COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 966
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Viena
Видео с което може да обясните на децата. https://youtu.be/_kU4oCmRFTw

# 1 726
Испания и Италия имат съответно 48 и 60 милиона население. Какво ги давате за пример? Дайте за пример държава с население като нашето и територия, която да е подобна на нашата.

# 1 727
Като напише някой, че хората навън са без маски и побеснявам вече. Маски няма! От къде да си купим и не пускайте линкове от строителни хипермаркети. И там няма. Аз не мога и да си ушия.

На едно място видях къде продават маски, шити наскоро. Фирмата е Ефреа. Обаче цената....15 лева!!
Спекулата си върви и това е. Мога да ви насоча как да ти намерите, ако все пак решите, защото линкове тук не може да се пускат.

# 1 728
  • на пъпа на Златията
==
Хора, спрете се, каква е тая статистика с 30 човека и 3 деца? Не се прави така.
==

За статистиката.
- Казвате че не се прави така . От 30  човека парти в едно огнище   3 деца . А как се прави? От 7 милиона 3 деца ли?
Значи   0 , 000 ,,,03 ли заразени?

за държавата - върши си работата .  Пратиха полицаите та разбишкаха  вакханалията от площада. Аз искам обаче да ги глобяват циганетата и да им прибират глобите от  социалните помощи . Държавата им дава пари да възпитават децата си. Щом не ги възпитават  да се глобяват. Полицаите не могат да сточт диван чапраз над всека глава  неграмотник.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 13:19 от rorik

# 1 729
  • Пловдив
У нас няма карантина. Има извънредно положение. Няма как хората да не се движат изобщо.
Хората са на работа. И аз съм на работа. При нас е производство, няма как да се върши дистанционно.
Но намирам за голяма тъпотия градският транспорт да е с намален брой на автобуси. Да могат хората да са по-нагъсто. От щаба няма ли кой да скръцне със зъби на кметовете? Поне в Пловдив е така. Много умно от страна на общината. Няма що.
В Италия, Австрия и Швейцария закриха зимния сезон, нашите пак си чешат ушите.
Нищо де, този от Англия освен това дете, може да е изпозаразил още куп народ я в хотел, я в ресторант, я в кафене.
И като чета из фейсбук, все още има хора, на които това им се струва майтап работа. Голяма работа, като си постоят малко вкъщи. Обаче навсякъде има такива.
Време е да забранят полетите от Великобритания, щом не предприемат никакви мерки.

# 1 730
Може би си правят сметки, че ако заключат възрастните хора, ще повлияят епидемията по някакъв начин. Предстои да разберем.
Ама хора стига вече с тая мантра за възрастните хора. Колко млади хора има със заболявания? Аз лично имам една позната от Пазарджик, която е на 35 и има автоимунно заболяване. Едвам, едвам я спасиха от минингит, чак до Турция стигнаха. Знаете ли колко деца с увреждания има? Всяка година ги гледаме в Българската Коледа. Стига. Това нещо не спре ли, жертвите ще са много и няма да са само възрастни. Защо не могат да го осъзнаят???

# 1 731
  • на пистата
Ето как да си направите маска,това става и с плат
https://giphy.com/gifs/coronavirus-dWHlF0xirrRAPoxo2q
Може.да е смешно,но мернах хора да слагат ежедневни превръзки отвътре на обикновената маска.На мен не ми е смешно.

# 1 732
държава с население като нашето и територия, която да е подобна на нашата.
Като площ и брой хора Австрия е подобна, а Швейцария малко по голяма. Икономически са много по-добре и пак виждат зор. Осбено Швейцария, където в момента са на над 2200 само от този вирус болни. Австрия е с 959 за 18 дни от първия случай.

Ако искаш да проследиш за Австрия конкретно, виж, ако желаеш, мненията ми от края на февруари; само в тази тема пиша напоследък.

# 1 733
Pure и аз си изказвам личното мнение в обществен форум . Данъци всички плащат. Ти държиш всички да изпадат в паника и винаги споменаваш само част от информацията.
Аз не съм цитирала никой и затова не съм дала линкове.
Когато напиша име и използвам кавички е редно да се цитира линк.
Нямам претенции да съм форумна звезда като теб в темата за вируса, но слушам и гледам новини и избирам източниците си.

Ред има ограничения за събирания над 500 човека.

И как по-точно "държа" всички да изпаднат в паника?! Като превеждам изказвания на шведския премиер и държавния еподемиолог?! Дори не изказвам лично мнение, а само превеждам изказвания от пресконференции. Какви източници на информация си избираш, като навсякъде пише едно и също, защото се цитират едни и същи пресконференции и изказвания?! И каква част от информацията спестявам, след като ти с нищо не допълваш мерките, които са взети в Швеция?!

Това за ограниченията за събиране на над 500 човека съм го написала преди теб поне в три мои поста преди дни, така че не съм го спестила.

# 1 734
  • София
Не, че искам да защитавам контингента, далеч съм от тази мисъл, но тук се говори САМО за завърналите се в БГ от чужбина. Да, аз съм за затваряне на границите, но какво правим с тези, които излизат от БГ на екскурзии и се очаква да се върнат, и не са от контингента?

Влезте в подраздел "пътуване в чужбина" и свят ще ви се завие. Масово не искат да им пропаднат пари и се явяват на летище София с багаж и в пълна готовност да заминат. Даже се чудят, че ги били върнали от летището този уикенд. За какви мерки говорим тогава? Значи едни ще се барикадират у дома, докато други, за да не изгорят с някаква сума, ще отидат на почивка и ще се върнат доволни.

# 1 735
  • на пъпа на Златията
А какво става при децата?  

Та да продължа разсъжденията си с децата .
Всъщност децата  се имунизират по тоя начин .
Заразяват се оздравяват  и се имунизират .
Утре ако открият ваксина пак ли ще е задължителна имунизацията против тоя вирус  без изследване за налични антитела? ?  

Да се дават едни пари на вятъра че сме много богати ли?

# 1 736
Може би си правят сметки, че ако заключат възрастните хора, ще повлияят епидемията по някакъв начин. Предстои да разберем.
Ама хора стига вече с тая мантра за възрастните хора. Колко млади хора има със заболявания? Аз лично имам една позната от Пазарджик, която е на 35 и има автоимунно заболяване. Едвам, едвам я спасиха от минингит, чак до Турция стигнаха. Знаете ли колко деца с увреждания има? Всяка година ги гледаме в Българската Коледа. Стига. Това нещо не спре ли, жертвите ще са много и няма да са само възрастни. Защо не могат да го осъзнаят???

Напълно съм съгласна с теб. Аз казвам какво смятат да направят ЮК - да карантинират превантивно всички над 70 години за дълъг период от време - до 4 месеца. Това го казаха официално. Просто коментирам логиката им.

# 1 737
Мередит Грей..едно уточнение само - БЛ може да се издаде саво 1 ДЕН назад, съгласно НМЕ /наредба за мед.експертиза/.
Не е съвсем точно - Най-много един ден преди завеждане на болестта в системата (компютъра на личния). Обаждате се в работното време на лекаря, той ви регистрира, а болничния може да се издаде доста по-късно. Лично е правено от мене многократно.

# 1 738
  • забравих си мисълта...
Аз имам един въпрос към вас, които по-изкъсо следите нещата в другите държави - като се казва,че нямаш право да излизаш освен по 2-3 причини, как точно се контролира къде отиваш и по каква причина си излязъл? Няма как да закачат по един полицай-придружител за всеки.

Разбира се, че няма как, но както вече споменах, се разчита и на гражданската съвест също. А и всеки има интерес да се пази. Аз днес работя от вкъщи, както и всички останали от фирмата. Утре имам контролен преглед в болницата и ще мога да кажа повече, как изглежда навън при нас. Обадих се и ми казаха, че мога да ида, но трябва да вляза през главния вход нa болницата, тъй  като се записва всеки кога е влязъл, за да може да се проследи с кого е имал контакти ако се случи да бъде открит някой заразен. Няма как да се ограничи изцяло излизането навън, защото има хора, които трябва да ходят на работа. Днес получих един пакет. Доставчика беше с найлонови ръкавици, отдалеч ми го подаде и буквално изчезна, нито трябваше да подпиша, че съм го получила, нищо.
За Германия чух по новините, че даже билетите в метрото няма да се проверяват, но дали това е за цялата страна или за някои области или градове, не мога да кажа, не обърнах внимание.

# 1 739
  • Sofia
Имам питане- работя в сферата на ритейла , в мол и не работим до 29.03. Днес работодателят ни е задължил на групова среща (на която аз отказах да присъствам заради струпването на много хора )колегите ми да си подпишат молбите за отпуска до 29.03.  Аз не планувам сега да си ползвам отпуската. Какви са ми правата?

Общи условия

Активация на акаунт