COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 013 880
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 960
Аз допускам, че една от причините да не се затварят църквите е, че ако го направят, Светия синод веднага ще поиска някакви финансови компенсации. Ще излязат доклади, колко бедно живеят свещениците и т.н......

Естествено, че причините са финансови!

# 21 961
Доказателството,че България не се справя добре е сравнително константният брой новозаразени дневно. След 3 седмици ограничения, трябваше да се наблюдава спад в новите случаи. И то не минимален, както е в Австрия, например.

Трябва и в спешен порядък да се промени комуникацията на Държавата с гражданите. Пресконференциите на щаба са просто учебникарски пример как НЕ се прави. Все си мисля, че има някакви специалисти, които биха могли да посъветват тези некомпетентни люде как да се държат, за да не всяват паника, недоверие и всякакви други емоции люшкащи се в този спектър. Спешно трябва да се забрани на бащицата да се изявява по телевизията, много зле му се получава.
Мигновено трябва да се изкарат напред хора, които могат да връзват смислени изречения и да снасят информация сбито и смислено. Мутафчийски оставя ужасно впечатление.
Икономически мерки трябваше отдавна да се предложат. Не може да кажеш на хората „Стойте си вкъщи и яжте пасти!”.

# 21 962
Президентът Радев предупреди за глад и мизерия в изявление за удължаването на извънредното положение

Изглежда не чете форума. Иначе на 3 Март голям празник се заформи.

# 21 963
Ау, седенето пред екрана в момента е другата пандемия, за която никой не говори. Масово ги зомбирахме с това дистанционно обучение. Да не стане накрая, вместо да изпишем вежди, да извадим очи.
И изобщо, ако започна да пиша за несгодите на родителите от липсата на училища и ДГ и препоръката да не се излиза, роман ще напиша.

# 21 964
Проф. Николай Витанов: Ако карантината се спазва, през юни ще сме прескочили медицинската част от кризата

Всичко зависи и от поведението на хората по време на празниците.
Ако всичко върви както досега и мерките се спазват, професорът математик, ръководител на екипа математици, който стои зад щаба,  до 3 седмици ще ни съобщи добрата новина.

https://m.dnevnik.bg/intervju/2020/04/03/4049588_prof_nikolai_vi … a_se_spazva_prez/

# 21 965
На хората трябва да се отговори какво е нужно да правят, какво не, в пълни подробности.
Като цяло съм съгласна, но не мисля, че някой ще се вслуша. Българинът всичко знае най-добре, както е видно и от тази тема. Кои са тия 'самозвани' психолози и психиатри, те ли ще ми кажат какво да правя?
В много отношения липсва образованост на обществото, не само по отношение на психичното здраве. Тук лъщят пробойни в икономическите и финансови познания, очевидно по отношение на осигуряването - пенсионно, за безработица, по отношение на спестяванията. Да не говорим за сексуалното образование, по въпроса за профилактиката също изникват много неща от тази тема. Ще лъснат всички пробойни наистина. Кой не може да готви, кой не може да стои сам със себе си и да използва времето за нещо градивно, кой ... много проблеми имаме, но не само ние като нация.

# 21 966
Дете на 4 години с тежка пневмония е прехвърлено от В. Търново в "Пирогов"

Доколкото разбирам от статията все още нямат положителен тест. Дано се оправи дететнцето!

Вчера само се спомена за дете на 9 години, което е прието в болница. Не намирам никаква информация за състоянието му.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 16:01 от Анонимен

# 21 967
Тези тестове са Мики Маус тестове.

# 21 968
  • София
Според мен нашата държава взе навреме мерки за ограничаване на движението. Има някои недомислици, но са дребни. Това много облекчава и спомага за работата на медиците. И съм оптимист.

Трябва да се помисли повече в посока на няколко неща:

1. На първо място да се опитаме да увеличим тстването с PCR, на всеки съмнителен случай, докладван от медици, на контактни лица.

2. Да се доизглади алгоритъма за действие при симптоми, да се наказват неангажирани ОПЛ, да се следи за спазването на инструкциите.

3. Да се доизкусурят икономическите мерки - има твърде много условия за получаване на помощ, предложения за кредити и тн.
Трудно ще е само да се различат истински нуждаещите се като всеки 2ри се осигурява на МРЗ и взима под масата и всички се нареждат за допълнителни пари сега, без значение дали имат нужда, както и че някои от работодателите злоупотребяват и си прехвърлят задълженията на държавата.

4. Да излязат и да обявят планът за действие за по-нататък, само се подхвърлиха някакви неща, които са логични, но повечето хора са в неведение. И това предизвиква недоволство и масово мрънкане.

Както казах аз съм оптимисит, че ще се справим, не се предоверявам на никого, но и не отричам нещата, които са абсолютно наложителни като мерки. На никой не му е хубаво, не се озлобявайте повече, тъжно е. Наистина, както каза и президента преди малко, единственият начин да се справим е да сме по-единни. Ако всеки насочи усилията към себе си и да помогне на близките си хора в обкръжението, които имат нужда, това би имало много по-голям ефект постовете във фейсбук.

# 21 969
Доказателството,че България не се справя добре е сравнително константният брой новозаразени дневно. След 3 седмици ограничения, трябваше да се наблюдава спад в новите случаи. И то не минимален, както е в Австрия, например.

Трябва и в спешен порядък да се промени комуникацията на Държавата с гражданите. Пресконференциите на щаба са просто учебникарски пример как НЕ се прави. Все си мисля, че има някакви специалисти, които биха могли да посъветват тези некомпетентни люде как да се държат, за да не всяват паника, недоверие и всякакви други емоции люшкащи се в този спектър. Спешно трябва да се забрани на бащицата да се изявява по телевизията, много зле му се получава.
Мигновено трябва да се изкарат напред хора, които могат да връзват смислени изречения и да снасят информация сбито и смислено. Мутафчийски оставя ужасно впечатление.
Икономически мерки трябваше отдавна да се предложат. Не може да кажеш на хората „Стойте си вкъщи и яжте пасти!”.
Сериозно ,след три седмици карантина бройката заразени трябвало да пада от 30 на 20 на 10 .Сериозно ???!?!?!?
Последно нали проблема е че не тестваме масово ,т.е. броя новозаразени каква роля играе за анлиза как действат мерките ?

# 21 970
  • София
Цитат
Доказателството,че България не се справя добре е сравнително константният брой новозаразени дневно
И откъде ти е известен този брой "новозаразени"? Да не се бъркаш нещо с "регистрирани нови случаи"?

# 21 971
И аз не смятам тестването за особено съществено. Кой е верен, кой не е, каква част от населението се обхваща. Не вярвам на предоставената информация не само от България, а и от други държави.
А има и много други заболявания освен Ковид, и за тях ли ще се тестваме? За кои, за всички ли? Ми че то само по лаборатории ще трябва да висим константно.
Аз смятам, че работата по информираност на обществото, заедно с разясняване на нуждата от превенция, би била по-плодотворна /не само за Ковид, пак повтарям/. (Има ракови заболявания, диабет, сърдечно-съдови, туберкулоза и т.н./. Имах познат алкохолик, който почина, роднините му обвиниха лекарите.) А превенцията в случаи на епидемии е в голяма степен изолацията. На второ място личната хигиена.
Лично мнение.

# 21 972
  • Точно където трябва
Слушах сега много внимателно изказването на доц. Попов. Освен, че ми внася спокойствие, като слушам, колко адекватно звучи, ми направи впечатление какво каза относно това защо засега повечето пациенти са овладени - защото са под денонощно наблюдение и то не от сестри, а от лекари. Толкова за "седете си вкъщи и чакайте да се влошите". Разбира се, че леките случаи трябва да си седят вкъщи, не ме разбирайте погрешно, няма нужда всеки да е в болница, но очевидно е много важно да са в близък контакт с лекарите, за да могат да реагират своевременно.
Кое точно ти внесе спокойствие? Че трябва да сме под лекарско наблюдение, за да ни овладеят?  А че малцина ще имат достъп до такова?

# 21 973

Няма как да стане, при положение че толкова българи, по принцип нехаресващи държавата си, се прибраха и продължават да се прибират. Карантина не се спазва. Дори и да не излизат те, то семействата им излизат, приемат и гости.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 12:35 от stasha_s

# 21 974
Самият тест не тества за никакъв ковид19, а само за коронавирус, който повечето хора си носят, и че ще ти го открият не означава, че си болен или че носиш зараза.

Общи условия

Активация на акаунт