COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 977
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 810
  • София
Безусловен не значи това. Wink
Нека всеки прави това, което може най-добре да прави и ще има ефект.
Разбира се, просто призовавам да ползвамв думите правилно. Щото си кесиш у вас и пляскаш на балкона. Това е. Но иначе се бием в гърдите за безусловна подкрепа.
Безусловна значи да идеш да помагаш реално с почти 100% вероятност да се заразиш.
През годината се плюят лекарите и им се гледа в паничката. (Да, факт, правят и грешки) Сега им се пляска. Те нямат нужда от аплодисменти, а от пари, маски, апарати, доброволци и т.н. Simple Smile

# 9 811
Че кога сме седяли по домовете и е имало подобна ситуация, че да се чувствам лицемерно?!? Много умно, няма що.

Ами обективните числа ( не тези, които ни навират ) сочат, че е имало, и то по-тежка от тази.

# 9 812
Може ли информация да се ограмотя и засрамя?

# 9 813
Че кога сме седяли по домовете и е имало подобна ситуация, че да се чувствам лицемерно?!? Много умно, няма що.

Ами обективните числа ( не тези, които ни навират ) сочат, че е имало, и то по-тежка от тази.

Само дето тази още не е приключила, така че е рано да мерим коя е по-тежка.

Мери, не бях аз, Stefisisi те изпя. Ся, ако обичаш, чинно да ми се явиш на лични с нужния номер и координати.

# 9 814
  • Bulgaria
Канадският доктор превръща един вентилатор в девет.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8136299/Doctors-turns-o … qpbJJ1bal8G234J7M

# 9 815
Аз пак да си задам въпроса - от всички тук , които плачат за Италия и са съкрушени, дали някой е плакал в годината с 26 000 жертви от грип и половин милион общо починали и рефрешвал ли е онлайн тракери? Ако не , или е лицемерен , или яко е в паниката , насадена от медиите. Аз си признавам, че не съм , понеже такава информация до мен никога не е стигала, явно тогава не са имали изгода от нея.

Ще те помоля да посочиш триседмичен период, през който в Италия или където и да било другаде е имало толкова болни и жертви, колкото сега. Не за целия грипен сезон, а за 2-3 седмици. Тогава ако си нямал информация, сега постфактум я имаш и то пълна, а не като при коронавируса само парченце от пъзела.

Отговарям ти и се моря да пиша, само защото е възможно такива като теб да окажат зловредно влиение на други хора, които чисто и просто нямат време да четат океана от информация и да анализират. Може да работят в супермаркет например.

# 9 816
Пресконференция на Тръмп след 3 минути..
https://www.youtube.com/watch?v=pUOJapJAqJE

# 9 817
Може ли информация да се ограмотя и засрамя?

https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(19)30328-5/fulltext

Ок, спирам със зловредното влияние , всеки си има глава на раменете да я ползва както прецени.

# 9 818
  • София
Аз пак да си задам въпроса - от всички тук , които плачат за Италия и са съкрушени, дали някой е плакал в годината с 26 000 жертви от грип и половин милион общо починали и рефрешвал ли е онлайн тракери? Ако не , или е лицемерен , или яко е в паниката , насадена от медиите. Аз си признавам, че не съм , понеже такава информация до мен никога не е стигала, явно тогава не са имали изгода от нея.
Ами нека видим последните 10 дни:
1. През половин час брифинги че ще се мре
2. Министър председателят цитира камиони извозващи трупове
3. Дават се кратки филми с човешки трагедии през 3 мин на фона на ужасяваща музика
4. На всеки кръгъл час се пускат маскирани как пръскат улиците
5. От 5 дена се въртят празните легла в Арена Армеец.

Няма как нормален човек да не го наплашат тези неща. Накрая всичко ще премине, ще си е взело същия брой жертви, само че такива страни като нас няма да се съвземат 10 години от депресията. 80% от хората ще са затънали в невръщаеми кредити, повечето ще са без нормална работа. Само че тук нямаме закон за личния фалит - и дори след края, ще преследват децата ти. Това достатъчно апокалиптично ли е?

# 9 819
  • на пистата
Мери, стига си се обяснявала, разбрахме те, че те работиш за щаба. Нещо с нечий номер няма ли да ни ощастливиш? Отдавна се знаем у форумО, 'се пак!
Е стига де, точно ти да ме издадеш не очаквах! Fearful
Моля номера и на мен,на ЛЦ 😁

# 9 820
Австрия обърна тренда за 25 дена, и ние ще успеем. Предимства - рано въведохме рестриктивни мерки, предстои една седмица с лошо време и малко социални контакти, огнища под контрол, тестване. Очаква се сух и топъл април, което ще подпомогне достигането на преломната точка в рамките на извънредното положение. До две седмици това ще се случи.

# 9 821
Бе ти къде се буташ?! До оня ден обясняваше, че генералът имал 25годишни близнаци.

# 9 822
Има ли в момента някакъв грип или ако хванем хрема със сигурност ще е covid 19?
Днеска покрай мен почти всички които видях "кашлюкаха" или постоянно прочистваха гърло с характерните звуци - хкъ-хкъ... .Обаче подозирам че никой не ще да си признава вече симптомите поради факта че го е страх да го не анатемосат, да не дойдат някакви със скафандри и да му запечатат апартамента , да поставят от пред полицай и да го дадат по btv и nova.

# 9 823
Аз днес не чух, казаха ли колко теста са направени? Както и за предните дни?
Евентуално като се задръстят болниците, тогава може би ще почнат да тестват малко повече.

# 9 824

Преди малко проф. Хинков разказа за епидемията от 2009 г. когато за месец в България са умрели 4000 души за месец. Предимно млади хора, бременни и малки деца. Тогава нещо някой да е седял вкъщи, да е ревал по форумите за крути мерки.

Този професор Хинков, подозирам че няма представа от статистика.
Световната Здравна Организация - статистика за 2009-2010 година
https://www.who.int/csr/don/2010_02_5/en/

За целият период 2009-2010- At least 15174 в целия свят.
За Европа - WHO Regional Office for Europe (EURO) At least 3605
  Освен от статистика, английски, най-вероятно и от география янма понятие, доколкото мисли, че Европа и България е едно и също и месец и време за което е активна епидемия е едно и също.
Мисля, че е крайно време да опандизят някои хора за невярна информация. От раз се сещам за онзи Мангъров и този Хинков. Заради тези двамата бая народ ще измре, щот им вЕрва, и не спазва мерките...  Тия са убийци! Да не говорим, че вместо всичко да приключи за месец, ще трябва да се влачим месецИ, и тогава наистина ще умре икономиката...

Общи условия

Активация на акаунт