COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 525
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 1 020
  • София
Нещо за ОАЕ знае ли се, могат ли да се прибират от там за София?
Ще седят ли карантина?

# 1 021
  • Варна
Хаха dazel, уместна констатация. Спектакълът на Донев ще отпадне, уви.

# 1 022
20.603 (2.853 нови) случаи днес в Италия.

# 1 023
Къде ще ги карантинират пристигащите от Италия и Испания? В момента май няма мерки на летище София, поне с такова впечатление оставам....
Ако не идва самолетът от тези две страни, но от Германия примерно, как ще се установява дали няма болен, подобно на господинът, който пропътувал София-Варна с влак?

Бяха категорични,че ще я има тази мярка, дори и за пристигащи от полет с прекачване

Е, да, де, ама, откъдето и да идва, може и да има зараза - примерно Виена без прекачване, обаче да има болен....

# 1 024
  • София
Някой знае ли случаят на заразения, който се намира в Пирогов? По неофициална информация (една идея по-достоверна ми е от ЕЖК) днес там са приели? положителна жена, която снощи е била на дискотека.
Кошмар!

# 1 025
  • на пистата
Аман от цигания.Знам,че ще ми изтрият поста,но не се сдържам вече.
Щу циганин днес и утре ще се втурне от Германия и Италия да се приберат.После ще напълнят болниците.

# 1 026
  • Варна
Добре, де.
Продължават да повтарят, че варненецът е заминал "след 10.03." Прибрал се е с влак вчера...
Кога отиде, пък кога се зарази и даде положителен резултат?

# 1 027
И продължават с това, българите да се карантинират, а пристигащите чужденци могат да си обикалят свободно. Така де, да не са дошли в България да стоят две седмици затворени.

# 1 028
Ще седят ли карантина?
Има тема за Дубай.
Засега се прибират.

# 1 029
Е, нали бил с кола..сега казаха влак...
В началото наистина казаха автомобил, но после се оказа, че той бил излъгал.

# 1 030

ами нали още от вчера бяха над 21 000??? или се има предвид активни случаи ?

# 1 031
  • София
Ще седят ли карантина?
Има тема за Дубай.
Засега се прибират.
По-скоро за Катар ме интересува,
но дори да се прибират, седят ли домашна карантина?

# 1 032
  • sofia
Бързо расте броят на заболелите.Ужас следя го на https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 1 033
ами нали още от вчера бяха над 21 000??? или се има предвид активни случаи ?
Да, активни.
По-голямото число включва абсолютно всички регистрирани случаи досега, т.е. и починали и вече оздравели.

# 1 034
Работя в маркетинг отдел (работа, която без проблем може да се извършва у дома), но до момента от собственика на компанията няма никаква реакция (никакво официално писмо как продължава работния процес оттук нататък предвид най-новия развой на ситуацията), а мениджърът на екипа е скаран с понятието home office. Аз съм на 29 години, не се притеснявам да ходя до офиса, защото се пазя добре и спазвам необходимите мерки за сигурност, но във фирмата има доста възрастни хора (50-60+), отделно в офиса (където в едно общо пространство сме около 100 човека) няма нито един отваряем прозорец, което за мен е проблем. Единственият вариант да се "проветриш" на въздух е да излезеш пред самата сграда. Разколебана съм дали да отида утре в офиса или да си взема отпуск. Иска ми се да разбера дали това, че компанията не осигурява всички необходими мерки за работа в офиса - в случая - липса на опция за проветряване на пространството, може да се използва като мотив за отказ да се ява на работа утре сутрин? Някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт