамена.
Аз нямам спомен как е поставяна моята, но при мен е само на едното рамо. За протокола съм 92-ри набор, но белегът е почти същия.

# 20 135
Скрит текст:
Реимунизация, но нямаш белег. Много хора около мен са изпълнили всичко по имунизационен календар, а нямат белег на рамото.
Тези с белега на рамото са, които са ваксинирани някъде преди 1978. Поколението след 78-ма (в което попадам и аз) нямаме този кръгъл белег на рамото, защото ваксината ни е слагана по някакъв друг метод. Не знам точно как и защо, но си спомням, че така са ми обяснявали навремето, когато питах дали имам ваксина и защо нямам такъв белег.

Аз имам. Доста след '78-ма съм, но е виден кръгъл белег.
Възможно е, не споря. Помня, че така ни обясняваха навремето.
По-скоро до към 90та има хора с белези.

Аз нямам белег и се надявах тук да разбера защо. Много преди 90 година съм.

На съученичка й слагаха в 8-9. клас. Каза, че много боли, въртяли иглата и според мен няма промяна в метода, но щом казвате.

# 20 136
Той генералът на много неща се смее по телевизора...
Глобата затва е 5 к, щото като някой емигрирал талибан се прибере с малко повече пари от златната чужбина и не мое се запре 🤬

# 20 137

Абе я направо да си заравяме главата в пясъка като щрауса. "Щом не виждам нещо, значи не съществува." Simple Smile
Ние сме точно на този принцип в момента - намираме по десетина човека на ден и твърдим, че толкова има. Grinning

# 20 138
Скрит текст:
Значи тая статистика дето я реди Мутафчиев е пълна измислица и отбиване на номер..След като тестове не се правят, даже и на обявени болни /явно ги обявяват само по симптоматика/. Основната роля на рзи-тата към момента сигурно е само установяване на хора, прибрали се отнейде и вкарването им в карантина. Който има симптоми си кюта вкъщи и не е сигурно дали изобщо ще има лекарска помощ за него ако се влоши. И така системата не се натоварва, мерките си мислим че работят...А и съветите на спешните екипи е да не се ходи в болниците ...
Е, аз отдавна казах - има тестове, има вирус, няма тестове - няма вирус.
Скрит текст:
Обаче пък си имаме вентилатори и се надявам да не ни потрябват всичките 500, които купихме напоследък. Дето вика Борисов, ще си ги пазим за всеки случай...Simple Smile
Това с тестовете иди-дойди, ама представяте ли си да се окаже, че има телевизор - има вирус, няма телевизор - няма вирус.Stuck Out Tongue Winking Eye

Ми то си е така. Simple Smile Има разни теории, че сме холограми, че има паралелни вселени, на хаоса, стринг и пр. и пр.

# 20 139
  • в страната на чудесата
До 1978 се правеше и едра шарка.
Големината на белега от БЦЖ зависи от това как е реагирала тъканта, т.е. колко е бил напрегнат имунитета при поставянето.

# 20 140
Ай стига с това БЦЖ...не е доказано да има връзка. Даже генералът св засмя сутринта на тоя въпрос.
С маските също ако, можем да преустановим раздумките.Темата е направо досадна.Искам да се информирам за нещо важно, а то едно и също.Маските и БЦЖ.

# 20 141
Испания днес:

6213 new cases and 589 new deaths in Spain

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/

Кривата взе да върви надолу, два дена имаха над 7500 нови заразени, днес сравнително по-малко. В Испания има 2 до 3 пъти повече излекувани на ден спрямо Италия и Франция. Не знам, защо е така.

# 20 142
Извинете, бихте ли споделили дали банките излязоха с някакво съобщение относно кредитите , нали за днес беше обявявена срещата им ?

https://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/bankite-obmisliat-ot … -opredelen-period

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 14:51 от alethea

# 20 143
  • София
Това с белега като стотинка е ваксина срещу вариола, която се прекратява след 1980 година. Защото се счита за изкоренена едрата шарка.

# 20 144
Абсолютно сме главата в пясъка. Аз повече нерви нямам само да ми броят по телевизора и нищо да не ни казват какво правим. Не се тества. Цифрите ни са пълна измислица, защото не се тества. Ако си под карантина пък ставаш затворник на държавата и си на тяхната милост и виждаме какво става, хората се влошават в къщи и е фатално. Трябва поне да се знае тия хора имат ли пневмония, да има протокол при положителен тест веднага снимка на бял дроб.

Общи условия

Активация на акаунт