COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 893
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Не разбирам как ще затегнат контрола по курортите като вече е публична тайна, че пътуващите се тъпчат с парацетамол, за да не ги хванат термокамерите, да не говорим, че май и работещи термокамери нямаме или имаме на летището?

# 1 561
Не разбирам как ще затегнат контрола по курортите като вече е публична тайна, че пътуващите се тъпчат с парацетамол, за да не ги хванат термокамерите, да не говорим, че май и работещи термокамери нямаме или имаме на летището?

Имаме, ама отчитат 35.5

# 1 562
  • Буркина Фасо
В Испания обикалят улиците с високоговорители. Не мога да разбера защо и в България не го правят. Защо българина чака положението да стане критично, за да се осъзнае? Защо трябва да го разберем по трудния начин?
преди няколко дни Бойко каза на един министър да обикаля из околните на София селища и да им казва, че няма
да има винетка за пътищата им до София. и всички го взеха на подбив. ей за това може би не се пристъпва до тази мярка. а и защо да гледаме Испания, а не Италия или Германия. там не обикалят.
мерките са достатъчни на този етап според мен. само спазване е необходимо. аз сега излизам да се разхождам
до магазина и от там на тръстиката.

# 1 563
Във Фейсбук се е появила страница "Перко с пагони", която се отнася за Генерал Мутафчийски. Хора, докладвайте я. По този начин, тези които неглижират ситуацията, биват още повече стимулирани да го правят.
https://www.facebook.com/PerkoSPagoni

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 11:09 от Blackbling

# 1 564
  • на пистата
Дано със съфорумката всичко е наред.Сили и кураж ❤❤❤

# 1 565
  • София
Метрото и градския транспорт са идеално място за предаване на заразата, като по учебник. Не знам просто как ще я караме така. Хем трябва да се работи, хем от вируса да се пазим, ами не става. Преливане от пусто в празно.
Поне хората като кашлят да го правят в кърпи или в най-лошия случай в дрехата, сгъвката на лакътя.
Толкова ли е сложно да се разбере?

# 1 566
В Забелязано в Пловдив има снимка - пълен с хора без маски автобус заради празнично разписание на градския транспорт.
А в столично училище през уикенда викали деца да правят тестове (дете се оплака във видео на Александра и Даниел Петканови).
Не са добре нещата.
А като казват, че вирусът идва отвън защо още не са затворили границите? Не мога да го проумея.

# 1 567
  • София
Именно, поне това всеки може да го направи. То е ясно, че трябва да се работи, за да има заплата.
Хигиена,  елементарна хигиена липсва.

# 1 568
Разказ на българин, живеещ в Китай:
https://youtu.be/U8KDOoyxEX0

# 1 569
Този тъпак от Варна бил известен диджей,ако е вярна информацията.Ходил на сватба в Испания.
От репортажа  пред инфекционното във Варна се видя една жена ,която заключваше вратата и беше само с маска.
Хората в Ухан бяха със скафандри.
Ако  всички медицински лица доктори се разболеят кой и как ще ни лекува?

# 1 570
Детето е заразено в Банско, доколкото разбрах. Хванах късно брийфинга, но Мутафчийски каза, пе ски курортите се очертават като много проблемни заради преохлаждането на носоглътката.

Президентът е пълен мухльо и имам чувството, че заради него не успяха да въведат по-строги мерки.

# 1 571
  • софия
Нали се вкарва пин код в постерминал, който всички пипат...

Вчера като плащах в Лили с карта посустройството им беше опаковано в найлон, ама аз не схващам идеята- така пък всички пипат найлоновата обвивка,за да напишат кода, та то същата работа.

# 1 572
Пред хипермаркетите пак опашки...

# 1 573
Пред хипермаркетите пак опашки...
Ами докладвайте ги!

# 1 574
Така, този форум винаги ми е бил дразнещ , особено с тенденциозното му модериране. Бях се зарекла  да не пиша, НО темата за коронавируса и мненията на потребителите тук,  трябва да призная, е една от най-адекватните в бг нет пространството. В смисъл, че тук има доста полезни, мислещи и интелигентни хора, които споделят мнението си. За което им благодаря, сверявам си доста неща от тях. Изключая крайните паникьори, подставените тролове и безмозъчните папагали. Какво искам да споделя - първо не може да не прави впечатление, че над 50 %, да не кажа 90 %, от заразените са от етноса. Двамата починали - също. Заявявам го най-отговорно, защото съм в Лом, градът е малък, всички се познават. Мнението, което споделяме с няколко познати, вкл. и мед. персонал в момента, е че градът е пламнал, особено в съответните квартали - Хумата, Стадиона.  Няма да  обяснявам специфичните етно-културни особености на въпросния етнос. Питам се само какво ще стане след около 10 дни, когато ще започне бумът на тежките симптоми и въпросните хора хукнат към болниците. Защото съм виждала как го правят в Ломската болница - един болен, идва цялата рода от 50 човека пред входа на болницата, започва се викане, крещене, бутане, изблъскват се стари и не толкова стари хора, пререждат се и влизат в кабинета. Ако решат, че някой не им е обърнал достатъчно внимание почват заплахи, а понякога и бой на лекари и фелдшери в спешното. Какво ще правим тогава - или ще приложим закона на джунглата - по-силният и по-наглият ще оцелее, или трябва да викнем армията и да застанат с оръжие пред всяка болница?!? Страх ме е не от самата зараза, а от неадекватността на държавата да вземе нужните мерки, да озапти, ако трябва и със силови методи определени хора и да гарантира справедлив достъп до болнична помощ на всички.
Масово хората тук в северозапада, особено по-възрастните, не вярват в "тая истерия". Било конспирация, било икономическа тактика, лъжат ги. Присмиват се на тези, които вземат мерки. Работя в малък отдел на доста голямо предприятие. Работата спокойно можем да си я вършим и от вкъщи, но поради факта, че тук масово са привърженици на теорията It's just a flu, не ни пуснаха. От колегите само една жена, която е в напреднала възраст /пенсионерка/ и има хронично сърдечно заболяване, с претърпяна операция, е притеснена. Но и тя няма да си остане вкъщи, защото, цитирам "трябват ми пари". Другите колеги се присмиват и подиграват на цялата ситуация. Била съм "откачалка" защото си мия ръцете на всеки 20-30 минути. Дори онзи ден едната имаше рожден ден, донесе ядене и пиене, а самата тя кашля и се сополиви вече втора седмица. Седнаха и се наядоха, преди това се нацелуваха за ЧРД, омешаха си приборите и плюнките и те така .... Съжалявам, но не мога да рискувам здравето, живота си и живота на близките си заради няколко кухи лейки. Така че, от си пуснах платения отпуск за тази година, като съм обещала че  при спешна работа, ще ходя в извънработно време да я върша, когато там няма никой. Добре, че тук поне началството излезе разбрано и ме пусна. И да, запасила съм се храна за около месец и мисля  че всеки нормално мислещ човек трябва да ограничи контактите и излизанията от вкъщи до абсолютен минимум.

И друго, за което видях че още една потребителка се е сетила вече. Традиционно градовете покрай Дунав са пълни с комари, а и не само тези градове. Предстои затопляне на времето, какво ще правим когато плъзнат пълчищата комари? Вирусът намира ли се в кръвта на заразения? Ако да - то сме обречени.

Общи условия

Активация на акаунт