COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 374
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 100

Доклкото знам, той е шефа на Щаба и от него зависи всичко. Ерго, ако малко беше помислил, преди да ни държи сълзлива реч как трябва да си пазим родителите, да беше ги предпазил той, а? Щото това е работата на държавата - да пази слабите и уязвимите, останалите, ще се оправим и сами.
1)   и от него зависи всичко  Пълни глупости
2)   да беше ги предпазил той, а?    ???
3)    Щото това е работата на държавата - да пази слабите и уязвимите, А държавата какво прави ?
4)   останалите, ще се оправим и сами Къде?
Това, което пишете, са пълни безмислици

# 2 101
Скрит текст:
Скрит текст:
Нищо не разбрах-Мутафчиев каза преди няколко дни ,че ще работят тези и тези бизнеси.Сега Горанов излезе преди час и обясни ,че явно не сме разбрали добре и точно.Бизнесът да си работил иначе държавата загивала.
Вие как го разбрахте ?

Генерал Годжи не е начело на държавата, не той взима решенията или раздава парите. Повярва си, че е голяма работа, понеже носи пагон. Време е да го сменят, примерно с вирусолог, сигурно имаме 1 читав.

!!! Президентът на.ЕС ще предложи карантина за 30 дни на целия съюз (тип Италия).

И кой е президент на тази корпорация? Ти гласувала ли си за него?
Абсолютно никакво уважение към човека, което доста говори за възпитанието. Надали Вие може да застанете и да направите нещата по-добре. Дали е прав или не няма да споря, всеки има право на мение. Докато Вие си спите нощем, той трябва да е готов по всяко едно време на денонощието да предлага решения, да следи ситуацията, да застане пред камера и да говори. И за това да получава подобно подигравателно отношение.... Пък и не виждам с кое си е повярвал като човека сам каза че нито той, нито щаба взимат решение, а само предлагат.
Не намирам, че решенията му са правилни - точно напротив. Сега като съсипе държавата за години напред, трябва да го разжалват. Нещата трябваше да се подведат по съвсем различен начин, но нашите като жабата - видяла, че коват коня и тя вдигнала крак....А имаха  време да се ориентират и да предприемат мерки, които да са наистина ефективни - докато се намериха заразени хора у нас, имаха достатъчно време да се ориентират в естеството на вируса - информация имаше бол, а и малко мисъл трябва все пак....

П.С. Защо му викате Годжи?
Никаква представа защо му викат така подигравателно, човекът си има име и не знам защо трябва да бъде иронизиран или оприличаван по този начин. Написах нарочно, че не коментирам дали е прави или не, понеже мнения има всякакви и нито казвам че е на 100% прав, нито ще тръгна да обяснявам къде греши. В крайна сметка нито го познавам, нито имам неговите познания и опит, нито нищо. Нека го съдят тези, които реално могат да се мерят с него по опит и познания, все пак е там начело поради някаква причина. Да не забравяме отново и че този човек не решава какво ще се прави, той няма абсолютно никаква власт и може само да дава предложения. Така че пак не разбирам, защо са се юрнали против него при положение, че човека НЯМА власт. Ако иска може да даде и най-абсурдните предложения възможно - друг ги приема и взима решенията.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:36 от Не се сърди, човече

# 2 102
Разлика между характеристиките на COVID-19 при деца и възрастни
Шарън Уорстър

13 март 2020 г.
https://www.medscape.com/viewarticle/926805?src=soc_fb_200314_ms … ccorona&faf=1

# 2 103
  • София
.....................................
А къпете ли се след всяко излизане? Перете ли си дрехите след всяко излизане? А обувките?
Излиза се до магазина, това съм аз , отпуска съм,  а Марчев ходи на работа ,прибира се и всичко, което е на него се мята в пералнята, това което е било на мен - също,  обувките ни ги вкарвам в банята и с белина , вода и четка ги измивам подметките. Дали отново да поделя, че всеки ден сменям спалното бельо, хавлиените кърпи, гладя задължително... и още и още. Нямам, или почти нямам спирт - купих си 2 бутилки водка и ще ми свършат прекрасна работа, също и с  хубав препарат за прозорци може да се измиват шкафовете в кухнята, той съдържа спирт . Да, не мога да огранича децата да не са на разходка и ги мятаме в колата и на Витоша, днес примерно е прекрасен ден, защо да не са на въздух....на Витоша няма почти никой, тук-там по един човек ...Това е. Забелязвам, че от кооперацията, ние сме само 12 апартамента,  примерно, ги мързи да минат по един разтвор на белина и вода в асансьора - ми .. направих го, не съм се изкривила и изобщо правя всичко възможно да се предпазваме, колкото- толкова. Не разбрах, питането иронично ли беше или не...............................

# 2 104
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Нищо не разбрах-Мутафчиев каза преди няколко дни ,че ще работят тези и тези бизнеси.Сега Горанов излезе преди час и обясни ,че явно не сме разбрали добре и точно.Бизнесът да си работил иначе държавата загивала.
Вие как го разбрахте ?

Генерал Годжи не е начело на държавата, не той взима решенията или раздава парите. Повярва си, че е голяма работа, понеже носи пагон. Време е да го сменят, примерно с вирусолог, сигурно имаме 1 читав.

!!! Президентът на.ЕС ще предложи карантина за 30 дни на целия съюз (тип Италия).

И кой е президент на тази корпорация? Ти гласувала ли си за него?

Абсолютно никакво уважение към човека, което доста говори за възпитанието. Надали Вие може да застанете и да направите нещата по-добре. Дали е прав или не няма да споря, всеки има право на мение. Докато Вие си спите нощем, той трябва да е готов по всяко едно време на денонощието да предлага решения, да следи ситуацията, да застане пред камера и да говори. И за това да получава подобно подигравателно отношение.... Пък и не виждам с кое си е повярвал като човека сам каза че нито той, нито щаба взимат решение, а само предлагат.
Не намирам, че решенията му са правилни - точно напротив. Сега като съсипе държавата за години напред, трябва да го разжалват. Нещата трябваше да се подведат по съвсем различен начин, но нашите като жабата - видяла, че коват коня и тя вдигнала крак....А имаха  време да се ориентират и да предприемат мерки, които да са наистина ефективни - докато се намериха заразени хора у нас, имаха достатъчно време да се ориентират в естеството на вируса - информация имаше бол, а и малко мисъл трябва все пак....

П.С. Защо му викате Годжи?

Никаква представа защо му викат така подигравателно, човекът си има има и не знам защо трябва да бъде иронизиран или оприличаван по този начин. Написах нарочно, че не коментирам дали е прави или не понеже мнения има всякакви и нито казвам че е на 100% прав, нито ще тръгна да обяснявам къде греши. В крайна сметка нито го познавам, нито имам неговите познания и опит, нито нищо. Нека го съдят тези, които реално могат да се мерят с него по опит и познания, все пак е там начело поради някаква причина. Да не забравяме отново и че този човек не решава какво ще се прави, той няма абсолютно никаква власт и може само да дава предложения. Така че пак не разбирам, защо са се юрнали против него при положение, че човека НЯМА власт.
Ако иска може да даде и най-абсурдните предложения възможно - друг ги приема и взима решенията.

Ако ще дава абсурдни предложения, да си стои вкъщи. В този форум е пълно с абсурдизми. Но щом е начело на Национален оперативен щаб, трябва да дава умни предложения, които да са добре обмислени, защото касаят живота, здравето и бъдещето на много хора. А ако няма да се слуша мнението на този Щаб, то тогава защо въобще съществува? Следователно, в този случай политиците се съобразяват с мнението на експертите, защото те би трябвало най-добре да знаят какво да се прави, когато става дума за медицина (Коронавирус).

# 2 105
Напълно погрешно поведение е това, без грам мисъл, без грам разбор, изводи, проучване, креативност, визия.

А какво е правилното поведение с мисъл, разбор, изводи, проучване, креативност и визия?

И го предлагате в качеството си на специалист по?

Отделен е въпросът, кой точно в целия свят може да направи проучване и да има визия за креативно справяне с нов и непознат вирус.

# 2 106
  • Варна
По БНТ казаха, че ЕС затваря границите си за трети страни. Ние се явяваме граница на ЕС. Неясни препоръки.

# 2 107
Мутафчийски НЕ ВЗЕМА РЕШЕНИЯ. Борисов ги взема...толкова ли не схващате?
Обаче Годжи като се юрнА урболежката, дай, та дай да затваряме....и така. Напълно погрешно поведение е това, без грам мисъл, без грам разбор, изводи, проучване, креативност, визия.
Ми аз съм в Англия. Днес времето е много хубаво и магазините и заведенията са пълни, на фона на над 1400 заразени и 35 починали.
Няма по-глупаво нещо от този лекомислен подход, да се престорим, че нищо не се е случило. Не видях хора с маски, нещо повече, стълпотворение в хранителните вериги. Да не мислите, че е по-добре?
Позната англичанка, вв 60-70, кашляше като куче, че и ми се надвеси над количката да ми види детенцето. За тойлет пейпър тръгнала. Sad

# 2 108
Защо другата седмица се прибират студентите от УК? Мислех, че отдавна всички нашенски студенти са се прибрали като се видя накъде отидат нещата.
не са при. На сайтовете им има инфо. Някои са от 16 други от 23 дават възможност на интернешълите да завършат онлайн семестъра. Могат да се приберат и да освобдят общежитията.

# 2 109
Този лично бих го обесила надолу с главата. Идиотите няма да свършат с един обесен, но тези, дето им дават трибуна, трябва да понесат по 100 пръчки на гол задник, та другия път и те да мислят.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BD_%D0 … D0%BC%D0%BE%D0%B2

За този палячо ли става въпрос ? Пише че е завършил медицина но го дава писател . Пише за караконжоли .
Интернет и демокрацията дават поле за изява на всякакви дебили .

# 2 110
Скрит текст:
.....................................
А къпете ли се след всяко излизане? Перете ли си дрехите след всяко излизане? А обувките?
Излиза се до магазина, това съм аз , отпуска съм,  а Марчев ходи на работа ,прибира се и всичко, което е на него се мята в пералнята, това което е било на мен - също,  обувките ни ги вкарвам в банята и с белина , вода и четка ги измивам подметките. Дали отново да поделя, че всеки ден сменям спалното бельо, хавлиените кърпи, гладя задължително... и още и още. Нямам, или почти нямам спирт - купих си 2 бутилки водка и ще ми свършат прекрасна работа, също и с  хубав препарат за прозорци може да се измиват шкафовете в кухнята, той съдържа спирт . Да, не мога да огранича децата да не са на разходка и ги мятаме в колата и на Витоша, днес примерно е прекрасен ден, защо да не са на въздух....на Витоша няма почти никой, тук-там по един човек ...Това е. Забелязвам, че от кооперацията, ние сме само 12 апартамента,  примерно, ги мързи да минат по един разтвор на белина и вода в асансьора - ми .. направих го, не съм се изкривила и изобщо правя всичко възможно да се предпазваме, колкото- толкова. Не разбрах, питането иронично ли беше или не...............................
Как смогваш? Питам съвсем сериозно. Едвам успявам да сготвя аз, то учене, домашни, пране, ако трябва и да изварявам всичко.

# 2 111
Аз подкрепям английската стратегия. Възрастните вкъщи -  другите да преболедуват, че догодина да не се повтаря същото упражнение. Имат опит с епидемиите те.

Повечето хора ще преболедуват, независимо от стратегията - целта на разумната стратегия е  голямо количество хора да не преболедуват едновременно. Мисля,  че това се повтаря през пост в различни вариации, но явно пак не е достатъчно разбираемо.

# 2 112
  • София
Докато всякакви хора влизат, МВР ако трябва ще ги издирва. Положението ще стане още по-зле иначе.
Поредната глупост, ще ме извиняваш.
Не знам като го казваш дали изобщо имаш някаква представа или поне предложение как това би могло да се случи. Защото няма как, но ще ми е интересно да го чуя.

Те си го казаха днес от МВР - някои давали грешни адреси и т.н., но нямало как да се скрият, пак ще ги намерят.

# 2 113
Напълно погрешно поведение е това, без грам мисъл, без грам разбор, изводи, проучване, креативност, визия.

А какво е правилното поведение с мисъл, разбор, изводи, проучване, креативност и визия?

И го предлагате в качеството си на специалист по?

Отделен е въпросът, кой точно в целия свят може да направи проучване и да има визия за креативно справяне с нов и непознат вирус.

Писах много подробно назад, не ми се пише пак.
Само в резюме ще кажа, че мерките трябваше да са насочени към възрастните хора и хората с увреждания.

# 2 114
... пък Вие се крийте по къщите си.
А какво съветвате вие? Понеже има нарушаващи закона и минаващи на червено, да го правим и ние? Същото и тук. Важно е масата да спазва правилата, за другите - подавайте сигнали, за да ги стегнат.

Аз подкрепям английската стратегия. Възрастните вкъщи -  другите да преболедуват, че догодина да не се повтаря същото упражнение. Имат опит с епидемиите те.
Никой няма опит с такава епидемия. В страните, в които положението вече е напечено се вижда - пълно в с млади хора в болниците, докторите се заразяват и умират и няма кой да лекува. Тяхно право е да си го решат, но да си затворят границите и да не ходят насам натам да заразяват.

Общи условия

Активация на акаунт