COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 315
  • Мадрид / София
Аха, а работодателя как ще им плаща? Или ги пуска в безкраен неплатен, а те да се оправят както могат?
Франсоаз, подписват споразумение, в което платените предварително часове трябва да се отработят в последствие. Споразумението е между работодател и работник.

# 21 316
Да ви кажа - и PCR тестът не леля ми е отрицателен. Нито го е карала, нито го кара в момента. Общо взето при нея си надделя паниката и хипоходрията

Този вид тестове ли се водеха най-надеждни?

# 21 317
В обедните новини по Нова TV казаха, че този от Лом пазарувал в 2 супермаркета в Монтана, после платил някакви осигуровки и отишъл в Мед.център на пулмолог. Личния му лекар го лекувал 1 месец от кашлица. Възможно ли е да не се усъмни?

# 21 318
Аз да питам, може да има някой запознат. Ако някой има позитивен PCR тест, тестват ли членовете на семейството после?

# 21 319
Врабчо, местят болни с ковид в тежко състояние, защото изнемогват.
Скоро и лекарствата ще им свършат.
На 13.05 лекарства ли ще има, тестове ли, апаратура ли?  Ние вървим на опашката по разпространение , за страните преди нас ще трябват все повече и повече от изброените и за нас никога няма да има достатъчно. Точно както щеше да бъде и без ИП. Подготовка не може да има. Само лекарство ако изкарат, но за количества отново е нужно много повече време от възможностите ни да застинем в изолация.

# 21 320
Да де, ама ето сега, Италия ревизира данните си за броя починали от короната... Та аз, като нискоинтелигентна, да питам :кои цифри да гледам и сравнявам, старите или новите? Simple Smile

На тебе нали сутринта ти пуснаха графика с общите смъртни случаи в Бергамо ли беше по години. Увеличени два и повече пъти.

Забрави ли ги вече? Тях как ще коментираш? На пост # 21 119 пак му хвърли едно око.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 16:44 от Анонимен

# 21 321
Смятам, че не трябваше да затварят Банско, а Лом. Този в Монтана бил и той от махалата в Лом. Която е доста голяма всъщност.
В Банско още нищо не е ясно.
Там ще има доста разследване. Кой, какво , кога, и как  е свършил.
Не се влияйте от репортажи.
Естествено е ДЖиПитата да се направят на жертви.
В регион с висока степен на риск , айде... друг виновеен.
Там ще излязат случаи. Няма начин просто. А кой как ги е проследявал , установявал и диагностиицирал, е друга тема.
За Банско може и да е така, но за Лом не се влияя от репортажите, а от видяно.

# 21 322
  • Bulgaria
В обедните новини по Нова TV казаха, че този от Лом пазарувал в 2 супермаркета в Монтана, после платил някакви осигуровки и отишъл в Мед.център на пулмолог. Личния му лекар го лекувал 1 месец от кашлица. Възможно ли е да не се усъмни?

Той сигурно се е усъмнил, но нали тестовете са кът и не искат да приемат в болница.

# 21 323
  • Бургас
Аз да питам, може да има някой запознат. Ако някой има позитивен PCR тест, тестват ли членовете на семейството после?
Снежана, да, тестват и семейството, както и близките контактни.
За Бургас става въпрос.

# 21 324
Би трябвало. Семейството на ски учителя от Банско са го тествали, например.
Но пък другаде явно не тестват всички контактни на позитивните, защото ето, сестрата на едната жена от Благоевград заяви, че не е тествана.
Не съм следила всички случаи, не знам изобщо какъв им е принципът. Затова и питах по-назад, но явно никой не знае.

# 21 325
  • София
457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25.

Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.

# 21 326
Нашият генерал влезе и в турските медии 😄
Снимката е публикувана от "комшиите" в една от многото групи във Фейсбук за пазар в Турция.

# 21 327
А може ли по желание и със заплащане да се тества някой и къде?  Много хора биха платили цената 120 лв. или 200 лв. беше. Но има ли тестове?  Тези 240 депутати днес може да са отрицателни, но след няколко дни да са вече положителни.

# 21 328
  • на пъпа на Златията
Смятам, че не трябваше да затварят Банско, а Лом. Този в Монтана бил и той от махалата в Лом. Която е доста голяма всъщност.
И кой  ви е казал че Лом не е "затворен" условно казано ,  или не следят тези които са оставени под карантина?/

# 21 329
Информация за всички лаборатории, които правят PCR тестове и цените им: https://www.mediapool.bg/vse-poveche-laboratorii-izsledvat-za-co … a-news305628.html
Има данни и в кои други градове се взема материал за тестове.
Явно няма да стане този номер с тестване на безсимптомните, както сме го и обсъждали. Ето какво препоръчват от лабораториите: "Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тоест безсимптомните явно ще се изследват само с бързи тестове впоследствие или пък хич.
Просто няма начин да бъдат изяснени колко са и кои са, когато са активни, а държавата няма как да хаби тестове за тях, щом може да са фалшиво отрицателни. Не знам и аз дали го написах ясно, ...

Общи условия

Активация на акаунт