COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 331
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Тра-ла-ла
Не очаквайте навсякъде да е като в Италия.
Да напомня все пак, че и по-голям процент от възрастните хора също се оправят.
В България като чуят за възрастен пациент и още по телефона са го отписали...

# 1 201
Това не означава, че трябва да оставим коронавирусът да отнесе милиони животи.

За да отнесе 1 000 000 живота първо трябва да зарази 33 000 000 души. 300 пъти по-малко са в момента.

# 1 202
  • София
Стига вече с такива глупости! Хайде един от тези милион животи или три хиляди, или триста, или трийсет да е твоят или на някой близък, пък после ми разправяй!

# 1 203
  • София
Скрит текст:
Ще подкрепя медиците, когато видя, че започнат да си вършат работата.
Скрит текст:
Колко истории се написаха за хора, разкарвани по болници и лични лекари в отпуска или не вдигат телефон и то още в началото на епидемията.
Познавам шеф на едно кардиологично отделение в болница. 1000 лв не може да са стимул, той прибира по 20 хиляди на месец от болницата и от частния кабинет. Не вярвам, че ще се в пусне в лечение на болни от коронавирус. Както и жена му, шефка в здравната каса.
Има такива, които ще бачкат като луди, но и колко ще се скатаят, за да си пазят кожицата.
Ще подкрепя доброволците обаче. И полицаите и военните /дано не допрем до тях, че тогава наистина ще е лошо/.
Трябва да се научим да спазване правилата.
А те биха имали повече мотивация, ако имаха нормални условия на труд и нормално заплащане - говоря за всички работещи. Не всички са шефове, но дори и те не съм убедена, че имат 20 бона заплата и да взимат за единици. Неадекватно е да ги пращат да се занимават със силно заразни без предпазно облекло, даже маски нямат или ако имат тук там, то те са обикновени, които не предпазват от такива вируси. Повечето сестри взимат около минималната заплата, а са в контакт с болни по цял ден. Чалгаджийка дето си показва г*за взима в пъти повече. Ненормална работа!
И за това положение са виновни основно медици. Директорите на болници са основно лекари, в здравната каса работят лекари, в министерството също работят лекари.
На "фронта" обаче са обикновено хора със смени заплати и никаква екипировка, условия нулеви! Ама както станат силно необходими се плюе по тях защо не припадали от кеф да работят! И това което правят е много на фона на това което получават

# 1 204
Включете Нова или Бтв. Извънредна емисия. Тръгва първия конвой с наши камиони. До няколко часа трябва да тръгнат към България.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 21:37 от Не се сърди, човече

# 1 205
По НОВА върви. Simple Smile

# 1 206
  • София
Нещо не му разбрах всичко, което каза. Очаквах да каже, че затварят границата за чужденци.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 21:35 от Не се сърди, човече

# 1 207
  • София
Какъв конвой, не мога да гледам в момента

# 1 208
Прибират се шофьорите. Няма лошо. Дано ги сложат под карантина като се приберат. И да я спазят стриктно.

# 1 209
  • София
нещо беше за това, че ЕС трябва да има свободни транспортни коридори.

# 1 210
В какъв смисъл се променя?
Доколкото разбрах от хора в медицинските среди, има два щама в момента - тип S и тип L. По-голямата част от заболелите имат първия тип, но очевидно вторият тип бил по-бърза зараза. Първо е бил в животни, нормално е по хората да започне да се променя. Един институт, мисля, че беше германски, каза, че този вирус става все по-опасен с разпространиението си, защото мутира. Повече заразени - повече мутации.

Много е нова цялата ситуация, изследвания и други изискват време. Да им дадем време на хората чрез изолацията, защото никой не знае какво, как.

ПП Robert Koch-Institut например тук на последния въпрос е отговорил кратко, че вирусът може да мутира. Нови са изследванията и от Китай, явно неофициални. Страницата за съжаление не е обновявана след  24.01.2020.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 21:37 от Анонимен

# 1 211
  • Sofia
Най-продължително време излъчваха на живо по БНТ, но приключиха. Няма да се спира вносът и износът на товари.

# 1 212
На медиците никак няма да им е лесно, борбата тепърва започва.  Респект към решението за 1000 лв. върху заплатата,  подкрепа и вяра им е нужна, защото разчитаме на тях. Все пак ще рискуват живота си. Ако има някакъв начин за оказване на подкрепа - бих участвала.
А италианците нямат кой знае каква здравна система, но обичат живота и му се радват по всякакъв начин, затова са дълголетници...Ще се вдигнат те. Дано.
А ние - вярвам единствено, че България е под някакво висша закрила, колкото и въздухарско да звучи.
Току що ми се обадиха, че няма да работим утре до второ нареждане. Не възможно и от вкъщи.

# 1 213
Ами има - купете им предпазно облекло, аз купих 20 костюма защитни да ги даря в местната болница, само незнам с размерите как ще са, щото са 10 XL и 10М. От тоя тип като скафандри са.

# 1 214
За мен пляскането по балконите е пълна малоумщина. Това ли е начинът да се подкрепи каквато и да е кауза? А как са се подкрепят ЛЛ, които не си вдигат телефоните?И как сравнявате пеенето на италианците с евентуално такова в България... Освен по недисцилинираност в ситуацията, не знам какво друго общо да намеря.

Общи условия

Активация на акаунт