COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 066
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 270
  • Viena
Маските са задължителни.

# 271
  • София
Е, Марче, щом здрав българин няма да умре, останалите да ги броим фира, така ли?

# 272
Разберете че всичко е фарс, и става дума за пари .Един здрав Българин няма да умре от тоя вирус не се шашкайте.
Не знам и не ме интересува как ти се е стекъл животът, за да станеш толкова цинична,  но спрете с това, че здрави не умират.
Дори да е вярно, такова отношение е отвратително.
Доколко едно общество е зряло и цивилизовано се познава точно по отношението му към най-уязвимата част от него.

# 273
То като знам колко са здрави българите .....Блажени верующите
Дайте любовта към ближните си, все едно е като за последно.
Пък нека после всичко се окаже фарс

# 274
  • София
Смъртта на млади, здрави, спортисти и т.н. се обяснява със свърхреакция на имунната система - цитокинова буря /писа се в минала тема за това/
Така е било и при испанския грип, миналия век.

# 275
Всички слагайте маски. Дори направена вкъщи. Имаше клипчета в нета как да се изработи. Използвайте плат от чадър или стари непромокаеми якета, ски екипи или каквото имате от такъв тип плат, който не пропуска вода.
Стига с това  че маската не помага. Дори преди 100 години са били с маски.

# 276
Знаех си, че това за бурките ще го каже някой. Да ви напомня ли и това, че когато през януари губернаторът на Ломбардия поиска да се поставят под 14 дневна карантина влизащите от Китай, премиерът Конте каза, че щяло да е дискриминация? Ще трябва за известно време Европа да си промени приоритетите. Няма друг начин.

# 277
Е, Марче, щом здрав българин няма да умре, останалите да ги броим фира, така ли?

Да. И ако може да умират по-бързо и без да вдигат много шум, ще е най-добре. Все пак Мария трябва да си поднови гражданската на колата.

# 278
Първи случай на заразен във Варна. Завърнал се от Бергамо- Италия.(47г.)

И после питайте какъв е смисъла да се затварят границите.Човека директно от Бергамо се е прибрал с кола.Сега и Варна ще пламне.

# 279
ЕС си заслужава всичко, което ще му се случи. Ние също. Чакаме да се върнат всички заразени българи, които са си плащали здравните осигуровки в чужбина. Та да ги поеме нашата здравна система, която на 500 критични ще издъхне тотално.

# 280
Maria 56, aко здравите и младите не умират, как се обяснява смъртта на 47год парамедик, без други заболявания, в Ломбардия?

Цитат
Или на млада спортистка в Иран в перфектно здраве и физическа форма.....

Имам обяснение и за двата случая. Хората са просто побеснели от нерви и вече почти нищо не смея да напиша, но все пак ще го сложа в скрит текст.

Скрит текст:
За иранската спортистка пуснах статията още преди около 10 дни. Повечето хора не разбраха защо. Имах предвид да си помислят всички за следната възможност. Младото момиче със сигурност е  било здраво и добре тренирано, била е футболистка от националния отбор. Повечето спортисти обаче взимат анаболи, вероятно и тя е взимала нещо. Това е изключително опасно в случаи като този. Свръхсилната имунна система й е направила лоша услуга. Парамедикът е бил в центъра на заразата. Всеки ден е поемал високи дози от вируса. Заради това умряха много млади лекари и в Китай. Тук ще се случи същото, да не се заблуждаваме. Който не се зарази, той ще преживее сравнително леко целия ужас.

При нас ме тревожи желанието на Ганьо хем да запази хората максимално, щото ще ги разкъсат, хем да не пострада много икономиката. Такова животно обаче нЕма.

# 281
  • тук и там
Докато не затворят временно всички граници,си мисля че  няма как да овладеят и положението.Сега затвориха  и Испания,но останалите си щъкат навсякъде .Постоянно пътуват хора.Държавите да си приберат своите граждани -при желание от тяхна страна,но веднага под карантина .Иначе  не виждам много смисъл,особенно при положение че не всички държави са взели еднакви мерки.
При нас(Белгия)-ни казаха че ефекта ня мерките няма да се усетят веднага,а едва след две седмици очакват да започнат да се отразяват.Ами добре,ама при положение че пак ще има движение между държавите,няма как да стане-един заразен и изпуснат да дойде от някъде и се почва пак заразяване по веригата..Да затварят навсякъде и да се свършва..Или всеки пристигащ под карантина  за14 дни..Иначе не виждам как ще стане.Вече започвам да си мисля че всичко е напразно..

# 282
  • Варна
Пишейки и говорейки за смърт, генерирате негативни емоции. Очакването на трупове не е полезно никому. Понякога е като пожелание.
Нека сме добронамерени, мъдри и хуманни.
Хърватия е затворила границите.

# 283
ЕС си заслужава всичко, което ще му се случи. Ние също. Чакаме да се върнат всички заразени българи, които са си плащали здравните осигуровки в чужбина. Та да ги поеме нашата здравна система, която на 500 критични ще издъхне тотално.
И аз се чудя на тези, които се връщат в БГ. В чужбина здравните системи са по-добри: брой лекари, апарати, ...

# 284
  • София
Непрекъснато се говори за икономиката, но дори без човек да е гениален математик и с проста сметка на око е повече от ясно, че ако не се овладеят темповете на епидемията това ще струва неизмеримо повече финансово на всички. А икономическата криза и сега няма да е просто криза, а катастрофа, но светът вече е виждал такива неща, ще се съвземем.

Общи условия

Активация на акаунт