COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 492
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 830
Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?
Е толкоз ли не може да потрае малко,та ще я сваляте тази "висока" температура"?!?
До 38,ако може човек да поизтрае и малко повече..Та нали именно това избива вирусите..Имунната система се активира..

# 1 831
Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?
Температура до 38,5 не се сваля. Да пие много чай. Може да му сложиш краката в гореща вода, да го разтриеш да се изпоти. Сок от малини сваля принципно. Иначе също повечко витамин С, фрешове и топли напитки ако го втриса.

# 1 832
Само аз ли не си изведох детето на площадката днес? Щото преброих 6-7 деца и още толкова родители. Аз ли съм най-тъпата, че си играх с детето на терасата?

Аз моето малко дете го изведох за една обиколка на блока. Голямото не искаше. Никакви паркове, площадки или контакти с други.
Иначе работим от вкъщи с ММ . Аз от понеделник миналата седмица, той от четвъртък.

# 1 833
За мен високата температура за другите е над 38°С, за мен - след 38,5°С. Другото е несериозно освен ако няма съпътстващо заболяване.

# 1 834
Влизах в сайта на френското министерство, не намерих такова инфо за вредния Ибупрофен, моля за линк, който да потвърждава тази информация. Защото вече и от престижното научно списание Lancet я отрекоха, а истерията продължава.

Не съм прочела всички постове, съжалявам, ако се повтарям. Ето линк, който потвърждава информацията. Търсете по ключови думи ibuprofène, cortisone в първата секция от въпроси.
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus

Това е платформата, към която френското здравно министерство препраща за въпроси свързани с коронавируса /препратката - https://solidarites-sante.gouv.fr/soins-et-maladies/maladies/mal … uestions-reponses  /

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 15:18 от Vapor

# 1 835
Каква е логиката на терасата,а не на просто на разходка,без площадки и пързалки и без контакти с други деца?

# 1 836
Като премине всичко това, системата с дистанционното обучение не може ли да продължим да я използваме и след това. Например всяка зима, когато удря грипа, децата по принцип са едни от най-големите разпространители и РЗИ всяка година обявяват грипна ваканция, за да се омекоти малко ударът и да отслабне натискът върху здравната система. Така може и повече време да ги разпускат, но през това време да продължават да си учат, без да губят нищо.

# 1 837
  • Beyond the stars
Пак съм потресена. В нашият град работят кафета и магазини. Било пълно с хора!

Подавайте сигнали!

# 1 838
Мм няма температура, но пък се сърди, че трябва да е вкъщи ... ще припадна...

# 1 839
Каква е логиката на терасата,а не на просто на разходка,без площадки и пързалки и без контакти с други деца?
ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ

# 1 840
Първо Китай изтърва положението , не точно Италия, те криха , криха ,криха  мъмрриха доктори, така че....

# 1 841
въпреки, че е ясно, че този вирус не е опасен за децата и пр. Е, каква е разликата?
Тук не бих била толкова категорична. Не знаем какво ще е след три месеца или след прихванат вирус. Прекалено е ново и бързо всичко, за да бъдем толкова категорични. А и съм далче от мисълта, че ни се казва всичко. И аз не знам защо се развиха така бързо нещата, просто се надявам да са смислени.

# 1 842
  • София
БДЖ спира международните влакове

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/bdzh-spira-vsichki-mezhdunarodn … e-zaradi-covid-19

А самолетите кога?
Искаме задължителна карантина за всички прииждащи. Иначе кел файда, че ние сме се самоизолирали.

# 1 843

Ами защото мнозина вярват, че ще се заразят с поглед...

# 1 844
Ние сме в малък град и живеем в къща. Аз работя и не мога да мръдна, но иначе бих отишла някъде извън града сред природата  за час два

Общи условия

Активация на акаунт