COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 635
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 815
И защо като чакам на опашка пред Била, Лидъл, Фантастико...без значение къде точно трябва да дишам цигарите на чакащите около мен пушачи?!?!? Запалил всеки и зорлем съм двойно  потърпевша. Поне чист въздух да остане, значи!
Не се ядосвай, възмездието само ще ги застигне Simple Smile Това го казвам, при все че съм пушач. Откакто взимам мерки (поне от 2 седмици), навън не пуша. Много е рисково това пипане на цигарата, после слагане в устата, а отделно и устата се пипа с ръце. Пуша над кутия на ден, но дори и по 5-6 часа докато съм навън се въздържам. Както и с храненето. Едва след като се прибера и порядъчно измия и дезинфекцирам ръцете си позволявам да пуша. Иначе и в неизвънредно положение не се навирам в хората да пуша де.

# 1 816
Скрит текст:
Имам питане- работя в сферата на ритейла , в мол и не работим до 29.03. Днес работодателят ни е задължил на групова среща (на която аз отказах да присъствам заради струпването на много хора )колегите ми да си подпишат молбите за отпуска до 29.03.  Аз не планувам сега да си ползвам отпуската. Какви са ми правата?
Кога планувате да си ползвате отпуската ?
Целият август, вече е подаден графикъ ми още февруари за отпуска.
о, това е чудесно.
Само, че ако не сте забелязали има извънредно положение в страната, и пандемия от зъл вирус в света.
Може август да сте в болница на апаратно дишане и отпуска да не е нужна. Може и ваши по възрастни близки да пострадат. Замислете се, че платена отпуска сега, може да е за ВАШЕ добро.

# 1 817
А и тези мерки целящи изолация на населението - естествено е, че не работят, защото вирусът така и така си циркулира
Изолацията не спира вируса, но го забавя, за да имат време за съответните тестове, ресурси и мерки. Не може всички да се тупнем едновременно с кашлица, дори и да не е смъртоносна за нас самите. Виж в Австрия какво става, преди два дни 600 човека, сега са 1018. Над 200 случая пък само от вчера (бяха 800).

Да и то с драконовските мерки, които взимат. Това какво ви говори? Че тази изолация не работи, защото вирусът така и така си циркулира и ще си замре сам с времето. А и като се тупнем с кашлица, какво от това? Никой не приема в болница заради кашлица. Казват ти - имаш грип, стой си вкъщи, пий чай, сироп за кашлица и Аналгин докато ти мине и точка.

# 1 818
Пак съм потресена. В нашият град работят кафета и магазини. Било пълно с хора!

# 1 819
Тази информация не се цитира публично, но е логично човек да се запита - наистина ли 3000 тежко болни биха потопили здравната система на Италия, която има 60 милиона население? Отговорът е ясен и той е - не. Просто не си помагаха, а тъпите журналисти повтаряха като папагали, че здравната система на Италия била пред крах, което не е вярно - в крах беше здравната система в Ломбардия, която уж е под карантина, обаче болестта си циркулира, докато не достигне до пик и спад отсамосебе си. А и тези мерки целящи изолация на населението - естествено е, че не работят, защото вирусът така и така си циркулира (хора ходят на работа, ходят на пазар, в градския транспорт и пр.) и съвсем нормално ще замре с времето, както става с всеки друг вирус.
Част от идеята на карантината там беше да се даде време на другите здравни заведения извън червената зона да се подготвят за разпространението и съответно напън и при тях. Не че не им се занимава. Предполагам ще видим колко са се подготвили.

# 1 820
# 1 821
Абе, не разбира тоя народ с добро. Сега разчитат, че сам ще реши да си остане в къщи, да направи хоум офис за служители, да не прави простотии. Ма не може бе. Няма тая лична воля и загриженост. А жалкото е, че тука няма да имат смелост да затворят хората по къщите, докато не се изпонатръшкаме всички.

# 1 822
А и като се тупнем с кашлица, какво от това?
Нищо не разбирам от превантивни мерки, говоря ти като лаик. Не се имам за по-умна от учените, просто разсъждавам логично на фона на случващото се тук. Като не работим всички, кой ще ни плати болничния? Тези над 24 000 в Италия са само с това, а другите болни? Кой ще ни даде лекарствата, които вероятно точно в това число дори няма, защото голяма част се и произвеждат в Азия? Да не говорим и че никой не може да каже, докога това е само кашлица и дали няма да се повтори другата зима, и следващата, и по-следващата...

# 1 823

Напротив, вярно е това за Ибопрофена. Кореспондент на Нова ТВ в Париж го потвърди тази сутрин, че въпросната информация е публикувана и си седи в сайта на министерството. Не е опровергана.

Моля слушайте генерал Мутафчийски. Крайно време е да се спре с тоя ибупрофен. Мисля че генерала е малко по компетентен от кореспондентката на нова тв

# 1 824
Спомня ли си някой кога италианци организираха флашмобове с китайци? Прегръщаха ги и не се страхува от вируса. Може би има мами от Италия. И как коментират там тези безотговорни действия?

# 1 825
  • Sofia
Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?

# 1 826
  • София
Абе, не разбира тоя народ с добро. Сега разчитат, че сам ще реши да си остане в къщи, да направи хоум офис за служители, да не прави простотии. Ма не може бе. Няма тая лична воля и загриженост. А жалкото е, че тука няма да имат смелост да затворят хората по къщите, докато не се изпонатръшкаме всички.
Мдааа, защото всеки се спасява поединично, както в повечето случаи се случва в БГ. Един гледа да си спаси бизнеса (кафенето, баничарницата и т.н.), друг- да не се мине с екскурзията, трети- да не го уволят или да му вземат платения отпуск и т.н. Малко са тези, които мислят за самия вирус.

# 1 827
А и като се тупнем с кашлица, какво от това?
Нищо не разбирам от превантивни мерки, говоря ти като лаик. Не се имам за по-умна от учените, просто разсъждавам логично на фона на случващото се тук. Като не работим всички, кой ще ни плати болничния? Тези над 24 000 в Италия са само с това, а другите болни? Кой ще ни даде лекарствата, които вероятно точно в това число дори няма, защото голяма част се и произвеждат в Азия? Да не говорим и че никой не може да каже, докога това е само кашлица и дали няма да се повтори другата зима, и следващата, и по-следващата...

На тези въпроси ще си отговорим много скоро, тъй като скоро ще видим последствията от т.н. извънредно положение, което е същата работа - сума ти народ не ходи на работа, деца по градинки вместо на училище, въпреки, че е ясно, че този вирус не е опасен за децата и пр. Е, каква е разликата?

# 1 828
  • Варна
Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?
Няма нужда да се сваля тази температура. Повече течности, витамини, почивка.
Ако вдигне над 38,5 тогава сваляйте с аналгин или парацетамол.

# 1 829
Само аз ли не си изведох детето на площадката днес? Щото преброих 6-7 деца и още толкова родители. Аз ли съм най-тъпата, че си играх с детето на терасата?

И аз съм “тъпа” ..

Общи условия

Активация на акаунт