COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 013 750
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 21 390
Ее, къде е 181 евро глоба и къде 5000 лв. в бедна България..Fearful

# 21 391
От името на Министерството на здравеопазването в Австрия миналата събота и понеделник бяха взети общо 1200 проби в старчески домове, болници и супермаркети.
Резултатите са доста забележителни:
В четири старчески домове са взети 365 проби, три от които са положителни (0,8%).
В три болници са взети 444 проби - три са положителни (0,7%).
И най-поразителното: 352 проби са взети сред служители в няколко супермаркета - нито една от тях не е положителна.
https://kurier.at/politik/inland/corona-stichproben-kein-einzige … etestet/400801094

# 21 392
  • София
Всичко щеше да е чудесно, ако някои от хардлайнерите в тази тема не си сменяха сами мнението през няколко страници. Защото отначало повечето казваха - то ще го изкараме, ама ще си седим по къщите, че да се заразяваме плавно и да не натоварваме системата. Сега като се окопаха здраво във фотьойлите и се почна друга песен - ще го "спрем" и той коронавирусът ще "изчезне".
Разбирам, че и пред щаба, и пред феновете на безкрайните карантини въпросите стават все повече и все по-неудобни. Виждам, че Мутафчийски вече хич не му се говори и, ако може, директно да си ходи към "Дондуков" 2, но ще трябва да потърпи още година и малко за това. А междувременно ще го помолим възпитано да не си сменя мнението всеки ден, ако може, разбира се.
Много е страшно да няма никакъв план за излизане от тази ситуация и още по-страшното е, че такъв план няма при "големите" - Италия, Франция, Испания... План има САЩ и Тръмп - добър, лош, жесток, нежесток, имат план. А ние? Ние разчитаме на приказки отпреди три седмици, които вече са морално остарели. Не може след три седмици извънредно положение все още да се казва, че не се знае кога ще има пик, че не се знае докога ще продължи това и че никой нищо не знае.
И не обвинявайте всеки с конспиративни идеи за тъпанар, защото мнооого неща около този вирус куцат. Да, аз смятам, че това е един вирус, който идва от нечистоплътните китайци, които папат сурови гадини, а китайците са навсякъде и са го разнесли по целия свят. Но не ми обяснявайте, че съм тъп конспиратор, защото смятам, че вирусът е тук мноооооооооооооого преди 8-ми март, а тогава нямаше нито извънредни положения, нито карантини.
И още нещо - от бронхопневмония се умира и без коронавирус и то доста бързо, ако си изтеглил късата клечка.

# 21 393
"Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тогава защо тестват всички народни представители барабар с останалите квестори, секретари и т.н лица около тях, като вероятно 98 % от тях нямат все още симптоми и не се знае изобщо дали ще развият?

Това беше разяснявано по студиата на дълго и на широко от Кантарджиев, след като хората дето се връщаха от Италия още в началото на март се чудеха какво да правят, да се тестват ли и т.н.

Тогава ги обявиха за едва ли не малоумни, че не прочели какви са инструкциите на сайта на министерството на Здравеопазването....

Ама на  - месец по-късно променяме правилата според участниците....

# 21 394
Цялата сага около ж.п.гара "Илиянци" - Служителите на гара Илиянци най-после са тествани за коронавирус
11 дни след като служителката на гарата е била диагностицирана с вируса, започна изследването за коронавирус на персонала. А от регистрирането на положителна проба на починалата вече майка на другия служител на същата гара вече са изминали 23 дни.

А пътниците минали през гарата?! Не ми се мисли - загубена кауза е това...

За едната от двете починали жени  в Благоевград се спомена, че е работила в оптика в София, а имаше и  служител в една аптека в София също установен с положителен тест.  Дали са издирили и изследвали контактните лица на тези хора, как мислите? От клиентския поток

# 21 395
Няма не искам -
Путин обявява месец Април за месец с платен годишен отпуск.
Т.е. и да се оправим преди летния туристически сезон, вече имаме сигурен спад. Предполагам и не само в Русия ще си похарчат хората отпуските. И с много българи ще е така. Едва сега се замислих обаче. Ангелкова дали го е анализирала това вече? Последно май беше оптимист.

# 21 396
[
Т.е. и да се оправим преди летния туристически сезон, вече имаме сигурен спад. Предполагам и не само в Русия ще си похарчат хората отпуските. И с много българи ще е така. Едва сега се замислих обаче. Ангелкова дали го е анализирала това вече? Последно май беше оптимист.

Отдавна стана ясно, че летен туристически сезон тази година няма да има.

# 21 397
Броят на заразените в Турция се е увеличил седем пъти в рамките на една седмица. Според университета Джон Хопкинс, в Турция има официално 15 679 случая на инфекция, което прави Турция десета в света. Досега 277 души са починали от Covid-19.

# 21 398
Скрит текст:
[

Отдавна стана ясно, че летен туристически сезон тази година няма да има.
Да не слушаме Борисов, така ли? Каза, че само да свърши кризата и всички ресторанти и дискотеки ще се пръскат по шевовете и ще наваксат. Вярно, че с морския туризъм не ми се връзва това наваксване, ако ще е октомври - ноември, но знам ли? Ако баш тогава проработи аурата и навън е 30°?

# 21 399
Скрит текст:
Цялата сага около ж.п.гара "Илиянци" - Служителите на гара Илиянци най-после са тествани за коронавирус
11 дни след като служителката на гарата е била диагностицирана с вируса, започна изследването за коронавирус на персонала. А от регистрирането на положителна проба на починалата вече майка на другия служител на същата гара вече са изминали 23 дни.

А пътниците минали през гарата?! Не ми се мисли - загубена кауза е това...
Цитат
За едната от двете починали жени  в Благоевград се спомена, че е работила в оптика в София, а имаше и  служител в една аптека в София също установен с положителен тест.  Дали са издирили и изследвали контактните лица на тези хора, как мислите? От клиентския поток

Така де - и аз това казвам - обречена кауза е. Всички, които имат досег с много хора (моята работа например не е такава) водят нещата до безполезност. То няма и как да ги проследиш. На гарата като си купиш билет - не си даваш името - нито в магазина, освен ако не платиш с карта... Кауза пердута.

# 21 400
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Стана ми любопитно твърдението отпреди няколко страници за конспиративнитв теории и тъпотата. Значи, правилно ли разбирам логиката му - ако си интелигентен, вярваш на медиите и това, с което решат да те залеят, безрезервно (или резервно, но все пак се доверяваш). А ако си подложил на съмнение, да речем една съществена част от 50-70 %, защото просто не пасва с нищо от личните ти знания, възприятия, обща култура, образование, критична мисъл - значи си безмозъчен полуидиот? Оставям настрана конспиративните теории, защото и там има сериозно разслоение. Не може да се каже - щом не вярвам на битиви, значи съм любител на конспирациЙте.
Ами то  не е само до това . А е до информация, например и спесифични знания за управление на хора ,
Колко пъти ви се  казва че това е война . А на война управляват и командват командири .
Скрит текст:
А не някой  с обща култура , несъгласие ,  интелигентност ,вяра в това или онова .
Имаш една цел и трябва да я постигнеш и не става  с такива качества  които вие смятате че ги имате .  .
..При такива случаи има едни други  неща за критерии ,  и тези качества  се и учат и практикуват .
Тук не важи интелигентността ти например че си прочел  един влак книги , или се наслаждаваш на една картина .
Изискват се интелигентност , да не ти се разтреперят краката например и да припаднеш .  . ,
Ох да не казвам какви качества  трябва да имате  че ще ме обвинят  че сея паника.
Аз бих искала такива като вас критикари да ги поставя на мястото на Мутафчийски . Да видя как ще си мерите приказките .

За мен е железен!

Кой на кого е обявил война, извинете? Вие ако попивате толкова лесно, на мен ми трябва малко повечко от това някой да ми говори по ТВ и аз да повтарям след него, като папагал. Все пак има мнения и на други здравни специалисти в обществото, които не са обявили война на никого все още и не влагат излишен патос изразявайки експертното си мнение.

Добре.
Едни казват че има вирус и са му обявили "война" да не съсипе обществото ни и живота .
Други  казват че няма такова нещо .
И едните и другите живеят в едно общество .
Първите опипват почвата и за сега изчакват  за да опознаят "врага"  и да намерят оръжието да  го атакуват и да избегнат по големи жертви .
Вторите казват че го няма  и е измислица  и изобщо не искат да се спотайват и искат  да се покажат от окопите.
Първите се опитват  да вразумят вторите   да изчакат . Те не налагат мнението си .
Не разбирам вторите защо така  неистово искат да наложат мнението си  на първите да се покажат от окопите  и да се озоват без оръжие срещу врага .

Аз поддържам тактиката на поървите .
Вие сами се определете от кои сте .
И не това не е експертно мнение а начин на живот. Начин  според мен да се воюва и да се побеждава . .

# 21 401
  • Bulgaria
А, сега тепърва предстои раздаване на пенсии. Не ми се мисли какво ще стане след това нещо... Толкова ли не могат да се организират да им ги раздадат по друг начин без да има струпване на толкова много хора?

# 21 402

За едната от двете починали жени  в Благоевград се спомена, че е работила в оптика в София, а имаше и  служител в една аптека в София също установен с положителен тест.  Дали са издирили и изследвали контактните лица на тези хора, как мислите? От клиентския поток
И оптиката, и аптеката са в Надежда, намират се в магазин на една голяма верига хранителни магазини. Как точно да ги издирят и изследват? И кои клиенти по-точно са контактните? Ако са всички, които влизат в сградата, това е невъзможно... Поне да спазват мерки някакви. Пред въпросният магазин отдавна не виждам опашка с дистанцирани един от друг клиенти. Доста без маски влизат там. Никакъв контрол.

# 21 403
Тъй. Вероятно на някои ще им е интересно, та да споделя впечатления. От доста време не бях излизал - но днес ми се наложи - няма как - все някога запасите приключват... По пътя към хранителния магазин се отбивам в този за домашни любимци - свърши ми храната за рибите. Женицата вътре - без маска, със зачервени очи и течащ нос. До тук добре - аз не съм от плашливите - вика е ся щи дам - аз й казвам - аз ще си взема... Тръгва да ми взима картата като плащам - казвам й - безконтактна е - цък и чао. Но е показателно - болни не знам от какво - работят си в обществени магазини.

Продължавам. Магазина ми е 345. Влизам - ръкавици за еднократна употреба - чудесно - всички пакети затворени и се валят отгоре няколко ръкавички - ОК - слагам си - колко хора са късали пакетите - не коментирам.Пазарувам каквото пазарувам стигам до касата - 20 човека. Малък е магазина - абсурд да има повече от 0.5 метра между хората - някои по двойки, разни нахилени тинейджъри - лошо няма. Същата работа с картата - абе защо да ми я пипаш? Там поне бяха екипирани - маски, очила, ръкавици, тра лала. Гвоздея на програмата - аз нямам ни маска, ни ръкавици. Вместо маска ползвам планинската такава - и няква патка във входа ми разправя - какво си се маскирал Simple Smile То верно малко на гангстер го докарвам, ама...

Та така, бая впечатления натрупах от едно излизане. Май трябва по-често, че явно изпускам нагласите в обществото.

# 21 404
  • Брюксел / София
В тази връзка, излезнаха ли резултатите от тестовете на депутатите? И ако да, какви са?

Общи условия

Активация на акаунт