COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 674
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 745
  • София
April morning, тук никой не е заинтересуван за никого, освен за собствените си близки и собствения си ... живот. И това си пролича, още когато така свирепо всички наскочиха на фризьорките и маникюристките като на най-големия обществен враг.
Големият бизнес в момента не го бърка, но това много скоро ще се промени. А хора ще си намерят - я колко младежи ще "изкапят" от бригадите. Ще си внесат от Молдова, от Грузия, от където решат.
Просто не си мислете, че Борисов удължава мерките, защото изведнъж вие и баба ви сте му станали ужасно мили, а Мутафчийски искрено се грижи за вашето добруване, докато обяснява небивалици. И като казвам Мутафчийски и небивалици, хич нямам предвид онази му изцепка, че "коронавирусът бил като грип Б". Просто не се лъжете, че някой изведнъж адски му е домиляло за възрастните ви роднини, след като цял живот ги оставя да гният по домовете си и да се бият за кренвирши на промоция.
За Борисов това е игра - ход напред, два назад, пак напред, после малко назад. Което мине - мине. Което не мине - даваме назад. Човекът има мандат да печели, а март месец догодина ей сега ще дойде. И ще я играе, без да се съобразява с това кой колко се тръшка и дали иска карантината да свърши утре или след година.

# 20 746

Мисля, че това, което от тук нататък трябва да се направи и се уморих да повтарям, е мерките да се насочат към рисковите групи, а всички останали да продължат да си живеят нормално, с повишено внимание откъм социално разстояние, хигиена, който иска маски и така.

А кои са вече рисковите групи. Последния починал на 40 години..
Вие ли ще определите кой е рисков и кой не, кой ще живее и кой не.

Статистиката определя - рисковите групи са хората над 65 години, както и хора с тежки хронични заболявания на белия дроб и сърцето, диабет, затлъстяване. Има си експерти, те ще се произнесат, но вече достатъчно се говори за това.

# 20 747
Скрит текст:
Много тъжно това за тираджията и родителите му, ако се окаже, че той ги е заразил. Иначе Мутафчийски специално се оплака от Пловдив, че не тестват според инструкциите и скоро щели да имат случка. Похвали обаче Бургас.

Аз като гледам и в София как тестват - визирам колегите на починалата жена от гара Илиянци, при положение, че се е влачила болна на работа няколко дни, и в Благоевград -  от контактните на починалите жени никой. Даже не са ги потърсили.
В България доколкото знам тестват само хора със симптоми и първа контактна линия. Депутатите са изключение, защото иначе сме щели да станем диктатура и няма начин, трябвало да продължат работа. За това, че ангажират ресурси на държавата и аз съм бясна, но не мисля, че от щаба в случая имат вина. По-скоро тези, които се правеха на интересни и трупаха политически точки, когато се предлагаше парламентът да се претрансформира в нещо по-безопасно.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:11 от LillyM

# 20 748
  • София
Ама вързахме бюджета - 4 милиона от глоби за разходки. 😂 https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/mvr-nalozhi-globi-z … za-razhodki-parka
Домуза дарява, ама Шиши ги удари в земята всички, над 2 милиона е дарил.

# 20 749
В  Бг е парадокс, повечето починали са на средна възраст

# 20 750
За църквите са хванахте... Гледайте как политиците ни продават отново, а вие църквите анатемосвате и ви било жал да не се разболеят депутатите с новите заплати, че нямало кой да бил гласувал новите тъпотии, които стадото ще аплодира! Де да бяхме народ, който пълнеше църквите не само по празници, можеше да сме малко по-добри и смирени и да не злорадстваме кой каква глоба ще отнесе и да чакаме Вуте да стане зле, че да ни олекне на душата, че не само при нас е така.
Два пъти съм ходила на църква от началото на ИП. Единият път нямаше нито един човек, другия имаше още една жена и един мъж. Толкова за претъпканите църкви сеещи зараза!

# 20 751
Чудя се защо всички си мислите, че испанците, французите, американците, англичаните са толкова тъпи, че не са се сетили да вземат мерки, а ние сме толкова отговорни и сме открили топлата вода.

Защото няма причина да си мисля, че не са. Алчни, авторитарни, самовлюбени политици, светът е пълен с тях.

Нашите не са по-различни, правят се, че взимат мерки. Досега този номер е минавал.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:07 от нова

# 20 752
Ами браво на Шиши.

Все се каня да питам нещо пишещите от Италия. Берлускони и разни други бизнесмени и мафиоти милиардери какво точно дариха?

# 20 753
  • София
Стела, по време на един от християнските празници (не помня точно кой, но беше след въвеждането на ИП) имаше репортажи от църквата Александър Невски. Вярващите бяха стотици, облизваха една и съща лъжичка и целуваха икони един след друг. А свещеникът обясняваше, че вярата ги пазела??!!

# 20 754
  • София
Жалко е да се счита църквата за риск  и опасност. Който чете и следи мерките, които са взети в църквата ще види, че няма за какво да се упрекват нито патриарха нито св. Синод. Да, има православни държави, в които богослуженията се извършват без присъствие на вярващи, в Сърбия например. Но не са спрели богослуженията. В България ни приканват да си останем у дома, но който има духовна нужда може да отиде на служба.
Нима метрото, Била, аптеката, бензиностанцията са безопасни места?

# 20 755
  • Варна
Събирането на много възрастни хора на едно място на Великден директно противоречи на първоначалната заповед на министъра на здравеопазването от 13.03. и по-точно на забраната за организиране на масови събития. Както и на това по-късно допълнение:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/19/rd-01 … dop_rd-01-131.pdf

И аз не разбирам защо не се предприеме нещо срещу това струпване на хора. Никой не говори за затваряне на църквите, но поне да се следи за спазване на отстоянието от 1,5 метра между хората, така, както е в магазините.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:13 от chockolina

# 20 756
Германия ще издава сертификати на преболедувалите с антитела, за да могат да се върнат на работа и към нормален живот:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/29/germany-will-issue-c … CuBKojiGmkg5dHFoo

Лили, нали питаше защо ние със съмненията не се тестваме? Защото в момента ще ни дадат не сертификат, а най-много да ни се полага 28 дневна карантина. Без изследване с PCR тест, за да се установи имаме ли още вирус или нямаме. За нас никой няма да отдели тест, като тия в болниците, дето ги тестват по 3-4 пъти. Когато кажат, че тези, които са само с G антитела ще се считат за оздравели, както в Германия, тогава ще се тествам.

Колко време се движим след Германия? Месец? И тук ще стане така, няма какво по-различно да измислим. Аз лично ще почакам. Здрава в карантина не желая да стоя.

# 20 757
  • София
Според вас как ще живеят хора на мин. заплата, чиито кредит е почти толкова или цялата отива в банката?! Сериозно?

Трудно, да не кажа никак. И какво следва? Да се отменят всякакви мерки, юруш на парите, пък каквото стане.

Тогава много хора сами ще напуснат, защото ще ги е страх. Съвсем без мерки ще владее повече страх и дори безредици ще има, хората повече ще се парализират дори. Така мисля, надявам се да не се налага да стане така.
Депутатите само това чакаха, за да се разпуснат. Сега поне съвсем законно не са на работа и ще си стоят вкъщи. Само политическата игра не знам как ще се получи нататък.
Ние в момента се надяваме някак като смотаните на завет да се прикрием и да ни подмине. При американците всичко е с размах - и доброто, и лошото. Руснаците само седмица след като се повишиха случаите се локнаха за една седмица - те изведнъж много твърдо подходиха.

# 20 758
Сигурно ни готвят пълна карантина някъде преди Великден.

# 20 759
В  Бг е парадокс, повечето починали са на средна възраст

Ами не е вярно това! Давам ти пример - ако имаме 3 души починали - един на 40 и двама на 80, възрастта им е общо 200, като разделиш на 3 е равно на 66. И айдеее, изнася Щабът че средната възраст на починалите е 66 години!
Пита се според вас вярно ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт