COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 284
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 885
Според мен мерките са напълно адекватни. Аз видях премерени и компетентни изказвания от всички министри. Не ми е ясно защо във фб масово се роптае, че сами ще си плащаме сметките.
Все мислим, че някой ни е длъжен.

Могат да предложат безлихвено разсрочване или нещо такова, да удължат срока за плащане с един месец да речем, но да не плащаме нещо, което потребяваме е нереално според мен.

# 886
Вчера по новините един лекар мисля от Пирогов  беше, каза че от българските наблюдения до момента типични симптоми са ниска температура 37,2- максимум до 38, болка в гърлото и силно зачервено гърло. И мен това ме сащиса!
Пусках публикация от германци, в нея в прав текст казват, че наблюдават болест, която няма нищо общо с описанието на китайците- висока температура се наблюдава в под 50% а болки в гърлото и течащ нос в много голям % от случаите.
 Най-добре е да се забравят картинки и таблички базирани на китайските данни. Очевидно картинката при поглед върху много на брой леки пациенти а абсолютно различна от китайската.

Това е защото вирусът мутира.
Присъединявам се към фенклуба на Мутафчийски и аз. Тоя човек ме грабна. Виждам колко е притеснен, отчаян и отегчен от глупостите на народа.
А, президента, едвам е назубрил речта си...

# 887
Управителят на „Фикосота“ Красен Кюркчиев създава фонд „Помогни сега“ за борба с коронавируса.

# 888
  • София
Това е защото вирусът мутира.
Според герамнците, не е заради никакви мутации, а защото китайците поради натоварване въобще не са проследявали леки случаи (които пък са доста повече от тежките) и съответно китайската информация за симптомите я считат за подвеждаща.

# 889
От днес броят на случаите по света надхвърли броя на случаите в Китай...

# 890
Не затварят границите.
В Банско очакват 1000 от Великобритания идните дни...
https://dnes.dir.bg/ikonomika/kmet-prizova-hotelierite-v-bansko- … emat-novi-turisti
Изобщо не съм оптимист за развитието на ситуацията.

Само ти ли? И, кво стана с ония 4ма англичани изолирани в хотелска стая в Банско? Нагло е да приемаш още англичани в хотела си. В Англия смъртността е висока в класацията.

# 891
  • София
По канал 1 върви добро информационно клипче как  да се предпазим- да не докосваме повърхности навън, да не ползваме асансьори, да не се ползва сурова храна да спазваме дистанция и т.н. Как да постъпим при симптоми. Добре направено с усмивка и спокоен глас. Дано и другите тв направят това и да започнат да набиват на всички ,че това не е просто грип.

А относно работещите магазини - тия денонощните дето продават предимно алкохол и цигари и те ли се водят хранителни заради семките и вафлите които продават. Тях също трябва да затворят.

Те продават дезинфектанти за външна и вътрешна употреба. Wink Май по една глътка алкохол за вътрешна дезинфекция е работещ вариант. Една глътка.

Нещо замълчаха за англичаните, защо не се спират полетите отвсякъде, сега още туристи ли да си внесем!

# 892
  • София
Казаха, че вирусът за сега в страната е ВНОС. Все още не започнало вътрешното самозаразяване.
 Е, те какво правят като пускат от чужбина всеки, който иска да дойде. Какви са тези 1000 души в Банско::Flushed
Затворете границите!!!!

# 893
Ама вие да не мислите , че е само варненеца? Да не е бил сам в тоя самолет.... ежедневено пристигат самолети от Бергамо....
Не разбирам защо не ги затварят тези граници?!?!!?

# 894
  • София
За мен това е най-тъпото - да продължава вноса на вируса. Ако се спре този внос, вероятно ще се оправим по-лесно като популация. Достатъчно е нашенци от чужбините, които се връщат, те също са вносители на вируса.

# 895
А кога ще заредят с маски аптеките? И с дезинфектанти също. Аз имам, но ми е жал да гледам хора, които сами са си направили. Днес в центъра на София видях един човек с цял чаршав на главата. Ми това е имал.
Днес си уших маска. Утре още една. Колко ще пази не се знае.
Маски в аптеките няма да има! Имам предвид маските с клапа. Казаха че всички маски са за първа линия

# 896
  • София
"Частните лаборатории започват бързи тестове за коронавирус следващата седмица" - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … at_burzi_testove/
Дали не е фейк новина? Аз ли нещо изпуснах от брифинга и другите изявления, че не чух подобно нещо? Някой знае ли нещо?

# 897
Капитал не пускат фейк новини.

# 898
  • Варна
Д- р Петър Марков порица свои колеги, с подобни специалности. Изказвали се некомпетентно. Правилен е съвета му да не се доверяваме на всяко изказване на " специалисти". Да се представя точна и достоверна информация.
Жалко, че има и  fb "лечители". Даващите панацея за лечение и указания за медикаменти също трябва да се санкционират.

# 899
  • София
Днес в София на летището изобщо не са проверявали пристигащите, това е безумие. В полета на приятелката ми е имало хора идващи от Испания и Иран. Тя лично замина преди 8 дена и единият от полетите и беше до Италия. Не мога да си обясня уж въвеждат извънредно положение, а най-критичната точка не се проверява...

Общи условия

Активация на акаунт