COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 447
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 890
Каква е логиката на терасата,а не на просто на разходка,без площадки и пързалки и без контакти с други деца?
ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ

Питам каква е логиката да си на терасата,вместо на разходка без контакти понеже въздухът и на терасата и пред блока,е все един и същи?
Ако не можеш да отговориш,то поне недей крещя..

# 1 891
Нали казаха, че един от последните случаи е на дете на 9 години. Чичото на въпросното дете бил в контакт със сестра си, която била болна от коронавирус. После решил да дойде на ски в България.
Аз не знам какво още чакат, че не налагат пълна забрана на пристигащите от острова тук, особено след като вече обявиха на всеослушание каква им е стратегията.

# 1 892
  • на пистата
Тези които сте в чужбина.Бихте ли казали, дали и там излезнаха всички браншови организации на извънредни брифинги?

# 1 893
Аз подкрепям английската стратегия. Възрастните вкъщи -  другите да преболедуват, че догодина да не се повтаря същото упражнение. Имат опит с епидемиите те.

# 1 894
Ще продължим да излизаме за малко. Избягваме хора. А другия момент е, че ние със съпруга ми ходим на работа. Няма вариант за дистанционна работа. Та на фона на това, излизането около блока е най-малкия ни проблем.

# 1 895
Не съм съгласна, че всички ще го изкараме.
В Китай да не би да го изкараха 100% от населението?
В един момент заразата просто се пресече и не беше така масова. За всичко това помогнаха строгите мерки, за които си пишем тук още от януари.
Да се надяваме при нас мерките да са взети сравнително своевременно, хората да са съвестни и нещата да се разминат колкото се може по-благополучно.

Моята теория е, че  малката гъстота на населението в  България, е голям плюс.
За съжаление голям минус е лошото ни здравеопазване и липсата на кадри и апаратура.

Затова трябва да сме наистина съвестни и да правим нужното да се стопира заразата.

# 1 896

Моята теория е, че  малката гъстота на населението в  България, е голям плюс.

За някои села ще е плюс, за големите  - едва ли

# 1 897
в момента министрите на Нова - брифинг
Да, до тук добри новини.

# 1 898
  • тук и там
Не знам как да вмъкна видеото,но качих връзката.
Забавно от фейсбук-планът на  правителството на Великобритания  за спарявяне със  корона вируса.
Доза смях
Скрит текст:

# 1 899
Ми не е същото на терасата. Нямаш близък контакт с друг човек.Чак пък във въздуха свободно да лети, то по тая логика да не отваряме прозорците.
Относно постоянните брифинги, малко прекаляват, нагнетяват обстановката, но айде няма да недоволствам, защото до този момент ми харесва направеното от държавната "върхушка".

# 1 900
  • София
Каква е логиката на терасата,а не на просто на разходка,без площадки и пързалки и без контакти с други деца?
ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ

Питам каква е логиката да си на терасата,вместо на разходка без контакти понеже въздухът и на терасата и пред блока,е все един и същи?
Защото няма логичен отговор. Аз лично излизайки от дома си, не обърсвам всички стени, парапети и дръжки, за да ме е страх толкова от излизане. И децата могат да се водят за ръка и нищо да не пипнат. И обувките не си облизвам, та не виждам как от тях може да се хване нещо. Въобще не намирам за чак толкова страшно да се разходиш навън, където няма хора.

# 1 901
  • София
ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ

Защото няма логичен отговор. Аз лично излизайки от дома си, не обърсвам всички стени, парапети и дръжки, за да ме е страх толкова от излизане. И децата могат да се водят за ръка и нищо да не пипнат. И обувките не си облизвам, та не виждам как от тях може да се хване нещо. Въобще не намирам за чак толкова страшно да се разходиш навън, където няма хора.
А къпете ли се след всяко излизане? Перете ли си дрехите след всяко излизане? А обувките?

# 1 902
Рано или късно пак ще се внесе в Китай, неизбежно е. Отново много учени.не вярват на китайските данни и че имат толкова малко новозаразени. Имайте предвид, че все пак, още са в карантина. Нека излязат и тръгнат на работа, пък тогава ще видим.

Да разчитат, че няма да си го внесат е наивно.

# 1 903
  • София
Аз като човек с ниско мнение за нашето общество, искам днес да изкажа възхищението си от хората. Днес бях в София. В южния парк и по пейките в Иван Вазов и центъра въпреки хубавото време нямаше хора. Пред Кауфланд и ЛИдл имаше опашки, но във фантастико нямаше. Минах през магазина. Хората вътре много културно се изчакваха да свърши единия около плодовете и чак тогава пристъпваше друг. Целият персонал беше с маски. В аптеката после се влизаше по един, като имаше 4-5 човека изчакващи отвън. Дойде майка с 4 годишно дете и всички веднага й казаха да мине първа. Днес все пак видях надежда за нацията...
П.С. После на връщане в мое село - 15 възрастни над 50г се бяха насъбрали пред магазина на кмета и се смееха с глас... И затова сега пак съм нервна

# 1 904
Но аз като гледам какво пишат хората тук, не тестват и хора, които едвам дишат...
За кого става дума? Посочете го, за да сигнализираме.
Е, имаше няколко случая в предишната тема. Хората не са си писали имената, та да сигнализираме.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт